שתף קטע נבחר

 

"בחודש הבא ייערך ניסוי במערכת כיפת ברזל"

נציגי רשויות ב"עוטף עזה" שמעו ממנכ"ל משרד הביטחון כי בקרוב ייערכו ניסויים במערכת שאמורה לתת פתרון לרקטות הקסאם. מתברר כי לצורך האצת העבודות - קיבלו אנשי הרשות לפיתוח אמצעי לחימה היתר הלכתי לעבוד גם בשבת. המערכת אמורה ליירט 92 אחוזים מהרקטות, לכל הפחות

התקדמות בפיתוח המערכת ליירוט רקטות "כיפת ברזל": מנכ"ל משרד הביטחון תת-אלוף (מיל') פנחס בוכריס עדכן הערב (יום ב') את ראשי הרשויות והמועצות בעוטף עזה כי כבר בחודש הבא ייערכו ניסויים ראשונים מסוגם במערכת.

 

על פי העדכון של משרד הביטחון - עד כה נערך ניסוי שיגור, וכעת צפויה להיערך סדרת ניסויים מתקדמת יותר בהיבט אחר של המערכת. במערכת הביטחון נוקטים משנה זהירות באשר למועד הכרזת המערכת כמבצעית ולפי שעה הוא עומד על תחילת 2010. עם זאת, ייתכן שמועד זה יוקדם אם מלאכת הפיתוח תתקדם באופן משביע רצון. כזכור, נקבע כי הממשלה תשקיע בפיתוח המערכת 811 מיליון שקלים בחמש השנים הקרובות.

  

לצורך האצת העבודות על המערכת החדשנית קיבלו אנשי הרשות לפיתוח אמצעי לחימה (רפא"ל) היתר הלכתי לעבוד גם בשבת. זאת, בין היתר, בשל ריבוי העובדים שומרי המסורת בפרויקט. בפגישה, שבה לקחו חלק נציגי משרד הביטחון ופיקוד העורף, עדכן בוכריס את ראשי הרשויות בכל המהלכים שעושה מערכת הביטחון נגד איום הרקטות בתהליך הגילוי, ההתראה והיירוט.

 

ראשי יישובים טענו בעבר כי מערכת הרקטות החדישה לא תגן עליהם. "מערכת 'כיפת הברזל' לא מסוגלת לייצר תשובה לפגיעת טילים בישובינו, הנמצאים בטווח של פחות מארבעה ק"מ מבית חנון", כתב ראש המועצה האזורית שער הנגב לשר הביטחון.

 

לדברי בוכריס, כאשר תוכרז המערכת כמבצעית - היא תהיה מסוגלת להתמודד באופן מיטבי עם ירי רב של רקטות, ובהנחה המחמירה ביותר - היא תיירט 92% מהרקטות המשוגרות. במשרד הביטחון סירבו להתייחס לתוכן הדברים בפגישה והסבירו כי "מדובר בשיחה סגורה".

 

"מה נעשה עד 2010?"

ראש עיריית אשקלון, רוני מהצרי, וראשי המועצות יאיר פרג'ון, חיים ילין ואלון שוסטר, השתתפו בפגישה עם בוכריס. כששמע מהצרי על תאריך הכניסה המשוער, שאל: "מה אנחנו אמורים לעשות עד 2010?" ממלא מקומו של מהצרי שנכח בפגישה, לוי שפרן, אף הוסיף: "כשירו טילי סקאד על אזור המרכז מייד שמו את מערכת הפטריוט שתיתן הגנה. פה הירי נמשך כבר כמה שנים ואתם רק בוחנים ובודקים".

  

עם זאת, ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, אמר כי מדובר בפגישה חשובה מאוד. "אנחנו יוצאים בתחושה שבאמת מטפלים בנו באופן מקצועי וטוב". זאת

למרות העובדה, שלדבריו, התושבים לא קיבלו מענה לגבי ירי פצצות המרגמה, שאינן מזוהות על ידי מערכות ההתרעה.

 

בתוך כך, דוחים במשרד הביטחון את הדיווחים על התעניינות מחודשת בתותח ה"פלנקס" לצורך יירוט רקטות קאסם. במשרד הסבירו כי שמערכת הפלנקס נמצאת בבדיקה של מערכת הביטחון מאז 2004. "אנו עוקבים אחרי היכולות של המערכת ועומדים בקשר עם מפתחי המערכות בארה"ב לקבלת עדכונים ושיפורים בה. מהבדיקות שנעשו עד כה עולה שמערכת הפלנקס מתאימה להגנה נקודתית ומבצעת משימות הגנה נקודתיות במקומות שבהם היא מופעלת. היא לא מתאימה למשימות הגנה על עיר או ישוב ואנו בוחנים מערכת זו להגנה על אזורים נקודתיים בלבד", אמרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוכריס. ניסוי בקרוב
מה עושים? מהצרי
צילום: גדי קבלו
מומלצים