שתף קטע נבחר

ישראל: צפון קוריאה מחמשת 6 מדינות במזה"ת

נציג ישראל בוועידת הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית אמר בנאומו כי פיונגיאנג מספקת נשק קונבנציונלי או טכנולוגיה גרעינית לשש מדינות לפחות במזרח התיכון - ולא פירט. הנציג האיראני: תוכנית הגרעין שלנו - ללא עזרה של אף מדינה אחרת

"צפון קוריאה אחראית לחימוש המזרח התיכון". כך טען היום (שבת) שליח ישראל לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, דוד דניאלי, בנאומו בפני 145 נציגי המדינות החברות בסוכנות, שהתכנסו בווינה.

 

לדברי דניאלי, צפון קוריאה סיפקה נשק קונבנציונלי או טכנולוגיה גרעינית ללפחות שש מדינות במזרח התיכון.

עוד הוסיף נציג ישראל כי צפון קוריאה פועלת כספקית "שוק שחור" עבור מדינות אלה, בנסיון להפר את האמנה לאי-הפצת נשק גרעיני.

 

עם זאת, הוא לא ציין בנאומו אילו מדינות קיבלו את הנשק לרשותן. לפי החשד, איראן, סוריה ולוב נעזרו בצפון קוריאה על-מנת לבנות מתקנים גרעיניים. ארצות הברית אף טענה בעבר כי המתקן הגרעיני שהפציץ חיל האוויר הישראלי בסוריה הוא פרי תכנונם ובנייתם של גורמים צפון קוריאנים.

 

אך מדבריו של דניאלי ניתן להסיק כי מדינות נוספות אחרות, שלא נחשבות כאיום על האמנה, נעזרות אף הן בפיונגיאנג.

 

איראן: הגרעין שלנו פותח עצמאית

זמן קצר לאחר דברי הנציג הישראלי אמר השליח האירני לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, עלי אשגר סולטנייה, כי תוכנית הגרעין והטילים של ארצו פותחה "ללא עזרה של אף מדינה אחרת".

 

דברי דניאלי נאמרו בעוד ברחבי העולם הולך וגדל החשש מחידוש פעילות הגרעין של צפון קוריאה. רק לפני כשבוע הודיעה צפון קוריאה לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית כי בכוונתה להפעיל את המתקן להפקת פלוטוניום ביונגביון. זאת, בניגוד להסכם פירוק הגרעין שעליו חתמה.

 

צפון קוריאה גם הודיעה לסוכנות כי "החל מעכשיו, פקחי סוכנות הגרעין לא יזכו עוד בגישה למתקן".

האטמים והמצלמות המתעדות את המתרחש במתחם הוצאו ממנו, ביחד עם הפקחים.  

 

בחודש שעבר, פיונגיאנג הכריזה על החלטתה להפעיל מחדש את הכור ביונגביון במחאה על כך שוושינגטון לא הסירה אותה מרשימת המדינות התומכות בטרור. ארה"ב הבטיחה שתעשה כן, לאחר שפקחים יאשרו כי הצהרתה של צפון קוריאה בעניין פעילויות הגרעין מלאה, דרישה שהכעיסה את פיונגיאנג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניסוי טילים בצפון קוריאה (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים