שתף קטע נבחר

קלינטון הגיעה לאלף צירים - אבל ההכרעה רחוקה

"הקמפיין הולך להימשך, התחרות רחוקה מלהיות גמורה", אמר מנהל השטח במטה של הילארי קלינטון. מנגד מבטיח האסטרטג של ברק אובאמה: "נמשיך לנגוס בתמיכה בה ברחבי אמריקה". עם קבלת תוצאות האמת מהסופר טיוזדיי, העיניים כבר נשואות אל לואיזיאנה, וושינגטון ונברסקה. ובצד הרפובליקני: מקיין מציע למבקרים להירגע

"יום השלישי הגדול" כבר היסטוריה, אך ההיסטריה בעיצומה: לאחר שהסנאטורית הילארי קלינטון ניצחה במדינות החשובות יותר, ואילו הסנאטור ברק אובאמה ניצח במספר גדול יותר של מדינות - החלו להיערך במטות של היריבים הדמוקרטים לנשיאות ארצות הברית למאבקים הבאים: לואיזיאנה, וושינגטון, נברסקה, מרילנד ווירג'יניה.

 

בחירות מוקדמות בארה"ב - סיקור מורחב ב-ynet:

 

"הקמפיין הזה הולך להימשך, הוא לא הסתיים היום", אמר מנהל השטח במטה קלינטון, גיא ססיל. "אנחנו מרגישים שהיה לנו ערב מוצלח, אך התחרות עוד רחוקה מלהיות גמורה". האסטרטג הראשי של אובאמה, דייוויד אקסלרוד, תיאר את קלינטון כ"מועמדת נחושה וממותגת היטב", אך הוסיף כי המועמד שלו "נוגס בתמיכה בה בכל רחבי אמריקה".

 

בסך הכל, עד כה, לזכותה של קלינטון 1,000 צירים - לעומת 902 צירים לאובאמה. שניהם עדיין רחוקים מ-2,025 הצירים הנחוצים כדי לזכות במועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות. בקרב הרפובליקנים, ג'ון מקיין מחזיק ברוב של 703 צירים, לעומת 287 צירים לרומני ו-190 להקאבי, אך לא הצליח עדיין לגרוף את 1,191 הצירים שלהם הוא זקוק כדי להתמנות למועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות.

 

מסקרים שבדקו את התפלגות המצביעים הדמוקרטים עולה כי חלוקת המגדר והגזע שהופיעה כבר בעבר, אפיינה גם הפעם את ההצבעה. אחד מכל חמישה דמוקרטים אמר כי המגדר משפיע על אופן ההצבעה, ואלו שהנושא הזה קרוב ללבם נטו לבחור בקלינטון. גם ההיספנים תמכו בקלינטון, כ-60 אחוזים מהם נתנו לה את קולם בפריימריז אתמול. אלו המצביעים שהעניקו לה יתרון חשוב בקליפורניה, שם הם מהווים כ-30 אחוזים מהמצביעים הדמוקרטים. רוב הלבנים העדיפו את קלינטון. אובאמה, שזוכה אף הוא לתמיכה גוברת של הלבנים, נהנה מהעדפה ברורה של האפרו-אמריקנים.

 

אובאמה בעצמו החמיא ל"עבודת המחקר של מטה קלינטון" ואמר כי "אני יכול להבטיח לכם שאחרי שהתמודדתי מולם בשנה האחרונה, שהם ניסו כבר את כל הבלמים. אנחנו יכולים לחטוף אגרוף. אנחנו עדיין עומדים". הוא ציין את העלייה העקבית בתמיכה בו בסקרי דעת הקהל, לאחר שבמשך זמן ממושך השתרך מאחור. "ניצחנו במדינות גדולות ובמדינות קטנות. ניצחנו במדינות אדומות ובמדינות כחולות ובמדינות מתנדנדות", אמר אובאמה.


מצביעים בקליפורניה, בה ניצחה קלינטון בזכות ההיספאנים (צילום: AP)

 

בשבת תקיים המפלגה הדמוקרטית פריימריז בלואיזיאנה, וושינגטון ונברסקה. למחרת במיין וביום שלישי במרילנד, ורג'יניה ובמחוז פוטומק. האסטרטג הבכיר של קלינטון, מרק פן, הכיר בכך שלמועמדת שלו עלול להיות לא קל בהתמודדויות הקרובות. "אנו מגיעים לכמה מדינות שאוהדות יותר את אובאמה", אמר, אך הוסיף כי קלינטון צפויה להצליח בפריימריז באוהיו ובטקסס, ב-4 במרס. יתרונו של אובאמה טמון גם בכיסו, הוא הצליח לגייס פי שניים ממון מקלינטון בחודש האחרון, 32 מיליון דולר לעומת 13.5 מיליון.

 

בקרב הרפובליקנים, כאמור, הסנאטור ג'ון מקיין סימן את עצמו בבירור כמועמד המוביל, והיום ביקש ממבקריו "להרגיע" ולתמוד במועמדותו לנשיאות. מקיין התייחס בעיקר לפרשנים בתוכניות האירוח ושמרנים בימין וביקש מהם להתאחד מאחוריו. "אני חושב שהם שטחו את טענותיהם נגדי ברהיטות רבה, אם זו המילה הנכונה. אני מקווה שבשלב מסוים נוכל פשוט לשבת ולהירגע קצת ולראות אם יש תחומים שאנו יכולים להסכים לגביהם לטובת המפלגה ולטובת המדינה", אמר מקיין, שמבקריו טוענים כי הוא ליברלי מדי.

 

מושל מסצ'וסטס לשעבר, מיט רומני, בילה את הלילה בביתו, בפעם הראשונה מזה חודש, ולאחר מכן הסיע את משפחתו אל משרדו, המשקיף על נמל בוסטון, שם קיים פגישת התייעצות עם עוזריו. למרות שהועלתה האפשרות שרומני יפרוש בעקבות הישגיו המאכזבים בסופר טיוזדיי, הוא טרם מסר כל הודעה בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תומכת אובאמה באיידהו, אתמול
צילום: AP
קורא לאחדות. ג'ון מקיין
צילום: רויטרס
"עדיין על הרגליים". אובאמה
צילום:AP
האם יפרוש? מיט רומני
צילום: AP
מומלצים