שתף קטע נבחר

משרד החוץ: עליית הקיצונים באוסטריה מדאיגה

הכפלת כוחו של הימין הקיצוני באוסטריה מהדהדת ברחבי אירופה. דובר משרד החוץ אמר ל-ynet כי "אנחנו מודאגים מאוד מעלייה בכוחם של גורמים שמקדמים שנאת זרים, הכחשת שואה ומחזיקים ביחסים עם גורמים ניאו-נאציים"

הכפלת כוחו של הימין הקיצוני באוסטריה מהדהדת ברחבי אירופה, וכעת מעריכים פרשנים כי יש סיכוי שהגוש הימני קיצוני יצטרף לשולחן הממשלה. הבוקר (יום ב') מצטרפת ישראל למעגל הגורמים המודאגים מהמצב.

 

דובר משרד החוץ, יגאל פלמור, אמר ל-ynet כי ישראל עוקבת בדאגה אחר

עליית הקיצונים באוסטריה. "אנחנו מודאגים מאוד מעלייה בכוחם של גורמים שמקדמים שנאת זרים, הכחשת שואה ומחזיקים ביחסים ידידותיים עם גורמים ניאו-נאציים. אנו רואים בזה התפתחות מאוד מדאיגה ועוקבים מקרוב אחר מהלך העניינים".

 

עם זאת, פלמור הדגיש כי "מוקדם להתבטא בנוגע לשינויים ביחסים הדיפלומטיים בין המדינות. אנו רק צופים בהתפתחויות ועוקבים אחריהם בתחושת דאגה".

 

במקביל להצלחת הימין הקיצוני, הרשויות במערב אוסטריה דיווחו כי אלמונים חיללו כ-90 קברים בחלקה המוסלמית של בית הקברות בעיירה טראון במהלך סוף השבוע האחרון. מהמשטרה נמסר כי החשד מופנה כלפי אנשי ימין קיצוני.

 

חלק מהמצבות נשברו ואחרות רוססו בצבע שחור. חוקרי המשטרה סיפרו כי על חלק מהקברים רוססו סמלי מגן דוד, אך הם העריכו כי מדובר בניסיון הטעיה של פעילי הימין המנסים להסתיר את זהותם.

 

תמיכה מופגנת בימין הקיצוני

מפלגות הימין הקיצוני באוסטריה גרפו כ-29 אחוזים מקולות המצביעים, לעומת 15% שקיבלו בבחירות 2006. יורג היידר, מנהיג הברית למען עתיד אוסטריה, אמר כי התוצאות מצביעות על כך שהאוסטרים אינם מעוניינים עוד בקואליציה של הסוציאל-דמוקרטים והשמרנים ("מפלגת העם").

 

על פי ההערכות באוסטריה, מרכיבת הקואלציה לא תוכל להתעלם מקיומן של שתי המפלגות הקיצוניות. "חוזקן של המפלגות הקיצוניות ימניות יהפוך את מלאכת גיבוש הקואליציה קשה ביותר מבלי לכלול אף אחת מהן בתוכה", העריך הפרשן הפוליטי אנטון פלינקה לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

מנהיג הסוציאל-דמוקרטים, ורנר פיימן, הודיע כבר כי הוא אינו מתכוון לדון כלל בהכנסת מפלגות הימין הקיצוני לממשלה.

מנהיג השמרנים, וילהלם מולטרר, אמר כי הוא אינו פוסל שום אפשרות, אך הבהיר כי מפלגות בעלות נטייה אנטי-אירופית - כמו מפלגת החירות - אינן פרטנר מתאים לממשלה. 

 

הצטרפותה של מפלגת החירות לממשלה בשנת 2000 גררה אז תגובות נזעמות ברחבי העולם, והאיחוד האירופי אף הטיל סנקציות על אוסטריה למשך תקופה קצרה. המפלגה, שבראשה עמד אז היידר, זכתה ל-28 אחוז מהקולות וצורפה לקואליציה בראשות השמרנים. ב-2005 המפלגה התפצלה ואיבדה מכוחה, אולם כעת, תחת הנהגתו של היינץ כריסטיאן שטראכה, היא זוכה לעדנה מחודשת בזכות מצע פופוליסטי הכולל התנגדות לאיחוד האירופי ותמיכה בחוקי הגירה נוקשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יורג היידר ביום הבחירות
צילום: AP
שטראכה. המנצח הגדול
צילום: AFP
מומלצים