שתף קטע נבחר

לא שמים על הדרום: כך מטופלים נפגעי שדרות

חדרי ניתוח שנבנו ב-1961, חדר מיון מיושן ולא ממוגן ורופאים שקורסים בעומס העבודה בגלל מחסור חמור במתמחים. זה מה שמחכה לתושבי שדרות שמפונים ברובם לבית החולים ברזילי באשקלון

בבית החולים ברזילי באשקלון, הנושא בעיקר הנטל של טיפול בנפגעי רקטות הקסאם, קורסים תחת העומס, אבל נראה שאיש לא מקשיב לבקשותיהם. בית החולים הזה מטפל בשנים האחרונות בכ-200 נפגעי קסאם בממוצע בשנה. אותם פצועים מגיעים לחדר מיון מיושן ולא ממוגן ומטופלים בחדרי ניתוח בני 47 שנה על-ידי רופאים שכורעים תחת עומס העבודה, בשל  מחסור מתמשך במתמחים.

 

מנהל בית החולים, ד"ר שמעון שרף, אומר היום (א') ל-ynet: "אני רק מבקש שייתנו לי את הדברים האלמנטריים היומיומיים. אני לא מבקש יחידה נוירוכירורגית. עדיף להעביר נפגעי ראש לטיפול בבתי חולים אחרים".

 

הוא מציין כי בבית החולים יש מחסור במתמחים, אך המחסור אינו פוגע בטיפול בנפגעי הקסאם. "יש מחסור בתקנים וזו בעייה של הפריפריה, אבל גם בתקנים הקיימים - אנחנו מתקשים לגייס מתמחים. מרכז הארץ יותר מרתק ומושך והמשכורות שם במישרין ובעקיפין גבוהות יותר. במחלקות הפנימיות ובטראומה הרופאים קורסים תחת העומס, אבל בסופו של דבר - כשיש קסאם כולם מגיעים אלינו בריצה".

 

גם העובדים הסוציאליים, שמטפלים בנפגעי החרדה, מוזעקים בכל פעם שמפונים נפגעי הקסאם, ובעיקר נפגעי החרדה הרבים. מנהל בית החולים חושש שגם הם לא יתמידו. "למה שהם יבואו אם לא משלמים להם על זה?", הוא שואל. "אחת הטענות הקשות של העובדים הסוציאליים היא שאין להם כוננויות. אם יש משפחה שמגיעה במוצאי שבת והם בוכים במיון ונמצאים בחרדה, מישהו צריך לבוא ולטפל. אף אחד לא חשב שמעבר לטיפול בפציעות יש עוד כמה בעיות קשות".

 

הוא ציין שהטיפול בנפגעי החרדה דורש תשומת לב רבה ונמשך לאורך זמן מכיוון שחלקם הופכים לחולים כרוניים. בברזילי ביקשו לקבל תקנים נוספים בתחום זה. לפני פחות משנה התריעו בברזילי על מחסור של 24 רופאים, כמאה אחיות ועשרים בעלי מקצועות פרה-רפואיים. המצב היום לא השתנה, המחסור עדיין נותר בעינו.

 

דווקא בנושא מיגון בית החולים מסתמן פיתרון: בקרוב תחל בניית חדר המיון הממוגן בבית החולים. אבל לדברי ד"ר שרף, משרד האוצר לא מוכן לממן בנייה של קומה נוספת, מעל למיון ובה עשרה חדרי ניתוח חדישים. "צריך לראות איזה חדרי ניתוח חדישים יש בבתי החולים במרכז. אצלנו לצוות אין אפילו איפה להתלבש. למרות הכל, אפשר לעשות אצלנו ניתוחים מוצלחים, אבל הגיע הזמן לתת תנאים סבירים. לא יכול להיות שבמרכז הארץ יהיו מגדלי פאר, ואצלנו רק חדרי ניתוח שנבנו ב-1961".

 

תגובת משרד האוצר: "משרד האוצר העביר תוספת תקציבית של כ- 150 מיליון שקל למשרד הבריאות במסגרת תקציב 2008, ומכאן סדר העדיפויות לחלוקת התקציב הוא של משרד הבריאות. נוסף על-כך, במסגרת תוכנית שיקום הצפון ויישובי קו העימות, ביה"ח ברזילי זוכה לתקצוב נוסף, המיועד לשיקום, מיגון ושדרוג בתי חולים".

 

תגובת משרד הבריאות: "בית החולים קיבל תוספת תקנים בתחומי הסיעוד. התקבלה תוספת גם בגין הרחבת פעילות בנפגעי חרדה ומפוני גוש קטיף. בית החולים קיבל תוספת של תקנים אדמיניסטרטיביים ותגבור במערכי לשכת הבריאות המחוזית, הסמוכה לבית החולים. תוספות אלה הינן ייחודיות ונובעות בעיקר בשל הקשיים הנובעים מהמשימות הייחודיות של בית החולים והלשכה.

 

"לאחרונה, הוחלט על הקמת חדר מיון מהמתקדמים בישראל בתקציב כולל של כ-130 מיליון שקל ושיפוץ מחלקת ילדים.

אין ספק שעל בית החולים לבצע משימותיו בתנאים לא פשוטים והגדרת המשימות נלקחת בחשבון בתמיכה לה זוכה בית החולים. הממשלה אף הקצתה סכומי כסף נכבדים לצורך הקמת מרכזי חוסן בקהילה לטיפול באוכלוסיה של נפגעי החרדה כדי לשפר את החוסן הקהילתי - התמודדות של האוכלוסיה ומנהיגיה המקומיים עם מצב החירום המתמשך".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פינוי פצועים לבית החולים. ארכיון
צילום: צפריר אביוב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים