שתף קטע נבחר

ארה"ב: כ-2 מיליון נמלטו מאימת ההוריקן גוסטב

סופת ההוריקן "גוסטב", עם רוחות של עד מאתיים קמ"ש, צפויה להגיע היום לחופיה הדרומיים של ארה"ב. הרשויות, למודות ניסיון מ"קתרינה" ו"ריטה", נערכו באופן חסר תקדים, עם פינוי חובה, עוצר למניעת ביזה, והשבתת תעשיית הנפט. חזאים מעריכים: הסופה תישאר בדרגה 3, אך היא עדיין מסוכנת

ארה"ב ערוכה ומוכנה לבואה של הסופה הגדולה. קרוב לשני מיליון תושבים נמלטו אתמול והלילה (יום ב') מאזורי החוף של לואיזיאנה בדרום ארצות-הברית, מאימת סופת ההוריקן "גוסטב", שצפויה להכות ביבשה בהמשך היום. למודי ניסיון מאסונות סופות ההוריקן "קתרינה" ו"ריטה", האמריקנים החליטו שלא לקחת הפעם סיכונים, אף שנראה כי הסופה תהיה חלשה יותר מכפי שצפו תחילה.

 

בגלל הסופה:
מקיין השעה הנאומים בוועידה / יצחק בן-חורין, וושינגטון
הוועידה הרפובליקנית ממשיכה להצטמצם: לאחר שהנשיא בוש וסגנו ביטלו את השתתפותם, הודיע המועמד לנשיאות מקיין על ביטול כל הנאומים והאירועים החגיגיים. בכל מקרה כלי התקשורת מתעניינים כעת רק בהוריקן - שדחק מהכותרות את הסערות הפוליטיות האחרונות
לכתבה המלאה

 

כ-95 אחוז מכ-240 אלף תושבי ניו-אורלינס נענו לקריאתו של ראש העיר ריי נאגין והתפנו, מי לבדו, מי בעזרת הרשויות. מושל לואיזיאנה בובי ג'ינדל מסר כי על-פי הערכות, 1.9 מיליון תושבים נמלטו מאזורי החוף במדינה ורק עשרת אלפים בני אדם נותרו בניו-אורלינס. שוטרים וחיילי המשמר הלאומי סיירו ברחובות השוממים של העיר בהאמרים, במקביל להטלת עוצר לילי במטרה למנוע מעשי ביזה.

 

מרכז ההוריקנים הלאומי של ארה"ב במיאמי הודיע שהסופה "גוסטב" צפויה לפגוע בחוף האמריקני של מפרץ מכסיקו בהומה, לואיזיאנה - מערבית לניו-אורלינס - בשעות הקרובות. כבר הלילה הורגשו באזור רוחות מהמעגלים החיצוניים של הסופה, והם צפויים להתחזק ולהביא עמם גשמים כבדים. הסופה נושאת עמה רוחות במהירות של עד 200 קמ"ש, ומדורגת כהוריקן מדרגה 3.

 

חזאים אמרו ש"גוסטב" עדיין עלולה להתחזק, אך אינה צפויה להגיע לדרגה 4 בסולם ספיר-סימפסון. עם זאת, הסופה עדיין מאיימת לפגוע באותם הסכרים שנפגעו לפני שלוש שנים מסופת "קתרינה". גורמים פדראלים אמרו שהסכרים חוזקו, אך עדיין בסכנה. לאחר שפגעה בסכרים ב-2005, הציפה "קתרינה" כ-80 אחוזים מחלקי ניו-אורלינס, הרגה כ-1,500 בני אדם וגרמה נזק בסך כ-80 מיליארד דולר.


חיילים מסיירים ברחובותיה השוממים של ניו-אורלינס (צילום: AP)

 

תעשיית הנפט האמריקנית, מטקסס ועד ניו-אורלינס, נערכה אף היא לסופה והשביתה כמעט את כל אסדות הקידוח והמזקקות. הסופה עלולה להשפיע על יותר מ-11.5 מיליון תושבים בחמש מדינות בדרום ארה"ב, וכבר הפכה לנושא הלוהט גם בקרב המועמדים לנשיאות. הנשיא ג'ורג' בוש, שהותקף על

 תגובתו האיטית לאסון קתרינה, צפוי לנסוע היום לטקסס כדי לעמוד מקרוב על ההיערכות.

 

בוש וסגנו דיק צ'ייני הודיעו אתמול כי לא ישתתפו בוועידה הרפובליקנית הלאומית שתיפתח היום בסנט פול, מינסוטה. על רקע הסופה הקרבה ביטל גם המועמד ג'ון מקיין את הנאומים ליום הפתיחה של הוועידה, ונסע אף הוא לעמוד מקרוב על ההיערכות לקראת הסערה, שכבר הרגה לפחות 86 בני אדם ברפובליקה הדומיניקנית, האיטי וג'מייקה, וזרעה הרס בקובה בדרכה לארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עין הסערה
צילום: AP
צילום: AP
הפיק לקחים. ג'ורג' בוש, אתמול
צילום: AP
פקק בכיוון היציאה מניו-אורלינס
צילום: AP
מיטות שהוכנו לפליטים בטקסס
צילום: AP
מומלצים