שתף קטע נבחר
 

10 דברים שאתם לא צריכים במחשב שלכם

מצד אחד, אתם רוצים מחשב עדכני, שישרת אתכם זמן רב ככל האפשר. מצד שני, אין גבול לאפשרויות, והצעת המחיר האטרקטיבית שקיבלתם עלולה להתנפח בלי סוף. אז מה עושים? מוותרים על כל מה שבאמת מיותר. אנחנו כאן עם החשודים המיידיים

הרבה סוחרי חומרה ינצלו את תמימותכם, או את ההתלהבות שלכם, וינסו למכור לכם מוצרים וטכנולוגיות שאתם לא באמת צריכים. להגנתם ייאמר שיש אנשים שאוהבים לשלם יותר ולקבל מחשב שאפשר להתפאר בו לחברים. אוהבים "להוריד את הניילונים" מצג או מדפסת חדשים, גם אם הם לא מציעים להם יתרון אמיתי על מה שכבר יש להם בבית.

 

לעיתים קרובות אנשים ניגשים לרכישת מחשב עם תקציב מוגדר מראש, שמספיק ליותר ממה שהם צריכים. במקרה כזה, קל להתפתות לתוספות מיותרות, או להשתכנע שאם תוציאו על המחשב יותר כסף אז הוא באמת "יספיק להרבה זמן".

 

אם אתם צרכנים נבונים, אתם תוותרו בנימוס על ההצעות המפתות ותתרכזו במה שבאמת חשוב לכם. בכתבה הזו נציג רשימה של דוגמאות וגם נציע כמה רעיונות במה בכל זאת להשקיע את הכסף.

 

 

מעבד ארבע ליבות

רוב המחשבים החדשים נמכרים היום עם מעבדים כפולי-ליבה (Dual Core), והמעבר למעבדים החדשים יותר בני ארבע הליבות (Quad Core) צפוי להיות אחד הטרנדים הכי מיוח"צנים של שארית השנה. אפילו בישראל, שמפגרת קצת בעניין הזה, אפשר כבר לראות בהרבה הצעות מחיר שמבטיחות שדרוג למעבד Quad תמורת X שקלים בלבד (בערך 300 שקלים).

 

אם אתם כמו רוב האנשים, אז אתם עלולים לא רק לשלם יותר אלא גם לקבל פחות. לדוגמא: המעבד E6850 הדו-ליבתי של אינטל פועל ב-3GHz; מעבד Q6600 הארבע-ליבתי, הקרוב אליו במחיר, פועל ב-2.4GHz בלבד. רוב התוכנות לא ינצלו את ארבע הליבות, ולכן ירוצו מהר יותר על המעבד כפול-הליבות בזכות מהירות השעון הגבוהה יותר.

 

בכלל, אם אתם לא משתמשים במחשב שלכם לשימושים "מתקדמים" אז תוכלו להסתפק במעבד הרבה יותר זול. מעבד כפול-ליבה בסיסי מסדרת Core 2 של אינטל או Athlon X2 של AMD, יעשה את העבודה, למרות שהוא יעלה לכם בערך שליש (כלומר 800-1000 שקלים פחות).

 

זיכרון DDR3

המעבר ל-DDR3, כמו המעבר ל-DDR2 לפני שנתיים, נראה עכשיו רק עניין של זמן. הטכנולוגיה החדשה הזו מציעה מהירויות שעון גבוהות יותר, צריכת חשמל נמוכה יותר, ועוד כהנה וכהנה דברים טובים שבגללם היא נתמכת בחלק מלוחות-האם האינטליים ובהמשך השנה תיתמך גם על-ידי AMD.

 

בכל אופן, לעת עתה מדובר באחת ההשקעות הפחות כדאיות בתחום החומרה. במחיר של 1GB DDR3 (החל מ-600 שקלים) תוכלו לקבל 2-4GB DDR2 (תלוי ביצרן ובסוג הרכיב). זוהי דרך הרבה יותר חכמה להוציא את הכסף שלכם.

 

לוחות Combo

למתלבטים, מציעים יצרנים שונים היום לוחות Combo, שתומכים גם ב-DDR2 וגם ב-DDR3. לכאורה, מדובר בדרך-נהדרת לפתור את הדילמה וגם לשמר את ההשקעה. מעשית, סביר להניח שפשוט תבזבזו עוד כסף (החל מ-300 שקלים) על תכונה שלעולם לא תשתמשו בה.

 

צג LCD עם רמקולים מובנים

צג דק, כפי שכבר הסברנו כאן בעבר, הוא השקעה טובה בעיקר למי שמוכן לשלם. רוב מוצרי ה-LCD שבשוק מבוססים על פאנלים זולים מסוג TN, ואם תתפתו לקנות אחד כזה אתם עלולים לגלות שאיכות התצוגה שלו פחות טובה מצג ה-CRT הישן שלכם.

 

הפאנל הוא החלק הכי חשוב בצג, וגם הכי יקר. זול יותר ליצרן להציע לכם תכונות מולטימדיה, עיצוב מושך או רמקולים מובנים, במקום להשקיע בפאנל איכותי (כמו IPS, PVA או MVA) שמייקר את המוצר בעשרות אחוזים. כשלעצמם, אין רע ברמקולים המובנים (אם כי לעיתים קרובות הצליל שלהם חלש ופחות איכותי). אבל עזבו את התוספות שמסביב - אם אתם קונים LCD לכו על דגם עם פאנל טוב.

 

כרטיס מסך

כשהשימוש העיקרי של מחשב הוא למשחקים אז כרטיס המסך הוא הרכיב החשוב ביותר. כדאי לבדוק היטב מה אתם מקבלים גם אם אתם רוצים לראות סרטי HDTV או להריץ את ויסטה, אבל בשביל המשימות האלה יספיק גם כרטיס זול יחסית ממשפחת Geforce 8 או Radeon HD.

 

ברוב המקרים האחרים מאיץ גרפי שמובנה בלוח-אם יעשה את העבודה, ואין טעם להוציא כסף על כרטיס גרפי עצמאי. זה נכון גם למאיצי GMA שבלוחות עם ערכות השבבים של אינטל, ובוודאי לאלו שכוללים את המאיצים החזקים יותר של NVidia ו-AMD-ATI.

 

לוחות-האם מסדרת AMD 780 שהוכרזו בשבוע שעבר, כבר מציעים האצה גרפית חזקה יחסית, שמספיקה למשחקים ולוידאו באבחנה-גבוהה, ותומכת ב-DirectX 10, במחירים שמתחילים (בארה"ב בינתיים) סביב ה-80 דולר.

 

כרטיס קול וכרטיס רשת

גם התמיכה שמציעים הלוחות המשולבים באודיו וברשת בדרך-כלל מספיקה לגמרי. ישנם היום לוחות-אם לא יקרים שכוללים תמיכה מובנית בתקנים הנפוצים של רשתות מקומיות, ודגמים מעט יותר יקרים שתומכים אפילו ב-Wi-Fi.

 

להוציא הלוחות הזולים ביותר, רוב הלוחות תומכים היום בצליל סראונד 5.1 או 7.1, ומספיקים לא רק למוזיקה ומשחקים אלא אפילו לשימושי קולנוע ביתי. אז נכון, ישנם כרטיסים שמציעים איכות צליל גבוהה יותר ואפשרויות אודיו מתוחכמות יותר, אבל אם אתם מחפשים לחסוך אז זה אחד מהמקרים בהם הפשרה תהיה פחות כואבת.

 

דיסק קשיח סופר-מהיר

אחד מפריטי החומרה הכי נחשקים בעיני הגיק הממוצע הם הדיסקים הקשיחים שמגיעים למהירות סיבובית של 10,000 סל"ד, כמעט 40 אחוז יותר מכונני ה-7200rpm הנפוצים. דגמים פחות יקרים ויוקרתיים של דיסקים קשיחים, מיישמים שיטות אחרות לשיפור ביצועי הדיסק וגם הם זוכים היום לפופולריות גוברת.

 

מעשית, הדרך הכי יעילה ומשתלמת לקבל ביצועי דיסק גבוהים היא לרכוש מחשב עם זוג כוננים בתצורת RAID0. רק כדי לסבר את האוזן, במחיר של כונן 10,000 סל"ד בנפח 150GB תקבלו בשיטה הזו לפחות 500GB של נפח אחסון, וביצועים טובים בהרבה. בכל אופן, אם אתם לא מתכננים למחשב שלכם שימושים מתוחכמים במיוחד, אז דיסק SATA רגיל בנפח של 250-320GB יספיק לכם לגמרי.

 

מדפסת חדשה

מדפסות, וציוד היקפי אחר, הם לעיתים קרובות המקום שבו סוחרי חומרה ממולחים עושים את הרווחים האמיתיים שלהם. לקראת השלמת העיסקה לקניית המחשב החדש, הם יציעו לכם, "על הדרך", לקחת גם מדפסת (או סורק, מכונה משולבת, אל-פסק, רמקולים, וכו') ויסמכו על כך שתקבלו החלטה אימפולסיבית ולא תשימו לב שאתם משלמים יותר מדי.

 

גם בנסיבות אחרות, לא תמיד מומלץ לקנות מדפסת חדשה. לעיתים לא נדירות מסתבר שדווקא המדפסות החדשות יותר הן פחות חסכוניות בדיו. אם יש לכם כבר מדפסת שנרכשה בשנים האחרונות, ומשרתת אתכם היטב, אל תמהרו להחליף אותה. אם אתם מחליפים, הקפידו להשוות לא רק את מחירי המדפסות אלא גם את המחיר והקיבולת של מחסניות הדיו.

 

עכבר לייזר ומקלדת ארגונומית

כדאי לכם להשקיע במקלדת ועכבר איכותיים, אבל אין שום הצדקה לשלם 500 עד 1000 שקלים, על מוצרים שכלל לא בטוח שייתנו לכם ערך מוסף. תיאורטית, עכברי הלייזר אמורים להיות מדוייקים יותר והמקלדות הארגונומיות אמורות להיות מותאמות לכפות הידיים שלכם. מעשית, אתם עשויים לגלות שמקלדת ועכבר ששילמתם עבורם סכום כסף קטן כדי רבע או פחות, הרבה יותר נוחים לכם.

 

מארז מפואר

יש סיבות טובות להוציא יותר כסף על מארז טוב, שקט יותר, עם אוורור משופר, יותר יציאות במיקומים נוחים וכן הלאה. אתם אפילו לא חייבים להוציא על זה יותר מדי כסף - ישנם יצרנים מוכרים (כמו ThermalTake, CoolerMaster, Enermax, Compucase ואחרים) שמציעים מארזים טובים בתוספת תשלום צנועה יחסית (150-300 ש"ח).

 

בכל אופן, כשמציעים לכם לקבל את המחשב שלכם עם "מארז מפואר", סביר להניח שמה שתקבלו הוא מארז מצועצע אך זול ומאיכות נמוכה, ואם הוא גם מצוייד ביותר מאווררים אז סביר להניח שהוא יהיה פשוט יותר רועש. סתם בזבוז של כסף.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה אתם באמת צריכים במחשב? אילוסטרציה
צילום: Index Open
מומלצים