שתף קטע נבחר

צילום: AP, AFP

מסאפינה ועד וסנינה: ה'חברות' של שראפובה

פאר ואובזילר יתמודדו בשבת ובראשון לא רק נגד אלופת אוסטרליה, אלא גם מול יתר שחקניות נבחרת הפדרציה הרוסית. הכירו את אנה צ'קווטאדזה, דינארה סאפינה ואלנה וסנינה

בימים אלה, כאן בארץ, אנחנו בעיצומו של פסטיבל מריה שראפובה. הכוכבת של נבחרת רוסיה זוכה, מטבע הדברים, לכל הכותרות והפלאשים מצד התקשורת הישראלית.

 

 

אבל אסור לשכוח: בשבת וראשון הקרובים, שחר פאר, ציפי אובזילר ונבחרת הפדרציה של ישראל יתמודדו לא רק מול המדורגת 5 בעולם, אלופת אוסטרליה הטרייה, אלא גם מול שחקניות אחרות, שתרמו אפילו יותר משראפובה (לה זו הופעת בכורה במדי הנבחרת) כדי שרוסיה תהיה אלופת המפעל בשלוש מארבע השנים האחרונות.

 

אצלנו, זה ברור לגמרי, יעלו לשחק פאר ואובזילר, במפגש ההיסטורי של ישראל ברבע גמר הבית העליון. אבל אצל רוסיה הכל פתוח וכל מי שתעלה היא יריבה מספיק טובה ומסוכנת, שאסור לזלזל בה. רגע לפני שהן עולות על המגרש ברמת השרון - אם מזג האוויר יאפשר זאת - ynet עורך לכם היכרות קצת קרובה יותר עם שלוש השחקניות הנוספות בנבחרת רוסיה. לא רק שראפובה.
 

אנה צ'קווטאדזה  - הבוכה הפכה לצוחקת

אנה צ'קווטאדזה, או 'איי צ'אק' בקצרה, היא עוד תוצר של בית החרושת לייצור טניסאים של מעצמת הספורט רוסיה. הילדה שלמדה בזמנו פסנתר ורק בגיל 8 החלה לשחק טניס, בזכות הדחיפה של אמא נטליה, לא כיכבה יותר מדי בסבב הנוער (הגיעה אמנם לגמר ווימבלדון לנערות, אך דירוג השיא שלה בג'וניורס היה רק 22 בעולם), אבל בבוגרות הפכה מהר מאוד לשם חם.
אנה צ'קווטאדזה - תעודת זהות
שם: אנה צ'קווטאדזה
דירוג עולמי 7
דירוג שיא בקריירה 5 (ספטמבר 2007)
תאריך לידה: 5 במרץ 1987
מקום לידה מוסקבה, רוסיה
עיר מגורים מוסקבה, רוסיה
גובה 1.70 מ'
משקל 58 ק"ג
מקצוענית משנת: 2003
תארים: 6
מאזן קריירה יחידות 199 נצ' - 92 הפ'
מאזן קריירה זוגות 40:24
מאזן יחידות בפדרציה 1:4
מאזן זוגות בפדרציה 1:0
מאזן מול שחר פאר 1:3
מאזן מול ציפי אובזילר 0:0
סך פרסים בקריירה 2,444,934 $
אחרי שהוזכרה בשנתיים הראשונות שלה עם הגדולות כאחת הצעירות המבטיחות בסבב, בשנה האחרונה צ'קווטאדזה הפכה לשחקנית צמרת וביצעה פריצה מרשימה עד המקום השישי בעולם, לאחר שכבר זכתה בשישה תארים.

 

כבר בגיל 17, בגראנד סלאם הראשון שלה - US OPEN 2004 והטורניר השלישי בסך הכל בבוגרות, צ'קווטאדזה נכנסה לספרי ההיסטוריה. אחרי שעברה את המוקדמות בפלאשינג מדו, היא הדהימה בסיבוב השני את בת ארצה אנסטסיה מישקינה, אז שלישית בעולם, והשתוותה לסרינה וויליאמס כשחקנית השנייה המהירה בכל הזמנים שרשמה ניצחון על טופ-10 (במשחק השלישי בקריירה).


