שתף קטע נבחר

קסטה בראוניס

כן, זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע: מדובר בשתי שכבות של בראוניס וביניהן גלידת וניל מעולה. להיט מובטח

    

קסטה בראוניס: סנדוויץ' בראוניס וגלידת וניל

תבנית בגודל 25 ס"מ בעלת דפנות גבוהות

 

לשכבת הבראוניס

200 גרם שוקולד מריר (המכיל 60% מוצקי קקאו לפחות)

110 גרם חמאה

3/4 כוס (175 גרם) סוכר חום

3 ביצים

1/2 כוס (65 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כף אבקת קקאו

1 כפית מלח

לשכבת הגלידה

750 גרם גלידת וניל

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו. 

2. הבראוניס: שמים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה המתאימה למיקרוגל, וממיסים במיקרוגל, בפרקי זמן קצרים, עד שהם נמסים לגמרי. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים כמה דקות, לקרם בהיר ותפוח. מוסיפים את קרם השוקולד, שהצטנן קצת, לקרם הביצים, ומערבבים היטב, ידנית, למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקקאו והמלח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה סמיכה ואחידה. יוצקים לתבנית ואופים 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא לח למדי (אל דאגה הבראוניס נראים בשלב זה כאילו עדיין אינם עשויים לגמרי, וזה בסדר גמור. הם יתייצבו). מצננים שעה בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות, או עד להרכבת העוגה.

3. הגלידה: מעבירים את העוגה מהמקפיא למקרר כ-15 דקות לפני שרוצים לחתוך אותה. אוחזים בזהירות בקצוות הנייר ומניחים על משטח העבודה. חוצים את העוגה לרוחבה בסכין חדה (כך שיווצרו שתי שכבות, המונחות בשלב זה זו על גבי זו). מניחים על העוגה את התבנית, הפוכה, והופכים בחזרה לתוך התבנית. מסירים את החלק העליון של העוגה בזהירות (מניחים אותו בחזרה על משטח העבודה) ומורחים על החלק התחתון שבתבנית את הגלידה, בשכבה אחידה. מכסים בחלק העליון. מקפיאים 5 שעות לפחות (עד לילה).

4. ההגשה: מוציאים מהמקפיא, מעבירים למקרר ל-10 דקות. מוציאים וחותכים לריבועים. מגישים מיד. 

 

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שתי שכבות בראוניס וביניהן גלידת וניל
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין שף מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים