שתף קטע נבחר

קדחת הדשא: סדר עולמי חדש בווימבלדון?

רבותיי, ריח של מהפך: לא רק ביורן בורג חושב כי רפאל נאדאל יקטע השנה את רצף 5 הזכיות של רוג'ר פדרר בלונדון. אה, וגם 'אנדיוני' וסלע יהיו שם. המדריך לווימבלדון, חלק ב'

לא פעם, בשנים בהן אין מונדיאל, אולימפיאדה או אליפות אירופה, ווימבלדון הופך למצרך העיקרי של חובבי הספורט, כדי להעביר את פגרת הקיץ בכיף. השנה, הטורניר העתיק והיוקרתי מכולם ייערך בצילו של היורו, הנכנס ליישורת האחרונה. אבל דווקא כאשר אליפות אירופה בכדורגל נכנסת לתקופה בה כבר אין משחק כל יום, אין תחליף טוב יותר מטניס משובח.

 

ערוץ הספורט אמנם לא מחזיק בזכויות השידור ולא מראה משחקים מיורו 2008, אבל בשבועיים הקרובים, החל מיום שני, אפשר יהיה לראות הרבה דשא במסך, רק עם כדור קטן ושני מחבטים משני עברי הרשת. 256 טניסאים, 128 מכל מין, יעלו למשטחים ב'אול אינגלנד קלאב', בתקווה כי הגשם לא יפריע כרגיל למהלכו של הגראנד סלאם השלישי של העונה.

 

מאז 2003, השליטה של רוג'ר פדרר על דשא היתה מוחלטת. אחרי התואר שלו בטורניר האלה בשבוע שעבר,

 המדורג 1 בעולם האריך ל-59 את רצף הנצחונות המדהים שלו על המשטח הירוק. עד לא מזמן, השאלה השנתית בווימבלדון היתה מי יזכה לכבוד להפסיד לפדרר בגמר. אבל למרות הכל, כנראה בגלל העובדה שעמוק בתוך יוני יש לשוייצרי רק שני תארים ב-2008, יש ריח של חילופי שלטון באוויר.

 

לפני 12 יום, המאסטרו מבאזל הושפל ולקח רק ארבעה גיימים מול רפאל נאדאל בגמר הכי חד צדדי זה 31 שנה ברולאן גארוס. אז נכון שהספרדי תמיד היה מלך החימר ועל דשא הוא לא בדיוק כיכב. אבל בעונה שעברה, 'רפא' גרר את פדרר לחמש מערכות בגמר ענק בלונדון ובשבוע שעבר הניף גביע ראשון בקריירה על אותו ירוק (בקווינס) שסאפין טען שהוא בשביל פרות.


יש אלטרנטיבה לשלטון היחיד של פדרר? ג'וקוביץ' ונאדאל (צילום: רויטרס)

 

עם כזה חומר רקע, לא פלא שגם ביורן בורג האגדי, אשר את שיא חמש הזכיות ברצף שלו בווימבלדון פדרר השווה ביולי 2007, מריח הפתעה.

 

"אני בוחר ברפאל נאדאל כמועמד שלי לתואר והאופצייה השנייה שלי היא נובאק ג'וקוביץ'. פדרר רק שלישי ברשימה", הדהים השבדי בהימור שלו לקראת הטורניר והסביר: "רוג'ר יודע שכדי לנצח אותם הוא ייאלץ להיות מצוין, ברמה הרבה יותר גבוהה ממה ששיחק הקיץ. ואני לא רואה את זה קורה".


ביירון בורג וחבר. הפעם הימר השבדי על נאדאל (צילום: איי פי)

 

אם פדרר יזכה שוב בלונדון, זו תהיה הפעם השישית שלו ברצף, מה שרק הבריטי וויליאם רנשו עשה בסוף המאה ה-19, כאשר האלוף המכהן שיחק רק בגמר הטורניר הבא.
האלופים האחרונים בווימבלדון

האלופים האחרונים בווימבלדון
  גברים נשים
2010 רפאל נאדאל (ספרד) סרינה וויליאמס (ארה"ב)
2009 רוג'ר פדרר (שוייץ) סרינה וויליאמס (ארה"ב)
2008 רפאל נאדאל (ספרד) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
2007 רוג'ר פדרר (שוייץ) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
2006 רוג'ר פדרר (שוייץ) אמלי מורזמו (צרפת)
2005 רוג'ר פדרר (שוייץ) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
2004 רוג'ר פדרר (שוייץ) מריה שראפובה (רוסיה)
2003 רוג'ר פדרר (שוייץ) סרינה וויליאמס (ארה"ב)
2002 לייטון יואיט (אוסטרליה) סרינה וויליאמס (ארה"ב)
2001 ג. איבניסביץ' (קרואטיה) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
2000 פיט סמפראס (ארה"ב) ונוס וויליאמס (ארה"ב)
1999 פיט סמפראס (ארה"ב) לינדזי דבנפורט (ארה"ב)
1998 פיט סמפראס (ארה"ב) יאנה נובוטנה (צ'כיה)
1997 פיט סמפראס (ארה"ב) מרטינה הינגיס (שוייץ)
1996 ריצ'רד קרייצ'ק (הולנד) שטפי גראף (גרמניה)

 

זה גם יהיה הגראנד סלאם ה-13 של רוג'ר, רק אחד פחות מהשיא של פיט סמפראס, שדווקא מאמין בשוייצרי: "גם אם יש לו תקופות לא טובות, זה טבעי. אני עדיין חושב שהוא המועמד הבכיר לזכייה והאדם הראוי ביותר לשבור את השיא שלי".

