שתף קטע נבחר

חברת תקשוב מאיימת לפטר 3,500 עובדים

המעסיק הגדול בגליל: הבקשה חורגת מהנוהל, אך אם לא נקבל מענק, נעבור למרכז. החברה קיבלה עד כה 68 מיליון שקלים מהמדינה. האוצר: ניסיון ציני להרוויח מהמשבר הכלכלי

כשאתם מתקשרים למרכז שירות הלקוחות של שירותי בריאות כללית או מבקשים להזמין חבילת נופש בארקיע, קרוב לוודאי שעונה לכם אחד העובדים של תקשוב. עכשיו מאיימת החברה לפטר את 3,500 עובדיה – לטענתה, מכיוון שהאוצר מסרב להזרים מענק תמיכה. באוצר טוענים מנגד כי מדובר בחברה רווחית שמנצלת באופן ציני את העובדים.

 

 

3,500 העובדים של תקשוב מועסקים במרכזי השירות בנשר, בעכו, בכרמיאל ובנצרת עילית. לטענת תקשוב, מרביתם אמהות חד הוריות, מובטלים לשעבר ובני מיעוטים. החברה, הגדולה בישראל בתחום ה"call center" היא גם המעסיקה מספר 1 בגליל.

 

אתמול הודיעה החברה כי ייתכן שתיאלץ לפטר את כל העובדים. הסיבה: ב-1 בינואר תפסיק החברה לקבל מענק שקיבלה בחמש השנים האחרונות ממרכז ההשקעות של משרד התעשייה והמסחר בשל היותה מעסיקה בפריפריה. גם בתקשוב מודים שהבקשה שלהם חורגת מהנוהל, אך למרות זאת ניסו בחצי השנה האחרונה לשכנע את משרדי האוצר והתמ"ת לא להפסיק את התמיכה התקציבית במפעלים בפריפריה.

 

"המשמעות היא כי איאלץ במהלך שנת 2009 לסגור את החברה בצפון, לפטר את העובדים ולעבור לעבוד בין גדרה לחדרה", אומר המנכ"ל שי פרץ. "הרי יקר יותר להעסיק בפריפריה, ואילו הממשלה הייתה באמת רוצה לעודד תעסוקה כאן, היא הייתה נרתמת איתנו למהלך. איני יכול לעשות זאת לבד. פיטורים של 3,500 מפרנסי משפחות בימים אלה זה דבר שלא יעלה על הדעת. ועוד בפריפריה. מישהו נפל על הראש?"

 

תמיכת מדינה של 68 מיליון שקלים

במשרד האוצר דווקא גילגלו את האחריות לתקשוב עצמה. גורמים באוצר מסרו כי מדובר במעסיק שמנצל את השעה הקשה בציניות ומאיים בפיטורי אלפי עובדים אף שהוא קיבל בשנים האחרונות מהמדינה 68 מיליון שקלים. תמוה שמעסיק בעל שלושה סניפים כה גדולים בוחר להפעיל לחצים ולאיים בפיטורים של 3,500 עובדים במקום לצמצם ברווחיו האישיים. זו חברה רווחית, ותמוה שהמעסיק בוחר ישר לאיים בפיטורים ולא לבחון תחילה את צמצום רווחיו ואת הקטנת הוצאותיו בתחומים אחרים .

 

באוצר אמרו עוד כי הסבסוד שקיבלה תקשוב איפשר לה להוסיף כ-1,000 שקלים לשכר העובד מדי חודש, לאורך 5 שנים. מטרת המענק הייתה לאפשר לעסק להתייצב ולהניב רווחים.לאחר חמש שנים רשאי המעסיק לבקש סבסוד שכר לעובדים חדשים שיקלוט – ולא לדרוש סבסוד לעובדים שהוא כבר מעסיק.

 

אדם פרטי החי על חשבון המדינה

דרך אגב, גם בתקשוב מודים כי הבקשה שלהם למימון עובדים קיימים חורגת ממסלול המימון הרגיל, אבל טוענים כי אם לא יקבלו את המימון החריג, פשוט יעבירו את העסק למרכז. זה עסק של אדם פרטי החי על חשבון המדינה 5 שנים, ולאחר מכן עוד מעז לאיים בפיטורים, טוענים באוצר. או שהוא מנהל גרוע או שהוא לא רוצה לפגוע בכיסו הפרטי. בימים כאלה ראוי שהמעסיקים ינהגו באחריות כלפי עובדיהם ולא ישתמשו בהם כקלף מיקוח .

 

מנהל מרכז ההשקעות במשרד התמ"ת, רו"ח חזי צאיג, אישר אתמול כי המדינה מפסיקה לתקצב את תקשוב וכי החברה עלולה להיות הראשונה אך לא האחרונה שתפסיק את פעילותה בצפון הארץ. 

 

הידיעה על הפיטורים הצפויים נפלה אתמול על אוזני העובדים כרעם ביום בהיר. יפית פישר ,(35) אם חד-הורית לשלושה ילדים, עובדת במרכז השירות בעכו כנציגה בכירה זה שנתיים.

 

העבודה מאפשרת לה לטפל באחד מילדיה החולה במחלת ריאות קשה ונאלץ להתאשפז בבית החולים לעיתים קרובות. בלי העבודה בתקשוב אני לא יודעת אם הייתי יכולה לשרוד , אמרה יפית. לפני כן חיפשתי עבודה באזור, אך לשווא. העבודה במשמרות מאפשרת לי גמישות כדי לטפל בילדים, וגם באים כאן לקראתי", אמרה.

 

הכתבה המלאה מתפרסמת היום במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index open
עובדי מרכז השרות הטלפוני מקשוב - חוששים למשרתם
צילום: Index open
מומלצים