שתף קטע נבחר

הישראלים נחתו בדמשק: "דִמיַינו עסקת שבויים"

אמיר ואירית רוזנס שבו מירח דבש בהודו בטיסת "עומאן איירליינס", ולפני הנחיתה בירדן הבחינו בבעיה: "לפתע הקברניט אמר: 'ליידיס אנד ג'נטלמן, אנחנו נוחתים בדמשק'". תמונות הנשיא אסד נראו מחוץ למטוס, ורק כעבור שעות של פחד המריאו בחזרה

ירח דבש בדמשק. כשאמיר ואירית רוזנס עלו לטיסת "עומאן אירליינס" בדרכם חזרה לישראל מחופשה בהודו, איש לא הכין אותם לחוויה המפוקפקת שחוו - נחיתת פתע לתדלוק בבירת סוריה. במשך שלוש שעות ישבו השניים קפואים במושבם, מתפללים שאיש מהמקומיים לא יסגיר את זהותם. "בדמיוני כבר ראיתי את התמונה שלנו בכותרות העיתונים, את עסקת שחרור המחבלים", סיפר אמיר.

 

ביקורם הלא מתוכנן של בני הזוג רוזנס, תושבי אילת, בסוריה פורסם אמש (יום א') במהדורת מבט בערוץ הראשון. הכל החל בחופשת ירח דבש שקיימו השניים בהודו, באמצע חודש נובמבר. בני הזוג היו אמורים לחזור ארצה באמצע חודש דצמבר בטיסה של חברת 'קטאר איירליינס', אולם לדברי אמיר, כשהתקשר לבדוק את שעת הטיסה, הופתע לגלות כי שמו ושמה של בת זוגו נפקדים מרשימת הנוסעים.   

 

"התקשרתי בבהילות לחברת הנסיעות בישראל, ואחת הסוכנות הציעה לנו להגיע לשדה התעופה, המרוחק כמה שעות נסיעה, ולומר שאינני יודע על מה הם מדברים ושבסוף הם יסכימו ודאי להעלות אותנו לטיסה.
סירבתי לקחת סיכון, והיא חזרה עם הצעה - או שנחכה חמישה ימים או שנחזור לירדן בטיסה של חברת עומאן איירליינס".

 

אמיר בדק באינטרנט אודות חברת התעופה של עומאן. "לא מצאתי שום חוות דעת ישראלית על החברה, והבנתי שאין לה נציגות בישראל. אבל לא היתה לנו הרבה ברירה, לא היו טיסות אחרות, מחיר הטיסה היה מחצית מכרטיס בחברה ישראלית והיינו חייבים לחזור". בני הזוג רוזנס עלו לטיסה, בה היו התיירים המערביים היחידים.

 

"אמרתי לאחראי שעלולה להיות תקרית דיפלומטית"

עם הגיעם לעמאן שבירדן, הבחינו בני הזוג שיש בעיה. "ראינו שהמטוס מסתובב שוב ושוב סביב שדה התעופה ולא נוחת והבנו שמשהו לא בסדר", מספר אמיר. "פתאום הקברניט פנה לנוסעים ואמר משהו בערבית. לפתע שמעתי את המילה 'דמשק'. בהמשך הוא נשא דברים גם באנגלית ופתאום הבנו מה קורה. 'ליידיס אנד ג'נטלמן', אמר הקברניט. 'אנחנו נוחתים בדמשק לצורך תדלוק, תוכלו ליהנות מהדיוטי פרי לכמה שעות'. הבנתי שהסתבכנו".

 

בני הזוג רוזנס נלחצו. אמיר פנה לאחת הדיילות וביקש לדבר עם האחראי. "הסברתי לו שאנחנו ישראלים, ושזה מסוכן אם ננחת בארץ אויב, שעלולה להיות תקרית דיפלומטית ושחברת התעופה עלולה להיפגע. עשיתי הכל כדי לשכנע אותו שלא לנחות שם, אבל נאמר לי שאין ברירה והובטח לי כי הנוסעים לא יירדו מהמטוס אלא יחכו בתוכו, עד שהתדלוק יסתיים".  


מטוס 'עומאן איירליינס' מעל סוריה (צילום: אמיר רוזנס)

 

המטוס התקרב לסוריה, ובני הזוג רוזנס נחרדו. "הרגע בו התחלנו ממש לפחד היה כשראינו את החרמון הסורי מתחתינו", נזכר אמיר. זמן קצר לאחר מכן נשקו גלגלי המטוס לאדמת סוריה. 'ברוכים הבאים לסוריה', נכתב בשלטים, ותמונותיו של הנשיא בשאר אסד עיטרו את שדה התעופה. "החיילים הסורים הסתובבו סביב המטוס ואנחנו כבר דמיינו בראש את עסקת השבויים שלנו, את שחרור המחבלים עבורנו", מספר אמיר.

 

"הנוסעים ביקשו לצאת לעשן, ולא הבינו למה אסור לצאת. אשתי ביקשה ממני לדבר עמה כמה מילים ברוסית, כדי שלא יגלו שאנחנו ישראלים ושמישהו לא יחליט פתאום 'להגדיל ראש' ולספר לסורים שאנחנו כאן".

 

כעבור שלוש שעות באה החוויה המפחידה לקיצה. המטוס המריא בדרכו לעמאן, והשניים נשמו לרווחה. "איזו התרגשות היתה לעזוב את סוריה, איזו הקלה", הם מספרים. למזלם הרע של בני הזוג, המסע התארך ביממה נוספת, לאחר שהשניים איחרו להגיע למעבר הגבול בעקבה, ונאלצו לחפש מלון ללילה בירדן. "זה כבר היה הרבה פחות מפחיד", מספר אמיר. "יצאנו לאכול שווארמה, לעשן נרגילה ולהירגע מהסיפור הזה. לא בכל יום אתה נוחת בדמשק".

פורסם לראשונה 13/01/2008 23:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנוף בשדה התעופה בדמשק
צילום: אמיר רוזנס
אמיר ואירית. מהודו לסוריה
צילום: אמיר רוזנס
מומלצים