אנה צ'קווטאדזה. כונתה 'הינגיס קטנה' (צילום: AFP)

 

בתחילת הקריירה שלה, צ'קווטאדזה, שמכונה על ידי לא מעט פרשני טניס כ'הינגיס קטנה', סבלה מעודף אמוציות על המגרש. בדומה מאוד לבת ארצה ורה זבונארבה, היא היתה בוכה לא פעם על המגרש, כועסת על עצמה, מאבדת את הראש ומפסידה משחקים שהיתה אמורה לנצח. אבל מאז הימים הקשים, שכללו גם ייאוש ואיבוד עשתונות במשחקים ארוכים ופיזיים, צ'קי התבגרה ועשתה את השינוי המנטלי הדרוש כדי לפרוץ לצמרת הגבוהה באמת.

 

בשנה וחצי הבאות, צ'קווטאדזה התבססה בטופ-50 העולמי, אבל הפריצה הגדולה באמת שלה הגיעה בשלהי 2006, עם שני התארים הרצופים שלה בגואנגז'ו ובמוסקבה. בקרמלין קאפ 'איי צ'אק' ניצחה ברצף שלוש שחקניות טופ-10, בנות ארצה סאפינה, דמנטייבה ופטרובה.


צ'קווטאדזה בישראל. מחייכת גם אחרי טעויות (צילום: אלי אלגרט)

 

אם מישהו לא הבין את המסר בסוף אותה עונה, כאשר צ'קווטאדזה נכנסה ל-20 הגדולות בתבל, אז הטניסאית הבהירה את כוונותיה כבר בפתיחת 2007. זה החל עם התואר השלישי ברזומה, בהובארט, והעפלה לרבע הגמר באליפות אוסטרליה הפתוחה.

לאחר מכן היא גם הגיעה לשמינית הגמר באינדיאן וולס (הפסידה לשחר פאר), חצי גמר מיאמי, רבע גמר הרולאן גארוס ואז הקיץ הגדול של 2007.

 

בחודש יולי החלומי שלה, צ'קווטאדזה זכתה ברצף בטורנירי סינסינטי וסטנפורד, ורק שראפובה, שניצלה את עייפותה של צ'קי, עצרה אותה בחצי גמר סן דייגו וקטעה לה רצף של 12 נצחונות. באליפות ארה"ב הפתוחה, בספטמבר האחרון, אנה רשמה הישג שיא עם העפלה ראשונה לחצי גמר גראנד סלאם, אחרי שניצחה בדרך ברבע גם את פאר. את העונה הנפלאה היא נעלה עם חצי גמר באליפות סוף השנה במדריד, שם נכנעה לשראפובה. את 2008, צ'קי לא פתחה היטבה והפסידה כבר בסיבוב הראשון בסידני ובשלישי, מול בת ארצה מריה קירילנקו, באליפות אוסטרליה הפתוחה.


סאפינה לצד צ'קי. דינארה תנצח לראשונה ביחידות? (צילום: אלי אלגרט)

 

כיום, צ'קי היא אחת מחביבות הקהל בסבב והבכי של פעם פינה את מקומו ללא מעט חיוכים על המגרש. צ'קווטאדזה מרבה לחייך מנקודות יפות שלה, ולפעמים גם מטעויות של עצמה. לא מזמן, בטורניר סן דייגו, היא אף פרצה בצחוק גדול כאשר הצמה שלה הסתבכה במחבט באחד מנסיונות החבטה שלה.

 

דינארה סאפינה  - לא רק האחות של

בתחילת הדרך שלה בטניס העולמי, דינארה סאפינה היתה ידועה בעיקר כ'אחותו של מראט סאפין', לשעבר המדורג 1 בעולם. אלא שלאט לאט, האחות הצעירה לבית משפחת הטניסאים החלה לרשום הישגים נאים משל עצמה וכבר בגיל 16 היא פרצה לטופ 100 וזכתה בטורניר הראשון מתוך החמישה שלה - בסופוט.

דינארה סאפינה - תעודת זהות
שם: דינארה סאפינה שחר פאר
דירוג עולמי 16 17
דירוג שיא בקריירה 9 (מאי 2007) 15 (ינואר 2007)
תאריך לידה: 27 באפריל 1986 1 במאי 1987
מקום לידה מוסקבה, רוסיה ירושלים, ישראל
עיר מגורים מונטה קרלו, מונאקו מכבים, ישראל
גובה 1.82 מ' 1.70 מ'
משקל 70 ק"ג 60 ק"ג
מקצוענית משנת: 2000 2004
תארים: 5 (7 בזוגות) 3 (3 בזוגות)
מאזן קריירה יחידות 228 נצ' - 116 הפ' 85:194
מאזן קריירה זוגות 78:145 66:92
מאזן יחידות בפדרציה 1:0 2:11
מאזן זוגות בפדרציה 0:4 5:7
מאזן ביניהן 1:3 לסאפינה 3:1
סך פרסים בקריירה 2,952,543 $ 1,691,432 $

 

במהלך הקריירה שלה, בה זכתה בחמישה תארים, סאפינה כבר הספיקה לנצח שחקניות כמו קים קלייסטרס, אלנה דמנטייבה, סווטלנה קוזנצובה ושראפובה, כאשר זו דורגה 1 בעולם. הישגי השיא שלה בקריירה הם ההעפלות לרבעי הגמר ב-2006 באליפות ארה"ב וברולאן גארוס, שם אף חזרה מפיגור 5:1 במערכה השלישית לניצחון על שראפובה.

 

סאפינה, המדורגת 16 בעולם ביחידות, היא גם שחקנית זוגות מצויינת (15 בתבל) ובסוף 2005, יחד עם דמנטייבה, העניקה לרוסיה את הנקודה המכריעה בזוגות בניצחון בגמר גביע הפדרציה בצרפת. בספטמבר האחרון גם הניפה גביע גראנד סלאם בקטגוריה, כאשר יחד עם הצרפתייה נטלי דשי זכתה בתואר הזוגות באליפות ארה"ב.

אלנה וסנינה - תעודת זהות
שם: אלנה וסנינה
דירוג עולמי 53
דירוג שיא בקריירה 41 (ינואר 2007)
תאריך לידה: 1 באוגוסט 1986
מקום לידה לבוב, אוקראינה
עיר מגורים סוצ'י, רוסיה
גובה 1.76 מ'
משקל 60 ק"ג
מקצוענית משנת: 2002
תארים: 0 (שני תארים בזוגות)
מאזן קריירה יחידות 158 נצ' - 107 הפ'
מאזן קריירה זוגות 72:85
מאזן יחידות בפדרציה 0:1
מאזן זוגות בפדרציה 1:2
מאזן מול שחר פאר 0:0
מאזן מול ציפי אובזילר 1:1
סך פרסים בקריירה 684,607 $

 

את 2008, סאפינה פתחה רבע גמר בגולד קוסט, שם הפסידה לשחר פאר, ולאחר מכן הפסידה בשני סיבובים ראשונים ברצף, בסידני מול דניאלה האנטוחובה ובאליפות אוסטרליה, נגד הגרמנייה המפתיעה סאבין ליסיצקי. לסאפינה, כמו רוב הרוסיות האחרות, אין יחסים טובים מדי עם שראפובה.

 

אלנה וסנינה - מחכה לתואר ראשון

אלנה וסנינה, ילידת אוקראינה, מתגוררת כיום בעיר סוצ'י, אותה עיר אליה עברה מריה שראפובה בילדותה עם משפחתה, לאחר שעזבה את סיביר. בשנים הראשונות שלה כמקצוענית לא הצליחה לרשום הישגים מיוחדים, עד עונת הפריצה שלה, ב-2006. זה החל עם העפלה לשמינית הגמר באליפות אוסטרליה הפתוחה, בהופעת הבכורה שלה בטורניר גראנד סלאם בקריירה (נעצרה מול בת ארצה, נדיה פטרובה), והסתיים עם כניסה ראשונה לטופ 50 העולמי.


אלנה וסנינה בארץ. שראפובה עצרה אותה במלבורן (צילום: אלי אלגרט)

 

ב-2007, וסנינה העפילה לראשונה לחצאי גמרים בסבב הבוגרות (בפורסט הילס ובטאשקנט) וערב הגעתה לישראל היא הרשימה עם העפלה לסיבוב השלישי באליפות אוסטרליה, שם נעצרה מול חברתה לנבחרת, מריה שראפובה. התארים היחידים עד כה בקריירה של וסנינה מגיעים מתחום הזוגות – בקוויבק ובהובארט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
דינארה סאפינה. תחגוג גם ברמה"ש?
צילום: איי פי
מומלצים