 

הפעם הדרך של פדרר לתואר תהיה קשה יותר, מאחר ובחצי שלו הוצב ג'וקוביץ', מי שבטורנירי הגראנד סלאם האחרונים נהג להיות בצד של נאדאל דווקא. הסרבי המדורג 3, אלוף אוסטרליה, מתכונן לחצי הגמר האפשרי ופתח במלחמה פסיכולוגית: "פדרר נראה לי מודאג בזמן האחרון. אני מאמין שאני יכול לנצח אותו".


"פדרר הוא הכי ראוי לשבור את השיא שלי". סמפראס וחבר (צילום: AP)

 

דודי סלע יחפש "הישג יוצא דופן", 'אנדיוני' התאוששות  

טים הנמן, הלוזר הסדרתי, כבר פרש והקהל הבריטי, כמובן, יתמוך בתקווה החדשה שלו – אנדי מארי. אבל הסקוטי שוב פצוע וגם ההגרלה הלא קלה שלו לא תעזור לו להגיע רחוק, כמובן שלא להיות האלוף הבריטי הראשון מאז פרד פרי ב-1936.

 

השבוע, מארי הלחוץ פתח פה על הטניס הבריטי: "משהו לא בסדר בעבודה ובמנטליות של הטניס שלנו. לא יכול להיות שתהיה תקופה שחורה ארוכה כל כך. גם השחקנים לא אוהבים לעבוד. לא פעם אני הולך לחדר כושר וזה נראה כמו עיר רפאים, אין אף אחד בסוף השבוע".


"הבריטים לא אוהבים לעבוד". אנדי מארי נגד הממלכה (צילום: AP)

 

אנדי רודיק, החוזר לסבב אחרי היעדרותו מהגראנד סלאם הפריזאי, ודויד נלבנדיאן, פיינאליסט 2002 בווימבלדון שהגיע לחצי הגמר החודש בקווינס, ינסו להפתיע, אך נראה כי הופעה בפיינל פור תספק אותם.

 

בהקשר הישראלי, דודי סלע מגיע ללונדון עם החובה "לרשום הישג יוצא דופן" כהגדרת הוועד האולימפי הישראלי, כדי שיתאפשר לו להצטרף למשלחת לבייג'ינג, אך גם אם יעבור בסיבוב הראשון את הבלגי רוחוס, המשך ההגרלה לא האירה לו פנים. אנדי רם ויוני ארליך, שנכנסו לתודעה עם אותו חצי גמר היסטורי בווימבלדון 2003, עוברים תקופה לא טובה בחודשים האחרונים ובמצב הנוכחי, יסתפקו בשיפור הסיבוב השני מאשתקד.


דודי סלע. ההגרלה לא האירה לו פנים (צילום: תום דולב)

 

שימו לב ל: קרואטי איבו קרלוביץ'. הוא לא טוב וטכני כמו בן ארצו גוראן איבניסביץ', אבל ההגשות שלו חזקות ומדהימות לא פחות משל אלוף 2001. קרלוביץ' שמר השבוע על תארו בנוטינגהאם, בקושי איבד נקודות בסרב שלו ומי שמצליח לשבור את ההגשה שלו, פותח בקבוק שמפניה בהפסקה בין המשחקונים. הוא עשוי לפגוש את ג'וקוביץ' ברבע הגמר.

 

ההימור שלי: סדר עולמי חדש. בשנה בה הפועל חולון לוקחת אליפות וטורקיה מגיעה לחצי גמר היורו, למה שפדרר לא יפסיד משחק על דשא? גם אם השוייצרי יעבור את ג'וקוביץ' בחצי, בגמר הוא יפסיד לנאדאל, שכל שנה מתקרב אליו יותר במשטח הפחות אהוב עליו. פדרר ונאדאל יהיו שם ביום ראשון הגדול של גמר הגברים ואחרי 5 מערכות, נאדאל יניף סוף סוף גביע גראנד סלאם כשאין חימר כתום ברקע.


רם וארליך. יסתפקו בשיפור הסיבוב השני מאשתקד (צילום: רויטרס)

 

אם לא יהיו הפתעות  

שמינית הגמר: חצי עליון

 

רוג'ר פדרר (1, שוייץ) – פרננדו גונסאלס (15, צ'ילה)

 

דויד פרר (5, ספרד) – תומאס ברדיך (11, צ'כיה)

 

נובאק ג'וקוביץ' (3, סרביה) – סטניסלאס וורינקה (13, שוייץ)

 

דויד נלבנדיאן (7, ארגנטינה) – מרכוס בגדאטיס (10, קפריסין)

 

שמינית הגמר: חצי תחתון

 

אנדי רודיק (6, ארה"ב) – ג'יימס בלייק (9, ארה"ב)

 

ניקולאי דוידנקו (4, רוסיה) – פול הנרי מת'יו (14, צרפת)

 

רישאר גאסקה (8, צרפת) – אנדי מארי (12, בריטניה)

 

רפאל נאדאל (2, ספרד) – ראדק סטפאנק (16, צ'כיה)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוד גביע לאוסף? רוג'ר פדרר
צילום: איי אף פי
מומלצים