שתף קטע נבחר

אולמרט ביפן: נמשיך לשתף פעולה בחקר החלל

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ועמיתו היפני חתמו על הצהרה משותפת, שבה נאמר כי שתי המדינות מתכוונות לשתף פעולה בתחומים כלכליים, פוליטיים, המדע והטכנולוגיה וחקר החלל. בהצהרה אין כל התייחסות לאיראן

ישראל ויפן חתמו היום (ד') בטוקיו על הצהרה משותפת. בהצהרה, תמיכה יפנית בהמשך תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים, אך אין כל התייחסות לאיראן.

 

בהצהרה המשותפת, שנחתמה בין ראש הממשלה אהוד אולמרט לראש ממשלת יפן יסואו פוקודה, יש הכרזה על העמקת שיתוף הפעולה בין שתי המדינות - בנושאים כלכליים ופוליטיים. בנושא הישראלי-פלסטיני נאמר: "שני הצדדים מאשרים שהפתרון לסכסוך הערבי-ישראלי יתרום להשגת היציבות והשגשוג במזרח התיכון". בהקשר זה הביע ראש הממשלה היפני את תמיכתו הגדולה בהמשך המגעים בין ישראל והפלסטינים, במטרה להגיע להסכם שלום בין שני הצדדים.

 

אולמרט חזר על התחייבותו לעשות כל מאמץ כדי להגיע להסכם שלום עם הפלסטינים לפני סוף שנת 2008. ראש ממשלת יפן הביע את מוכנותה של ארצו להעמיד כל עזרה אפשרית למאמצי השלום האלה. אולמרט הביע את הערכתו לתרומה הפעילה של יפן לתהליך השלום במזרח התיכון והסיוע שנותנת יפן לפלסטינים.


הצהרה משותפת. פוקודה ואולמרט (צילום: משה מילנר, לע"מ)

 

עוד נכתב בהצהרה: "שני הצדדים חולקים את החזון של שתי מדינות החיות זו לצד זו בביטחון. הם חוזרים על מחויבותם העמוקה להקמת מסדרון לשלום בעמק הירדן, בסמוך ליריחו, בשיתוף פעולה של שתיהן, של ירדן ושל הרשות הפלסטינית. הצדדים קוראים לפגישה נוספת ברמת שרים של ארבע המדינות המעורבות לקידום יוזמה זו מוקדם ככל האפשר".

 

שני המנהיגים החליטו להעמיק את היחסים הכלכליים בין המדינות. שני הצדדים, נאמר בהצהרה המשותפת, חולקים את נקודת המבט לפיתוח נוסף של היחסים הכלכליים. ההצהרה משבחת את בואה של המשלחת העסקית הישראלית עם ראש הממשלה לטוקיו, כדי לקדם יוזמות כלכליות בין-מדינתיות בנושאי סחר, השקעות, תעשייה, חקלאות, תיירות וסביבה. ישראל ויפן הקימו צוותי עבודה אשר יכינו דו"ח לשתי הממשלות להמשך הפעילות המשותפת.

 

חגיגות ה-60 יחזקו את הקשר

בהקשר זה יש לציין ששתי הממשלות מציינות בהצהרה המשותפת לקיים טיסות ישירות בין שתי המדינות, כדי להעמיק את הקשרים הכלכליים ביניהן. כמו כן מציינת ההצהרה את שיתוף הפעולה בתחום המדע והטכנולוגיה, פגישה בנושא זה תתקיים עוד השנה בטוקיו. שני הצדדים קיבלו בברכה את המשך שיתוף הפעולה בחקר החלל.

 

ההצהרה המשותפת מזכירה את חגיגות -60 לייסוד מדינת ישראל. שני הצדדים חולקים את נקודת המבט שחגיגות ה-60 יציעו הזדמנות לחזק את הידידות בין שתי המדינות.

 

גורמים רשמי בישראל שיבחו ההישג בחתימת ההצהרה המשותפת על ידי ראש הממשלה פוקודה וראש הממשלה אולמרט. לדבריהם, מדובר במסמך רשמי חתום בין המדינות אשר מבחינת היפנים הוא בעל משמעות גדולה בהעמקת היחסים בין המדינות. שגריר ישראל ביפן, ניסים בן שטרית, אמר שמדובר בהישג של ממש אשר הביא עימו ביקור ראש הממשלה הישראלי לטובת פיתוח קשרים כלכליים וקשרים נוספים בין שתי המדינות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט וראש ממשלת יפן
צילום: משה מילנר, לע"מ
מומלצים