שתף קטע נבחר

המדריך לנוסע הדיגיטלי

הרשת מאפשרת הרבה יותר מהזמנת כרטיסי טיסה ומלון: כך תתכננו בעזרתה מסלולי טיול, תלמדו על מזג האוויר, תחסכו סחיבת מחשב נייד, תגבו מסמכים חשובים, ותאתרו מסעדות כשרות. כל הטיפים, כל הכתובות. חלק שני

בכתבה הקודמת התמקדנו בעיקר בדברים הבסיסיים: כיצד לרכוש כרטיסי טיסה וחדרי מלון, איפה מוצאים מידע על האטרקציות התיירותיות של היעד, ממה צריך להיזהר כשרוכשים חופשה באינטרנט. אבל הרשת מאפשרת הרבה יותר מזה: בעזרתה ניתן להיערך לנסיעה בצורה חכמה ואפילו להישאר מחוברים ומתוקשרים במהלך הטיול.

 

הכתובות, ההמלצות והעצות שניתן כאן, מבוססות על הניסיון שלנו ושל מטיילים מקוונים אחרים. מפאת קוצר היריעה, בחרנו בפריטי המידע שנראו לנו המתאימים והשימושיים ביותר, אך מובן שמדובר בקצה הקרחון: ישנם רבבות אתרים, בלוגים, פורומים ושירותים מקוונים, שרק מחכים לתייר המקוון.

 

המדריך הווירטואלי

למדריך הטיולים האנושי יש את היתרונות שלו, ולמדריכים מודפסים (בעיקר כשהם מעודכנים) יש מן הסתם יתרונות משלהם. בכל אופן, רק באינטרנט המידע מפורט באמת, מעודכן בזמן אמת, וניתן בחינם.

 

במדריכים המקצועיים של אתרים כמו ‭TimeOut.com‬ ו‭LonelyPlanet.com-‬ תוכלו למצוא בעיקר מידע על אתרי תיירות גדולים. באתרים מבוססי תוכן גולשים כמו ‭,VirtualTourist.com‬, ‭TravelChannel.com‬ או ‭,igougo.com‬ תוכלו למצוא מידע רב וביקורות גולשים גם על בתי קפה ומסעדות, שווקים ואזורי קניות, מועדונים ומוזיאונים.

 

באתרים הרשמיים של רוב הערים הגדולות בעולם יש אזורים הכוללים מידע על אירועים: חגים וחגיגות, קונצרטים והופעות, תערוכות ותהלוכות. לרוב יהיו גם אתרים פרטיים, בלוגים מתמחים ולוחות מקוונים. כדאי לבדוק אותם. חבל שתחזרו הביתה ותגלו שבמרחק חמש דקות הליכה מהאתר בו ביקרתם התרחש אירוע השנה.

 

איפה לחפש? הנה כמה אתרים עירוניים רשמיים לדוגמא: ניו-יורק ‭,(iloveny.com)‬ לונדון ‭,(visitlondon.com)‬ רומא ‭,(romaturismo.it)‬ פריז ‭(en.parisinfo.com)‬ ואיסטנבול ‭.(english.istanbul.com)‬ אם תחפשו את שם העיר אליה אתם מגיעים ו‭,"Official"‬ בדרך-כלל תגיעו לאתר העירוני הרשמי. כדי לחפש אתרי אירועים חפשו את שם העיר ו‭."Events"‬ תמיד עובד.

 

שימוש נכון במפות

ניווטים הם לא עניין לאלתורים. הכי טוב ללמוד את היעד שלכם היטב, ממעוף הציפור, עוד לפני שאתם מגיעים אליו. את החוויה הכי מאלפת נותן שירות ‭,(earth.google.com) Earth Google‬ שמאפשר לכם ממש לשוטט ברחובות העיר.

 

‭(maps.google.com) Google Maps‬ והשירותים המקבילים של מייקרוסופט ויאהו נוחים במיוחד אם אתם רוצים לחפש אתרי תיירות או קניות, ואפילו מסעדות ופאבים במסלול הטיול שלכם.

 

אתר מפות נוסף שכדאי להכיר הוא ‭,(www.uk.map24.com) Map24‬ שמאפשר בין השאר לשרטט מסלולים ואפילו למדוד מרחקים ‭,(!)‬ כך שתוכלו לתכנן לעצמכם מסלול טיול רגלי באתר בו תבקרו. אתר מפות נוסף ששווה ביקור, הוא multiMAP (multimap.com). שימו לב במיוחד לאפשרות להציג אזור מסויים במפה במבט ממעוף הציפור.

 

אף-פעם לא מזיק להצטייד גם במפה מודפסת. זה לא מסובך מדי, כי הרשת מלאה במפות ברמת פירוט מדהימה, שאפשר להוריד ולהדפיס. חפשו באתר הרשמי של העיר, או פשוט בגוגל.

 

גשם או שמש?

במקום להסתפק בתחזית כללית למדינה או לאיזור הגיאוגרפי אליו אתם נוסעים, תוכלו להיעזר באחד משירותי חיזוי מזג-האוויר המקוונים כדי לקבל תחזית מפורטת עבור המקום המדוייק בו תשהו. עלינו חביבים במיוחד השירותים ‭Yahoo! Weather‬ (בכתובת weather.yahoo.com) ו-‭BBC Weather‬ (בכתובת ‭bbc.co.uk/weather‬) שניהם מספקים תחזית לטווח של חמישה ימים.

 

תחזית מעט פחות מפורטת, לארבעה ימים בלבד, מציע גוגל. אם, למשל, אתם נוסעים ללונדון הקלידו בגוגל ‭weather" ‬‭,"London‬ ותקבלו תחזית מאויירת בראש תוצאות החיפוש.

 

לקחת את הנייד?

אם אתם יוצאים לנסיעת עבודה או סתם קשה לכם להתנתק מהמחשב, כדאי לפחות שתשתמשו במחשב הנייד שלכם בתבונה. מלבד מטען ו/או סוללה נוספת, כדאי גם לגבות ואפילו להצפין את המידע שלכם.

 

שני אתרים שכדאי להוסיף ל"מועדפים" שלכם הם ‭Jiwire.com‬ ו-‭TotalHotSpots.com‬. שניהם מציעים מידע מפורט על מיקומן של "נקודות חמות" לגלישת אינטרנט אלחוטית בערים ברחבי העולם. Jiwire מגדיל לעשות: הוא מציג את המיקומים על גבי מפה, עם תצלומי אוויר שיעזרו לכם למצוא אותם בקלות. ולמרות זאת, חיפוש נוסף בגוגל ‭Hotspot)‬ שם של רחוב או אתר) כמעט תמיד ימצא נקודות נוספות.

 

לנסוע בלי, להרגיש עם

אם מה שאתם רוצים לקחת אתכם לחו"ל זה לא המחשב אלא את המידע, אין בעיה: מסמכים (ואפילו תוכנות) אתם יכולים לקחת אתכם על זיכרון USB נייד ‭")‬דיסק-און-קי‭("‬ שניתן לחיבור לכל מחשב בכל מקום על-פני תבל. את רוב הפעולות המרכזיות במחשב אפשר היום לעשות בעזרת שירותי רשת שונים.

 

אם יש לכם זיכרון USB של סנדיסק, שתומך בתקן ‭,U3‬ תוכלו להוריד חינם להתקן הזיכרון (מהכתובת ‭(u3.com‬ גירסאות ייעודיות של תוכנות רבות, כמו הדפדפן פיירפוקס, תוכנת המסרים המיידיים ‭,Trilian‬ תוכנת הטלפוניה ‭,Skype‬ וגם תוכנות דואר, כלי גרפיקה, תוכנות עסקיות, משחקים ועוד. התוכנות האלה יופעלו ברגע שתחברו את הכונן הזעיר למחשב כלשהי, ותוכלו להשתמש בהן מיידית ללא התקנה.

 

על זיכרון USB שלא תומך ב‭U3-‬ תוכלו לקחת תוכנות ניידות ‭,(Apps Portable)‬ ויש היום הרבה כאלה (רשימה של תוכנות ושל אתרים שמציעים אותן תמצאו בכתובת ‭http://tinyurl.com/5d65da‬). 

 

לא תהיה לכם בעיה לקרוא הודעות דואר חשובות ולענות עליהן מכל מחשב, אם אתם משתמשים בשירות דואר-רשת כמו ‭Gmail, Hotmail‬ או ‭.Yahoo! Mail‬ גם אם לא, אינכם צריכים לפתוח לשם כך תיבה במיוחד; אתם יכולים להשתמש בתיבה הרגילה של ספק האינטרנט שלכם - כל ספקי האינטרנט בישראל מאפשרים היום לגשת לתיבות הדואר (גם) דרך ממשק ה‭.Web-‬

 

שירותי רשת אחרים יספקו לכם תחליף לכמעט כל תוכנה אחרת, כשהם נגישים מכל מחשב ובכל מקום בעולם (רשימה של שירותים כאלה תוכלו למצוא כאן). ‬

 

בהרבה ערים גדולות בעולם אין בעיה למצוא קפה אינטרנט, שבו בכל המחשבים מותקנת תמיכה רב-לשונית, שתאפשר לכם להקליד גם בעברית. אם אתם נתקעים במקום שבו אין כזו, ומרגישים שאתם ממש חייבים עברית, תוכלו להשתמש במקלדת וירטואלית - כלומר מקלדת מצויירת שתופיע על המסך ותאפשר לכם הקלדה בעברית - כמו אלו שאפשר למצוא בכתובת keyboard.lab.co.il‬ או ‭imtranslator.net‬ (נדרש רישום‭.(‬

 

בבתי קפה-אינטרנט "איכותיים‭,"‬ בהרבה מקומות בעולם, תמצאו היום גם מיקרופון, אוזניות והתקנה של Skype או תוכנה דומה, על כל מחשב.

 

לפני ההמראה

עוד כמה דברים קטנים אך חשובים, שהרשת תוכל לסייע לבצע לפני הנסיעה ובמהלכה.

 

  • גיבוי מסמכים חשובים: כשאתם מתבקשים לספק כתובת אי-מייל לשיגור אישורי ההזמנות שלכם, רצוי לבחור בתיבת דואר הנגישה דרך הרשת. זה אומר שיהיה לכם מאיפה לשלוף אותם בעת הצורך. באותו אופן, כדאי לסרוק את הדרכון, רישיון הנהיגה, כרטיסי הטיסה ומסמכים נוספים ולשלוח "לעצמכם‭,"‬ לאותה כתובת.

 

  • ביטוח נסיעה: חלק מקופות החולים בישראל מאפשרות היום להזמין ביטוח נסיעה באינטרנט, בכל שעה. אפשר גם דרך האתר בו אתם מזמינים את הטיסה, או אצל חברת האשראי.

 

  • מסעדות כשרות: למצוא מסעדות טובות די קל בעידן האינטרנט, אבל למצוא מסעדות כשרות דורש קצת מאמץ. אנחנו ממליצים לרכז את החיפוש שלכם באתר Shamash (בכתובת ‭,(shamash.org/kosher‬ וגם ב‭2BJew-‬ (בכתובת 2bjew.co.il‬) תוכלו להמשיך אותו באתר "בילוי כשר‭,"‬ מהדף שכתובתו ‭.http://tinyurl.com/5muwy8‬ נסיעה טובה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לקחת או לא? מחשב נייד
צילום: Index Open
מומלצים