שתף קטע נבחר

ברק נגד אולמרט: הוא לוקה בקלות דעת

לאחר שראש הממשלה, אהוד אולמרט, תקף את אוזלת היד באי-פינוי המאחזים, החליט שר הביטחון, אהוד ברק, לא לשתוק. הערב אמרו מקורביו כי "המחשבה שאפשר לפנות מאחזים בלי למצות את כל המהלכים שלפני היא סוג של קלות דעת שהתגלתה אצל אולמרט גם במלחמת לבנון השנייה"

שר הביטחון, אהוד ברק, פתח הערב (יום א') במתקפה חריפה נגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט, על רקע האשמות בנושא אי-פינוי מאחזים בלתי חוקיים. "המחשבה שאפשר לפנות מאחזים בלי למצות את כל המהלכים שלפני היא סוג של קלות דעת שהתגלתה אצל אולמרט גם במלחמת לבנון השנייה ובפינוי עמונה", כך אמרו הערב (א') ל-ynet מקורבי שר הביטחון.

 

ברק, המופקד בפועל על פינוי המאחזים זעם על פירסום בטורו של נחום ברנע בסוף השבוע האחרון ב"ידיעות אחרונות", שם נכתב בין היתר שברק ניסה לחזור על מהלך של "ישראבלוף" בנושא המאחזים, כפי שעשה כשהיה ראש ממשלה. "הפעם שלח את יועצו לענייני התיישבות איתן ברושי למרתון של שיחות חשאיות עם זמביש והתצאה היתה דומה. תמורת הורדה של כמה מאחזים, דרש זמביש להכשיר בנייה של 80 בתים במאחז הר איבל, 52 דירות באלקנה במקום 52 אשקוביות לא חויקיות, ועוד", כתב ברנע. "ראש הממשלה אינו שותף במשא ומתן".

 

ברנע הזכיר כי אולמרט סירב לאשר את ההסכם המתגבש, "הוא הניח שההסכמה שלו תציג אותו כנוכל בעיני הפלסטינים וגרוע מכך, בעיני בוש. הוא חשד בברק שמנסה לתפור לו את בגדי המלך החדשים. אם לא יראו בו רמאי, יראו בו טיפש". ברק סבר שהמידע שפורסם ניתן לעיתונאי הבכיר מאנשי אולמרט ועל כך יצא קצפו. 

 

אולמרט אמר הבוקר בישיבת "שרינו" של קדימה, כי "העובדה שהמאחזים הבלתי חוקיים עדיין נמצאים בשטח, למרות ששתי הממשלות האחרונות החליטו להוריד אותם - היא מצב מבזה. אנחנו לא יכולים להמשיך ולומר שמפת הדרכים היא נכס אסטרטגי לישראל, ולא לקיים את המחויבויות שלנו כלפי המפה".

 

זה היה רמז עבה לכיוונו של ברק, ובכך נפתחה חזית מחודשת בין יו"ר העבודה ברק וראש הממשלה. זה קורה כנראה לא במקרה, שבועיים וחצי לפני פרסום מסקנות דו"ח וינוגרד. ברק טרם החליט אם לפרוש מהממשלה או יקרא להחלפתו של ראש הממשלה או בחירות מקדימות, אך היחסים שנראו טובים עד כה, מתערערים.

 

ברק: יש לשמור על אחדות העם 

מקורבי ברק אמרו כי אין ויכוח על כך שיש לפנות מאחזים, והם יפונו, אך חשוב למצות את ההידברות. לדבריהם, אפשר היה להגיע לפינוי של 18 מאחזים, ושר הביטחון הניח תוכנית כזו בפני אולמרט ונידחה. הפעמיים האחרונות היו לפני אנאפוליס ולפני ביקור בוש. "אנחנו עושים את שלנו", מדגישים המקורבים.

 

אנשי ברק זועמים על כך שאולמרט מדבר על פינוי מגרון, והתבטאותו נבעה מרצון לבצע מחוות לנשיא ארה"ב או לפלסטינים. "בסוף אנחנו עם אחד וחברה אחת, ויש למצות האפשרויות לפני פינוי. גם מגרון נכללה בתכנית שהוצעה לאולמרט. שר הביטחון פועל בשיקול דעת ותוך רצון להגיע לפינוי מושכל ללא שימוש בכוח. אם וכאשר יהיה צורך בהפעלת כוח, נפעל בנחישות. איננו חסידים של פעולה פזיזה ולא מושכלת בשל הרצון למחוות כלפי חוץ, אשר פוגעות בצורך לשמר את אחדות העם".

 

בלשכת אולמרט אמרו בתגובה: "אנו יכולים רק להצטער על שהדברים מוצגים כאילו מדובר במחלוקת אישית בין ראש הממשלה ושר הביטחון. לא ברורה לנו המהירות שבה נטל על עצמו השר ברק את האחריות לאי פינוי המאחזים".

 

מקורבי ראש הממשלה אמרו ל-ynet כי "עוד במהלך כהונתו של עמיר פרץ כשר ביטחון החל להתנהל המשא ומתן עם המתנחלים לפינוי המאחזים הבלתי חוקיים. המשא ומתן נמשך יותר משנה וחצי. ראש הממשלה תמך לאורך כל הדרך במיצוי המשא ומתן ואף התבטא שעדיף לפנות את המאחזים בדיבורים ולא באמצעות סוסים". הם ציינו כי בדברים שאמר אולמרט לא היתה ביקורת על ברק: "לא ברורה לנו המהירות שבה נטל על עצמו השר ברק את האחריות לאי פינוי המאחזים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט
צילום: רויטרס
ברק
צילום: דניאל בר און - סוכנות ג'יני
הפגנה של שלום עכשיו נגד המאחזים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים