שתף קטע נבחר

זירת הקניות

הוקמה קואליציית ארגוני סביבה נגד "תעלת הימים"

על רקע ביקורו בישראל של נשיא צרפת, התומך בפרויקט השנוי במחלוקת, חברו שישה ארגוני סביבה מרכזיים למאבק משותף. "מדינת ישראל רצה לפרויקט בעיניים עצומות", מוחים בארגונים

חודשים ארוכים מתריעים פעילי סביבה כי פרויקט "תעלת הימים" מקודם מבלי שהשלכותיו נבחנו לעומק. הבוקר (א') הכריזו שישה ארגוני סביבה מרכזיים על הקמת קואליציה שתפעל כנגד המיזם השאפתני, האמור לחבר בין ים המלח וים סוף - במטרה לעצור את התקדמותו המואצת טרם הושלמו הסקרים הבוחנים את השפעתו הסביבתית.  

 

בפרקים הקודמים:

 

 

הקואליציה מורכבת משישה ארגונים, בהם "החברה להגנת הטבע", "אדם טבע ודין", "מגמה ירוקה", ארגון-הגג "חיים וסביבה", "צלול" ו "ידידי כדור הארץ", המזוהה עם המאבק לשיקום ים המלח. בימים האחרונים נפגשו פעילי הארגונים והחליטו לפתוח בקמפיין משותף, במסגרתו הם ייקראו לגורמים המקדמים את התוכנית - ובראשם נשיא המדינה שמעון פרס - לבחון חלופות לפרויקט השנוי במחלוקת. 

 

עיתוי ההודעה איננו מקרי, שכן בימים הקרובים צפוי להגיע לישראל נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, שהביע עניין רב בהשתלבותן של חברות צרפתיות בפרויקט. זהו ביקור גומלין לאחר ביקורו של הנשיא פרס בצרפת שהתקיים לפני מספר חודשים,

ובמהלכו הוצג חזון "עמק השלום", השם שניתן לפרויקט התעלה. על-פי ההערכות סרקוזי, שאף מינה שר לבדוק את הנושא, יתמקד בביקורו הנוכחי בשיתוף הפעולה הישראלי-צרפתי.

 

"המדינה רצה בעיניים עצומות לפרויקט שאי אפשר לחזות את תוצאותיו, ואשר השפעתו על מצב מי מפרץ אילת וים המלח, ועל עמק הערבה, אינה ידועה", אומרים בארגונים. עוד הם מציינים כי בכוונתם להיאבק גם במיזם התיירות של איש העסקים יצחק תשובה, המתעתד להיבנות לצד התעלה. בארגונים מבהירים כי ינקטו בכל האמצעים על-מנת להביא לעצירה מוחלטת של היוזמה, "אלא אם כן היא תקודם במסגרת החוק - ותוך כדי דיון ציבורי מעמיק ויסודי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ים המלח
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים