שתף קטע נבחר

מה שצבע יכול לעשות לבית שלכם ולמען הסביבה

קצת עבודה, מעט צבע ובעיקר המון אהבה יכולים להפוך כל רהיט וכל חפץ ליצירת אמנות ייחודית. ואם תחדשו רהיט ישן במקום לקנות חדש, גם כדור הארץ יגיד תודה. הכינו את המברשות

לפני כחודשיים התחלנו בפרוייקט מיוחד במוסף "100 עצות נהדרות" של עיתון "לאשה": בכל חודש אנחנו מציעים רעיונות לשדרוג ולעיצוב הבית בלי להוציא הון ובלי להסתבך, בעזרת צביעה אמנותית וכמה אבזרים קטנים. ככה נעבור חדר אחרי חדר, ועד לפסח יהיה לכולנו בית מחודש ומרשים. בני המשפחה שבביתם ביצענו את הצביעה והשיפוצים במסגרת הפרוייקט לא האמינו שקצת צבע יעשה כזה מהפך בחייהם.

 

החדרים המשופצים עוררו בהם את החשק לחדש ולעצב כל פינה וכל רהיט בבית. כיוון שצריך לחשוב גם על התקציב הם החליטו לצבוע חפצים כדי לחדש אותם: מראה קטנה עם מסגרת עץ חומה נצבעה בשאריות של צבע סגול בתוספת שכבת נצנצים, מה ששימח את הילדה הקטנה שאוהבת ורוד וסגול, מסגרות לתמונות שלא התאימו לחדר השינה המחודש עברו מהפך בעזרת כמה משיכות מכחול בצבע בהיר, וכן הלאה.

 


כיסא בר צבוע בשלל צבעי הקשת. הכנה: ליאת אדלר-אבני; הפקה וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: יוסי סליס

 

אל תזרקו, תצבעו

"אנשים אוהבים לזרוק חפצים במקום לשמר, לחדש ולהוקיר את הישן", התרעם מעצב העל מרסל ונדרס בהרצאה על עיצוב בינלאומי שנתן בביקורו האחרון בארץ. "נכון שכמעצב מוצר אני רוצה שאנשים יקנו את הרהיטים או החפצים שאני מעצב, אבל לא הייתי רוצה שהם יזרקו אותם אחרי שנים ספורות". בהרצאה התייחס ונדרס לטרנד הירוק בתעשיית העיצוב וטען שקנייה של חפץ חדש, גם אם יש לו תווית אקולוגית, מזיקה לסביבה יותר מאשר שמירה וחידוש אוהב על חפץ ישן. נזכרתי במזווה העץ החום שנדד עם סבתא שלי מרוסיה לארץ. אני זוכרת איך סבתא מירקה את משטחי העץ עד שהבריקו וניקתה את זכוכיות הוויטרינה בחומץ. כמה חבל שהמזווה היפה הזה נעלם מחיי ואף אחד מבני משפחתי לא רצה לאמץ אותו.

 

"אני תמיד מתרגשת כשאנשים מבקשים ממני להפיח חיים חדשים ברהיט ישן",

 מספרת לי הגר יואלי, המתמחה בצביעה אמנותית. "אני מאמינה שכל מטבח ישן וכל רהיט מיושן יכולים להפוך ליצירת אמנות, וזה גם יעלה פחות מהחלפתם בחדשים". ברשימת ההחייאות של הגר, למשל, כלולים פסנתר שנצבע בתעוזה אך ברגישות בצבע לבן, שידה חומה ישנה שהפכה לשידה לבנה בסגנון "שאבי שיק" ואפילו פלדלת ישנה שנצבעה בטורקיז.

 


סתם קופסת עץ שהפכה לכלי מדהים להגשה אחרי שנצבעה בטכניקת יישון. הכנה: ליאת אדלר-אבני; הפקה וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: יוסי סליס

 

עצות מעולות ממש לחידוש רהיטים ישנים דליתי במהלך העבודה על פרוייקט הצבע של "100 עצות נהדרות" מאופיר בוחבוט שעבד איתי על הפרויקט. בוחבוט הוא מעצב פנים המתמחה בבניית תוכניות צבע ובצביעה דקורטיבית ואמנותית, והוא לימד אותי על החשיבות של הכנת כל משטח לצביעה. אבל חשוב אפילו יותר, הוא לימד אותי שעבודת ההכנה היא בכלל לא כל כך מורכבת:

  • מנקים: משטחים מאובקים שוטפים במים וסבון, משטחים שעליהם מעטה שומני (כמו ארונות מטבח) רצוי לשטוף בחומר מסיר שומנים.
  • מלטשים: משפשפים את המשטח בנייר לטש מספר 0 ומנגבים בסמרטוט יבש משאריות אבק שיצר הליטוש.
  • צובעים: כדאי להתחיל בשכבה של פריימר, יסוד רב שימושי שמבטיח שהצבע יהיה אחיד וחלק, ואחר כך לצבוע כראות עיניכם.

 

אני עדיין חולמת שבמקום שהמזווה העתיק של סבתא שלי ישכב ערירי באיזו מזבלה הוא נאסף על ידי אנשים טובים ובעלי טעם טוב, שאוהבים לשמר חפצים ישנים.

  


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שולחן שנצבע בדוגמת תחרה והפך לפריט ייחודי
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים