שתף קטע נבחר

 

המיועדת לגירוש עם בנה: זורקים אותנו כמו נעליים

בעקבות הפרסום ב-ynet על כוונת משרד הפנים לגרש ילד בן 8 ואמו, הודיעו כמה עורכי דין שיבדקו צעדים משפטיים לאפשר להם להישאר בארץ. בראיון מצולם אומר הילד: "אין לי תעודת זהות, אבל אני לא רוצה לעזוב. כל החברים שלי וכל המשפחה שלי כאן"

כיצד מרגיש ילד שעומד בפני גירוש מהארץ שבה גדל? אתמול נחשף ב-ynet סיפורו של אריק (שם בדוי) מרמת-גן, שהיגר מרוסיה בגיל שנה וחי כאן בחיק משפחתו הישראלית - לפחות עד שלאחרונה הודיע משרד הפנים לו ולאמו כי עליהם לעזוב את הארץ בשבוע הבא. מאז פרסום הידיעה פנו ל-ynet מספר עורכי דין שהודיעו כי הם בוחנים צעדים משפטיים במטרה לאפשר לאם ולילד להישאר בישראל.

 

במשרד הפנים טענו כי האם, שהיא בת חורגת של יהודי שעלה לישראל, אינה עומדת בקריטריונים הנוקשים שקבעו הכנסת והמשרד לקבלת אזרחות או אפילו אשרת שהיה לגור בישראל. "אין לי תעודת זהות, אבל אני לא רוצה לעזוב", אומר הילד בראיון וידאו ל-ynet, "כל החברים שלי וכל המשפחה שלי כאן".  

 

האם מצידה חוששת לחיים ברוסיה: "אין לנו שם אף אחד. אנחנו נחיה ברחוב. זורקים אותנו מפה כמו נעליים. מה אני אמורה להגיד לאנשים שישאלו אותי למה גירשו אותי? ואיך אני יכולה להסביר לילד שלי למה? זה רק בגלל שאנחנו לא יהודים. אבל שם תמיד ניחשב ליהודים. זה לא נורמלי. אני לא פושעת, לא גנבת וגם לא צריכה כסף מהמדינה, רק שיתנו לי לחיות כאן עם המשפחה שלי".

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "האם הגיעה לישראל בהיותה בגירה, שש שנים לאחר הגעת אמה באשרת תייר. היא

לא הוזמנה כנדרש ומעולם לא צוין מדוע לא הגיעה מוקדם יותר יחד עם כל המשפחה. לאחר שפג תוקף האשרה שבידה המשיכה לשהות בישראל בניגוד לחוק, למרות פניות חוזרות ונשנות מצד הרשויות כי עליה לעזוב את הארץ.

 

"גם הוועדה לעניינים הומניטריים לא מצאה טעמים להיענות לבקשתה. שירותו של אחיה בצבא הוא חובה אזרחית שאינה מקנה לה זכות למעמד בישראל. לאור כל זאת, ולאור העובדה שהיא ממשיכה לשהות בישראל ולהתעלם במכוון מחוקי המדינה - עליה לצאת מהארץ בהקדם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
לא רוצה לעזוב. האם
צילום: יהונתן צור
מומלצים