שתף קטע נבחר

אולמרט: זה נורא שאין ערבים בבנק ישראל

אפליית הערבים במקומות עבודה ציבוריים היתה מכוונת - כך טען ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בישיבה של ועדת החקירה הפרלמנטרית בנושא קליטת ערבים בשירות הציבורי

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שרטט היום (ד') תמונת מצב קשה על אפליית ערבים בשילוב במקומות עבודה. בישיבה מיוחדת של ועדת החקירה הפרלמנטרית בנושא קליטת ערבים בשירות הציבורי, אמר אולמרט: "זה נורא שאין ולו עובד ערבי אחד בבנק ישראל (מתוך 900 עובדים) ואילו בחברת חשמל מהווים העובדים הערבים פחות מ- 1% מכלל העובדים".

 

בישיבה שנערכה בלשכת ראש הממשלה, נכחו מלבד אולמרט, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דינור, מנהל רשות החברות הממשלתיות, אודי ניסן וחברי הכנסת ראובן ריבלין ושכיב שנאן.

 

"נושא שילוב העובדים הערבים בשירות הציבורי מעסיק אותי רבות", אמר אולמרט, "הפער בין שיעורם באוכלוסייה לבין שילובם בשירות הציבורי מעורר דאגה וחוסר מנוחה. במשך שנים הייתה מדיניות של אפלייה ונוצר מעגל קסמים, שמצד אחד האוכלוסייה הערבית לא ידעה ליצור מנגנוני ניהול ומצד שני הממשלות שללו זכויות לשיפור איכות חייהם. אני חש אי-נוחות מהעובדה שהמדינה התנהגה במשך שנים רבות שלא כדין והייתה צריכה לעשות שינוי מהותי. לא עברנו עדיין את מחסום האפלייה, זו אפלייה מכוונת והפער בלתי נסבל. אין ויכוח על כך שהיו משרדים שבמשך שנים לא קיבלו ערבים".

  

הוא סיפר כי למרות המצב הקשה, "הממשלה בראשותי עשתה יותר מכל ממשלה אחרת לשינוי המצב. השנה התקיימה לראשונה ועידה לענייני ערבים; הקמנו רשות לפיתוח כלכלי במגזר הערבי שמהווה מנוף לתעסוקת ערבים. עסקים שיקומו באזורי תעסוקה בתחומי מיעוטים יקבלו 20% תמיכה בשכר הממוצע; במסגרת תוכנית פיתוח לצפון הוחלט כי מרכזי מחקר ופיתוח מחויבים להעסיק 20% בני מיעוטים על מנת לקבל סיוע ממשלתי. יש לחזק דרך העיסוק האינטנסיבי שלנו את התודעה של המשרדים בכל מה שקשור לתעסוקה, פיתוח תשתיות, מרכזים חברתיים וכיוב' שהם בסופו של דבר מצטרפים לתשתית של איכות חיים שהמדינה מחויבת להעניק לאזרחיה. היעד שהציבה הממשלה בר השגה".  

 

טיבי: דברי אולמרט - חסרי תקדים 

יו"ר הוועדה, ח"כ אחמד טיבי, אמר ל-ynet בתום הפגישה: "הדברים הכנים שאמר ראש הממשלה הם בעלי חשיבות. זה תקדים שראש הממשלה מופיע בפני ועדה כזו. אינני בטוח שהציבור הישראלי מכיר את העובדות העגומות, ראש הממשלה מכיר אותן היטב ויש לו הבחנה נכונה של המצב". לדברי טיבי, "פחות מ- 6% מעובדי המדינה הם ערבים ופחות מ-4% בניכוי מערכת הבריאות. זה שיעור נמוך ומהווה מחצית מהרף שהציבה החלטת הממשלה. שילובם של האזרחים הערבים בסקטור הציבורי-פרטי הוא אמירה מוסרית שחייבת להתממש".  

 

בתום הישיבה פנה ח"כ טיבי אל ראש הממשלה אולמרט בבקשה לבחון מנגנון פתרון: שכל משרד ממשלתי יגיש תוכנית עבודה שנתית לוועדה הרלוונטית בכנסת עם אישור תקציבו. בכל משרד ימונה לפחות עובד ערבי אחד בשנת 2009 לתפקיד בכיר (סמנכ"ל/ראש אגף), ליצור תוך 3 חודשים תוכנית שילוב עובדים ערבים בכל חברה ממשלתית עד 2012.

 

עוד הציע טיבי להנחות נציגי הממשלה במועצת המנהלים של כל תאגיד להקים ועדת פיקוח לנושא, להנחות את נציבות שירות המדינה ומשרדי הממשלה כי לפחות 15% מן העובדים הערבים יהיו בתפקידי מינהל בכירים. הוא גם הציע ליזום ישיבת ממשלה עוד בשנת 2008 לדון בסוגיה זו ובהשתתפות האוצר, בנק ישראל בשיתוף התעשיינים. אולמרט הבטיח לבחון את ההצעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט מצר על האפלייה
צילום: AP
ח"כ אחמד טיבי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים