שתף קטע נבחר

דיון בכנסת: "פיטורי ניצב בר-לב - נזק למדינה"

ועדת הפנים דנה בפיטורי מפקד המחוז הדרומי. ח"כ ארדן מתח ביקורת חריפה על התנהלות השר דיכטר, ח"כ פינס הבהיר שהפיטורים "בלתי-נסבלים", וח"כ אהרונוביץ', סגן המפכ"ל בעבר, הסביר כי לא נותרה ברירה: לימודים או הביתה

סערת בר-לב נמשכת: חברי כנסת מימין ומשמאל מתחו היום (ד') ביקורת על החלטתו של השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, לפטר את ניצב אורי בר-לב. זאת, במהלך דיון שנערך בנושא בוועדת הפנים של הכנסת.

 

חבר הכנסת גלעד ארדן (ליכוד), אמר כי הליך הפיטורים מהמשטרה של ניצב בר-לב "יגרום נזק למדינת ישראל". לדבריו, "השר דיכטר היה צריך לשקול ולחשוב,

ולא לאשר כחותמת גומי את סבב המינויים במשטרה רק בשם 'התרבות הארגונית'". ארדן קרא לדיכטר שלא לבצע בעצמו את הליך השימוע לבר-לב, אלא להעבירו באמצעות ראש הממשלה לשר אחר.

 

"יש לי טענות קשות לשר דיכטר", אמר ארדן. "אם היה חולק על היותו של ניצב בר-לב קצין מצטיין, לא הייתה מתכנסת בכלל הישיבה הזאת. אלא שמה לעשות – ואנחנו נמצאים בסיטואציה שקצין משטרה מצטיין לכל הדעות עומד לסיים את תפקידו במשטרה – וזאת, בשעה שהפשיעה גואה והשחיתות, הן הציבורית והן הלא-הציבורית, עדיין לא נמצאת בירידה. אנחנו עומדים מול מצב בו אחד הניצבים המצליחים של המשטרה, בניגוד לרצונו, יעמוד לפיטורים".

 

עוד הוסיף ארדן כי "כאשר שר לביטחון פנים יודע שעומד להתרחש סבב מינויים במשטרה, הוא לא יכול להגיד שהמפכ"ל יעשה מה שהוא רוצה ושההשלכות יהיו מה שיהיו. ההליך שעומד להתבצע כעת הוא נזק לאזרחי מדינת ישראל".

 

חבר הכנסת התייחס גם להצעתו של המפכ"ל לפיה בר-לב ייצא ללימודים, הצעה לה סירב הניצב, ואמר כי "מי שיש לו שני תארים אקדמיים ומתכוונים להוציא אותו ללימודים - זה בזבוז כספי ציבור. אפשר היה לחשוב על פתרון אחר".

 

פינס: זו "תקלה חמורה"

יושב ראש הוועדה, חבר הכנסת אופיר פינס, אמר כי "התוצאה של שקילת פיטורי ניצב בר-לב היא בלתי נסבלת ולא מתקבלת על הדעת". פינס קרא למפכ"ל המשטרה ולשר לביטחון פנים למצוא פתרון יצירתי שיאפשר להשאיר את בר-לב בשירות המשטרה.

 

"יש למשטרה מפכ"ל ראוי ומקצועי", אמר ח"כ פינס. "יש למשטרה צוות פיקודי בכיר ברמה גבוהה. אבל התוצאה היא שיש היום הליך, שבסופו קרוב לוודאי אחד הניצבים המרכזיים והמוערכים במשטרה, כנראה ימצא עצמו מחוץ למערכת, וזה לא קורה בפעם הראשונה. הדבר הזה מחייב אותנו למחשבה למה ואיך זה קורה".

 

עוד הוסיף פינס כי "התוצאה היא תוצאה רעה. אני רואה בה תקלה חמורה. גם כשאנחנו רואים שנוצר מצב בלתי-סביר, שניתן לתיקון, לא צריך להסתכל על זה כגזירה שאי-אפשר להתמודד איתה. אני חושב שלא נכון יהיה להסתפק בתוצאה שנוצרה". 

 

חבר הכנסת יצחק אהרונוביץ, שכיהן בעבר כסמפכ"ל המשטרה, התבטא אף הוא נגד ההודעה על פיטורי בר-לב: "לטעמי, זה שרצו לסגור שנה לפני המינוי בפועל סגירה של ניצבים זו תקלה. בטח לפני הפריימריז. זה יכול היה להיות עוד חצי שנה. לא היה קורה שום דבר בתהליך. זה לא צבא ולא שב"כ. הודעה שנה מראש גורמת לכל אחד לראות את המזוודה וחצי רגל בתפקיד הבא".

 

עם זאת, הוא הגן על החלטתו של המפכ"ל, והציע פשרה ידועה, לפיה בר-לב ייצא ללימודים. זכותו של המפכ"ל למנות את קציניו", הסביר. "אני באופן אישי לא רואה פסול ביציאת בר-לב ללימודים. התהליך היה צריך להיות במחשבה מעמיקה, אך לצערי כיום הרכבת יצאה. התוצאה היא אחת: או לימודים או הביתה. אני לא רואה דרך שהמפכ"ל יעבוד היום עם בר לב. אורי חשוב למשטרה, אבל לפגוע במפכ"ל ולכפות עליו – אי-אפשר. מחר בבוקר הוא יילך הביתה ואיננו רוצים לראות זאת". 

 

אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון, עקץ ואמר כי "דווקא את הפחות טובים מתעקשים למנות לתפקידים בכירים במשטרה, ואת המצוינים והמשובחים שולחים אל מחוץ למשטרה. המסר הוא פשוט: אם אתה חנפן ולקקן אתה מתקדם. כל אחד חושב שהמשטרה של אבא שלו. הכל אישי. אני חבר שלך, אני אמנה אותו". שרגא אף הציע להקים ועדת חקירה פרלמנטרית שתבדוק את כל הליך המינויים במשטרה.  

 

ניצב עמיחי שי, ראש אגף משאבי אנוש במשטרה, שנכח בדיון אמר כי "מה שאורי עשה ומה ששייך לו – איש לא ייקח לו. זה שייך לאורי, אך מה שנעשה לסגל הפיקוד הבכיר של המשטרה – ולבוא ולהתייחס אליו ביכולות אפרוריות - זה לא במקום. לגבי המפכ"ל - הדברים נובעים מכך שאנשים לא מכירים אותו - הוא לא יחצ"ן אבל הוא עושה עבודה מצוינת". 

 

 חבר הכנסת ניסים זאב, לא נשאר חייב והתייחס אף הוא לתופעת הפשע ויכולות המשטרה. לטענתו, "הירידה בפשיעה זה בגלל שאנשים חזרו בתשובה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הפיטורים הם נזק למדינה". ארדן
צילום: יותם פרום
ילך הביתה? בר-לב
צילום: אמיר כהן
מומלצים