שתף קטע נבחר

האו"ם מאשים: החולים בעזה מתים בגלל ישראל

דו"ח של ארגון הבריאות העולמי קובע כי מאז אוקטובר מתו 32 פלסטינים שלא קיבלו טיפול נאות. לטענת הארגון, לפחות שישה מהם מתו לאחר שהמתינו לכניסה לישראל ואחרים הוגדרו כסיכון בטחוני ולכן לא נכנסו. ראש מינהלת התיאום והקישור של צה"ל: "חמאס משתמש בצרכים הומניטאריים כדי לתקוף אותנו, אנחנו חייבים לבחון כל בקשה"

ארגון הבריאות העולמי מאשים את ישראל בגרימת מותם של חולים מעזה שלא קיבלו אישור לעבור לשטח ישראל לקבלת טיפול. בדו"ח שפרסם אמש (ג') מציג הארגון שפועל תחת האו"ם 32 מקרים מאוקטובר שעבר שבהם מתו פלסטינים שלא קיבלו טיפול נאות, החל מתינוק בן שנה וכלה בקשיש בן 77. לטענת הארגון, לפחות שישה מהם מתו לאחר שהמתינו לכניסה לישראל.

 

על פי ארגון הבריאות העולמי, בין האנשים שמתו בעזה היו גם כאלה שהוגדרו על ידי ישראל כסיכון ביטחוני, אחת מהם היא אישה בת 65. חולים אחרים קיבלו בסופו של דבר אישור להיכנס לישראל אבל מתו במהלך ההכנות לנסיעה.

 

לטענת ארגון הבריאות כניסתם של חלק מהזקוקים לטיפול נמנעה בשל מחסור במיטות אשפוז בישראל. אחרים התעכבו במחסום ארז. נציג ארגון הבריאות העולמי בירושלים, אמברוגיו מאנטי, סיפר כי למרות שישראל מאפשרת ליותר חולים מאי פעם להיכנס לשטחה, משך הזמן שהם נאלצים להמתין כדי לקבל את אישור הכניסה ארוך מבעבר.

 

בארגון טוענים כי בעבר, במקרה של אירוע דחוף, עברו יומיים עד שהוענק לחולה אישור כניסה לישראל. כיום עוברים ארבעה ימים עד שאישור כזה מונפק.

 

צה"ל: אי אפשר לזרז את המעבר

ראש מנהלת התיאום והקישור ברצועת עזה, אלוף משנה ניר פרס, אמר לסוכנויות הידיעות, בעקבות טענות ארגון הבריאות העולמי כי אין אפשרות לזרז את מעבר החולים מעזה לישראל בשל סיבות ביטחוניות. "חמאס משתמש בצרכים הומניטאריים כדי לתקוף אותנו, אנחנו חייבים לבחון כל בקשה", אמר פרס. לדבריו בשנתיים האחרונות, שתי נשים בגיל מבוגר שטענו כי הן סובלות מבעיות רפואיות, תכננו לבצע פיגועי התאבדות בישראל.

 

לאחרונה טענו בעמותת "רופאים לזכויות אדם" כי חמישה חולים פלסטינים תושבי רצועת עזה מתו בשבועות האחרונים בעודם ממתינים לאישור כניסה לישראל לצורך קבלת הטיפול. לטענת העמותה, הם היו חולים קשים מאוד, שלא הוו סיכון ביטחוני. בארגון טוענים כי מאז שעלה חמאס לשלטון בעזה הוקשחו משמעותית התנאים שמציבים כוחות הביטחון בפני פלסטינים המבקשים להיכנס לישראל.

 

באחד המקרים הבעיתיים, מתה אישה בת 65, שבגופה הושתל קוצב לב.

הקוצב הפסיק לעבוד ולכן היא הופנתה בידי רופאיה לניתוח דחוף. במקרה אחר מתה חולה בת 77 שסבלה מגידול סרטני בצוואר והמתינה כחצי שנה לאישור לקבל טיפול בבית החולים איכילוב בתל-אביב.

 

מקרה מוות נוסף, שארע בעת המתנה לטיפול בישראל, היה של הפעוטה מביאן אבו חלו. היא נולדה לפני מעט יותר משנה עם מחלת לב גנטית, והחלה לקבל טיפול בהדסה עין-כרם. המשך הטיפול נמנע ממנה, משום שכניסת הוריה לישראל נאסרה, משיקולים ביטחוניים.


פורסם לראשונה 01/04/2008 22:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ביה"ח בעזה. ארכיון
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
אמבולנס בשטחים. ארכיון
צילום: איי פי
פלסטינים במעבר ארז. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים