שתף קטע נבחר

הקוורטט לישראל: הקפיאו הבנייה בהתנחלויות

נציגי ארה"ב, האיחוד האירופי, רוסיה והאו"ם נפגשו בלונדון ודרשו את הפסקת הבנייה בגדה המערבית. במקביל, נועדה שרת החוץ לבני עם ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, במסגרת ועידת המדינות התורמות לרשות הפלסטינית

ארצות הברית, האיחוד האירופי, האו"ם ורוסיה קראו לישראל להקפיא את הבנייה בהתנחלויות בגדה המערבית - כך אמר הבוקר (יום ו') מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, בסיומה של פגישת הקוורטט בלונדון בנושא המזרח התיכון.

 

"הקוורטט מביע את דאגתו העמוקה לאור המשך הפעילות בהתנחלויות, וקורא לישראל להפסיק כל בנייה, כולל התרחבות בשל גידול טבעי באוכלוסייה, וכן לפרק מאחזים בלתי חוקיים שהוקמו מאז 2001", אמר באן.

 

בבירה הבריטית מתקיים בימים אלה כינוס המדינות התומכות ברשות הפלסטינית, אליו הגיעה גם שרת החוץ ציפי לבני. היא נפגשה עם ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, וציינה שבריטניה מהווה ללא ספק שחקן מפתח בתהליכים במזרח התיכון.

 

"אנחנו חולקים אותם ערכים ומוצבות לנגד עיננו אותן מטרות", אמרה לבני. "הגענו ללונדון כדי לדבר עם השותפים שלוקחים חלק בתהליך ולפתח השקעות בינלאומיות ברשות הפלסטינית, על מנת שנוכל להביא לשיפור רמת חייהם של הפלסטינים". 

 

לבני ציינה עוד כי תעלה בפגישותיה את נושא האיום האיראני, ועל הדרכים לבלום את השפעת המשולש הקואליציוני של הקיצוניים - איראן, חיזבאללה וחמאס - על הפלסטינים.

 

בראון נפגש עם לבני על רקע המפלה הקשה שספגה המפלגה שבראשותו, הלייבור, בבחירות המקומיות בבריטניה. במהלך הפגישה הוא ציין את חגיגות ה-60 למדינה, והביע את רצונו לבקר השנה בישראל.

 

הוא אמר שבפגישותיו בהמשך עם ראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד ועם מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, יעלה על סדר היום גם את המשך הפעלת הלחץ הבינלאומי על איראן כדי שזו תפסיק את פיתוח התוכנית הגרעינית שלה. "על הקהילה הבינלאומית לשתף פעולה בסוגיה זאת  כדי שהענין לא יחמוק לנו בין האצבעות", אמר.

 

רייס: יש לקבוע גבולות בין ישראל לפלסטינים

שליח הקוורטט למזרח התיכון וראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר, אמר בכינוס כי המצב הכלכלי בגדה המערבית משתפר, אולם השבועות הקרובים הם קריטיים ביותר. לדבריו, בקרוב יפעל הקוורטט על מנת לגרום לישראל ולפלסטינים לעשות ככל שביכולתם כדי לשפר את המצב הביטחוני והכלכלי. לדבריו, ההתמקדות היא בעיות נקודתיות, כמו מחסומים שמונעים גישה או פעילות כלכלית.

 

מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, אמרה שארצות הברית עובדת בשיתוף פעולה צמוד עם בלייר, וציינה לטובה את הבטחת ישראל להסרת 50 המחסומים בגדה המערבית ועל ההשפעה הטובה של החלטה זו לתהליך.

 

רייס הזהירה אף היא מפני הרחבת ההתנחלויות, נושא המעסיק בזמן האחרון את הממשל האמריקני ומעיב על המשך המשא ומתן בין הישראלים לפלסטינים.

 היא אף הבהירה כי אין בהרחבת היישובים הקיימים בכדי הבטחה כי יישארו בידי ישראל עם החתימה על הסדר הקבע. 

 

מוקדם יותר אמרה רייס כי "הפתרון הטוב ביותר הוא לקבוע אילו אזורים הולכים להיות בשטח ישראלי ואיזה יהיו שייכים לפלסטינים". לדבריה, "קביעת גבולות סופיים היא הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות". רייס גם מתחה ביקורת על כך שרק שלוש מדינות ערביות - סעודיה, איחוד האמירויות ואלג'יריה - תרמו סכומים משמעותיים לרשות הפלסטינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבני ובראון, היום בלונדון
צילום: AP
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון
צילום: AP
בלייר. "שבועות קריטיים"
צילום: אוריה תדמור
מומלצים