שתף קטע נבחר
 

חולמת להיות קריינית? כל הטיפים בווידאו

קריינות נשמעת לרובנו כמו עבודה די קלה, אבל למעשה זהו מקצוע תובעני המצריך כשרון וגם השקעה רבה ונחישות. רוצים לדעת איך עושים את זה? הנה הטיפים שיעזרו לכם להתחיל

רוב האנשים בטוחים שקריינות או דיבוב באולפן הקלטות הם פשוט דיבור לתוך מיקרופון. אז זהו, שלא. הקריין הממוצע מגיע לאולפן ההקלטות, מקבל את הטקסט ממש כמה דקות לפני תחילת ההקלטה, ונדרש להציג את החומר הכתוב באופן חופשי וזורם, ובדרך כלל גם מלא רגש, למרות שלא ראה את הקופירייטינג לפני כן. מי שמתמודד עם הקשיים ומתמסר למקצוע התובעני, יגלה שהוא יכול להיות מאוד מתגמל גם מבחינה כלכלית. הכירו את הבנות שעשו את זה:   

 

צביקה גולן, ממנהלי אולפן ההקלטות Studio 21, חולק אתכן טיפים לקריינית המתחילה (וגם לבנים כדאי לקרוא ולאמץ):

 

טיפ ראשון - ההתחלה קשה

קריינות הוא תחום שלא קל לפרוץ לתוכו - הוא מצריך השקעה רבה, מוטיבציה, נחישות, עבודה קשה ויכולת. קריין בתחילת דרכו עלול לקבל דחיות לא מעטות בעיקר משום שהוא חסר ניסיון. השאלה היא איך רוכשים את הניסיון בכדי שיהיו מעוניינים לעבוד איתך.

 

טיפ שני - הכנת דמו קריינות

הדבר החשוב ביותר בהכנת דמו עם דגימות הקול שלך הוא שימוש בדגימות קריינות קצרות שאורכן לא יעלה על 60 שניות כל אחת. יש לבחור את הדגימות הטובות ביותר,שבהן באה לידי ביטוי היכולת הקולית שלך. נסי להיות מקורית בבחירת קטעי הקריינות/דיבוב שתציגי ולא להשתמש בחיקוי של קטעים מסחריים הקיימים ברדיו או בטלוויזיה.

 

טיפ שלישי - איכות דמו הקריינות

בהכנת דמו הקריינות, מאוד חשוב להקפיד על סאונד מקצועי. אין זה אומר שצריך להשקיע הרבה כסף, אם כי מומלץ להקליט באולפן מקצועי. בכל מקרה חשוב להשקיע מחשבה ולוודא שהקלטת קבצי הקול תהיה נקייה ואיכותית. לא חייבים להיעזר במוסיקת רקע או אפקטים, אך בשום פנים ואופן אל תכינוהקלטה חובבנית עם רעשי רקע.


הקול הוא כמו כלי נגינה. תהילה זוהר (צילום: עילי קמחי)

 

טיפ רביעי - שליחת דמו הקריינות

החלק הזה יכול להיות קצת מתסכל והמשלוחים יהיו כרוכים בהוצאה כספית. חשוב להקפיד שהכיתוב שיופיע על מעטפת המשלוח ומדבקת הדיסק יהיה ברור. יש חברות שמדפיסות ישירות על גבי הדיסק או שאפשר פשוט לקנות מדבקות לבנות ולהדפיס לבד. משלוח החומר באופן מקצועי יכול להסב את תשומת הלב של המקבל.

 

היום אפשר למצוא בקלות את כתובות חברות הפרסום ואולפני ההקלטות באינטרנט. כדאי לצלצל ולבדוק למי כדאי להפנות את הדיסק, אחרת הדיסק עלול להגיע לאדם הלא נכון. יש לצרף דף עם קורות חיים ולדאוג שהכתובת, מספרי הטלפון והמייל שלך יודפסו על המכתב ועל המדבקה של הדיסק באופן נקי וברור. חשוב לצלצל ולוודא שהדיסק הגיע ליעדו בשלום.

  

טיפ חמישי - ההמתנה

כדאי להתכונן לכך שלא תקבלי תשובה. אפשר לנסות לצלצל לאחר שבוע או שבועיים ולבדוק האם קיבלו את דיסק הקריינות ששלחת. יכול להיות שתדברי עם פקידי הקבלה בלבד, ואולי הם יסכימו להעביר אותך לאחראי. ייתכן שתצטרכי לשלוח אליו שוב את ההקלטה. עקביות היא שם המשחק. קריין טוב שיתמיד וימשיך לשלוח דגימות, יגדיל משמעותית את הסבירות לקבל עבודות מאולפני ההקלטה.

 

איך תשמרי על הקול

דברי חלש: הדבר הגרוע ביותר הוא לצעוק או לדבר שלא בטון הנורמלי שלך. חשוב לחמם את הקול לפני ההגעה לעבודה.

 

שמירת לחות לקול: הקפידי על שתיית מים, משום שזהו המרכיב החשוב ביותר לשמירת הלחות של מיתרי הקול. היובש עלול לגרום לאיבוד הקול או לאיבוד סולם הקול.

 

אימון אימון אימון: נצלי כל הזדמנות - הקריאי בבית כתבות וטקסטים אחרים כדי להתרגל לשמוע את קולך ולעבוד על המקוריות בהגשה ועל הדקדוק והשפה. גם אם זה נשמע טיפשי, כדאי להשתמש בספרי קומיקס משום שהם מכילים הבעות ורגשות, אלו יעזרו לך כאשר תציעי את עצמך כקריינית.

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עילי קמחי
האם כל אחד יכול לעשות את העבודה? אירה פוקס בפעולה
צילום: עילי קמחי
לאשה בפייסבוק
מומלצים