שתף קטע נבחר

 

סרי לנקה: הצבא על סף שליטה באזורי המורדים

כוחות צבא סרי לנקה ממשיכים בכיבוש שטחים שנשלטו בידי הנמרים הטמילים, בדרכם לעבר בירת המורדים קילינוצ'צ'י. הצבא מדווח על אבידות למורדים, הטוענים מצדם כי השבוע נהרגו לא פחות מ-130 חיילים בקרבות

צבא סרי לנקה הצליח להשתלט על אזורים נוספים בצפון המדינה שהיו עד כה בשליטת מורדי ארגון "הנמרים הטמילים". זאת, במסגרת התקדמות הכוחות אל עבר בירת מחוז המורדים קילינוצ'צ'י.

 

משרד ההגנה של סרי לנקה הודיע כי הצבא הצליח לנצח בשלושה קרבות שהתנהלו באזורים החשובים אסטרטגיית למורדים. צבא סרי לנקה הפסיק למסור פרטים על נפגעים מקרב כוחותיו, אולם דיווח כי החיילים אספו את גופותיהם של ארבעה מורדים

שככל הנראה נהרגו בחילופי האש בין הצדדים.

 

בחמשת הימים האחרונים כבשו כוחות הצבא קו של בונקרים מבוצרים באורך של כחמישה קילומטרים בחצי האי ג'אפנה, והשתלטו על אחד מקווי ההגנה החשובים של המורדים בצפון. "העימותים עם המורדים ביום שישי הסתיימו באבידות בקרב כוחות המורדים", נמסר מצבא סרי לנקה. עוד צויין בהודעה כי "החיילים נמצאים בשליטה מוחלטת של קו ההגנה הראשון של המורדים".

 

עם זאת, הלחימה לא תמה, ואף דווח על "כמה חיילים" הסובלים מפגיעות. "החיילים נפצעו מפיצוץ מוקשים שהותירו אחריהם מורדים טרוריסטים באזור", נמסר.

 

ארגון המורדים טרם הגיב על דיווחי הצבא, אולם באתר האינטרנט הרשמי של המורדים נמסר כי חיילי צבא סרי לנקה שנשלחו להילחם מולם "אומנו להצליח במשימתם או למות", לשון ההודעה. על פי האתר, 130 חיילים נהרגו ו-450 אחרים נפצעו בקרבות שהתחוללו השבוע באזורי הלחימה.

 

בשבוע שעבר הכריז הצבא כי הצליח להשתלט על כל החוף המערבי באי, אזור ממנו נלחמו הנמרים הטמילים בחיילים באמצעות ירי ארטילרי.

הלחימה החלה לאחר שממשלתו של הנשיא מהינדה רג'פקסה הודיעה על ביטול הפסקת האש עם הארגון, שנחתמה בשנת 2002 וממילא לא נשמרה, ואף דחתה הצעת המורדים לחדשה. הממשלה האשימה את הנמרים הטמילים בניצול הפסקת האש לצרכי התחמשות, והתחייבה למגר את מעוזיהם.

 

הנמרים, שנמצאים ברשימות ארגוני הטרור של ארצות הברית, האיחוד האירופי והודו, הודיעו כי הם נלחמים על-מנת להקים מדינה נפרדת למיעוט הטאמילי בסרי-לנקה. טמילים רבים טוענים כי הם נדחקו הצדה על-ידי הממשלה במדינה, הנשלטת על-ידי הרוב הסינהלזי מאז הכריזה סרי-לנקה על עצמאותה מבריטניה ב-1948.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילי צבא סרי לנקה. משתלטים
צילום: איי אף פי
מומלצים