שתף קטע נבחר
 

אין מנצח בתחרות רובינשטיין

חבר השופטים בתחרות הבינלאומית ה-12 לפסנתר על שם ארתור רובינשטיין החליט לפצל את הפרס השני בין רומן רבינוביץ מישראל והו צ'ינג יון מטייוואן. מדליית הארד והפרס השלישי הוענק למתמודדת הגיאורגית, חטיה בוניאטישווילי. יו"ר חבר השופטים: "אף אחד לא ניגן בגמר ברמה שהיינו מצפים לה מזוכה הפרס הראשון"

חבר השופטים הבינלאומי בתחרות הפסנתר ה-12 על שם ארתור רובינשטיין שננעלה הערב (ה') החליט שלא להכריז על זוכה במדליית הזהב ובפרס הראשון. את מדליית הכסף והפרס הכספי המוענק על שם שרה ומשה מאייר, יחלקו ביניהם רומן רבינוביץ' מישראל והו צ'ינג יון מטייוואן. לכל אחד מהזוכים יוענק פרס כספי בסכום 15 אלף דולר, תרומת קינה וזלמן שובל.

 


רומן רבינוביץ' והו צ'ינג יון, הערב בהיכל התרבות (צילום: אריאל בשור) 

 

במדליית הארד ובפרס על שם מרז'ורי וארנולד זיף, בסכום עשרת אלפים דולר, זכתה המתמודדת הגיאורגית חטיה בוניאטישווילי. יו"ר חבר השופטים, פרופסור אריה ורדי, אמר ל-ynet לאחר ההכרזה: "דעת השופטים הייתה שבשנה הזו אף אחד לא ניגן בגמר ברמה שהיינו מצפים לה מזוכה הפרס הראשון בתחרות רובינשטיין. לכן החלטנו לחלק את הפרס השני בין שני פסנתרנים מצוינים שראויים לו בהחלט. אני משוכנע שבתחרות רובינשטיין הבאה, שתיערך בעוד שלוש שנים, יהיה זוכה בפרס הראשון".

 

זו הפעם השנייה בתולדות התחרות שהושקה לפני 33 שנה שבה החליט חבר שופטים שלא להעניק את הפרס. תקדים לכך ארע בשנת 1986, אז הוענק הפרס השני לפסנתרן תומס דואיס מגרמניה המערבית. "כבר היו דברים מעולם", אמר פרופסור ורדי והוסיף, "זה בהחלט מקובל בעולם התחרויות שלא להעניק פרס ראשון במקרים מסוימים. זה נכון שיש בזה אמירה אבל חשוב לי להדגיש שהסיבה לכך קשורה בעיקר בכך שהמתחרים הגיעו לשלב הגמר כשהם מאוד עייפים והעייפות נתנה את אותותיה. צריך להבין שהתמודדות בתחרות מסוג זו מתישה הן מבחינת החזרות והן מבחינה מנטאלית ויש צורך לגייס כוחות לסיבוב האחרון. זו תחרות שדורשת לא רק לנגן מצוין אלא גם סיבולת בפני האתגרים שאנחנו מציבים. זו ללא ספק תחרות שמכינה אמן היטב לחייו האמנותיים שבהמשך".

 


בוניאטישווילי. מדליית ארד ופרס שלישי (צילום: מרב יודילוביץ') 

 

בשלב הגמר של התחרות ניגנו הו צ'ינג יון ורומן רבינוביץ' את הקונצ'רטו מס.3 בסי מז'ור אופוס 26 מאת פרוקופייב. חטיה בוניאטישווילי בחרה לנגן את הקונצ'רטו מס.2 בסי במול מז'ור אופוס 83 מאת ברהמס. השלושה יופיעו ברסיטלים ברחבי הארץ החל ממחר (28 במרץ) ועד 6 באפריל ברמת השרון, חיפה, רחובות, גני עם, אשדוד וירושלים. רסיטלים וקונצרטים נקבעו לזוכים בהמשך השנה בישראל וברחבי העולם ביוזמת עמותת ארתור רובינשטיין בשיתוף גופים שונים.

 

במהלך תחרות רובינשטיין הוענקו 10 פרסים נוספים ובכללם פרס חביב הקהל בשלב הקאמרי באילת בחסות רשת מלונות ישרוטל שהוענק למתמודדת הגיאורגית חטיה בוניאטישווילי אשר גרפה במקביל גם את הפרס ע"ש פנינה זלצמן לביצוע מצטיין של יצירה מאת פרדריק שופן. לצד מדליית הכסף והפרס השני גרף הפסנתרן הישראלי רומן רבינוביץ גם את הפרס לעידוד מתחרה ישראלי צעיר והפרס לביצוע מצטיין של יצירה ישראלית המוענקים מטעם קרן פראט, פרס רשת Mezzo הצרפתית שכולל קונצרט בפריז שיוקלט וישודר על מסך הרשת ל-38 מדינות ברחבי העולם ופרס עיריית תל אביב לביצוע מצטיין של קונצ'רטו קלאסי אותו חלק עם הפסנתרן האוסטרלי דויד פונג.

פונג גרף במקביל גם את הפרס הרביעי ע"ש שרה ומיכאל סלע ואת פרס ליידי אנאבל ויידנפלד על הביצוע המצטיין למוזיקה קאמרית. בפרס אהוב הקהל ע"ש ד"ר הרצל רוזנבלום ז"ל המוענק על ידי עיתון "ידיעות אחרונות", זכתה הפסנתרנית הטיוואנית הו צ'ינג יון. בפרס החמישי ע"ש ליאורה ומנחם שטרנברג זכתה הפסנתרנית האסטונית אירינה זכרנקובה ובפרס השישי בתחרות זכתה הפסנתרנית הישראלית אינסה סינקביץ.

 

חבר השופטים הבינלאומי כלל השנה את הפסנתרן הוייטנאמי תאי סון דאנג, הפסנתרן והמנצח ההונגרי תאמאש ואשארי, הפסנתרן האמריקני רוברט לוין, המנצח אורי סגל, הפסנתרן הרוסי ניקולאי פטרוב, הפסנתר הפולני פיוטר פלצ'יני, הפסנתרן הגרמני קלוד פרנק, הפסנתרן ומייסד שלישיית בוזאר מנחם פרסלר, מבקר המוזיקה והמרצה הגרמני פטר קוסה, הפסנתרנית יוכבד קפלינסקי והפסנתרן הצרפתי ז'אק רובייה.

 

לצפייה בשידורי התחרות ולעדכונים שוטפים לחץ כאן .

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איל פישר
ורדי. "זה בהחלט מקובל בעולם"
צילום: איל פישר
לאתר ההטבות
מומלצים