שתף קטע נבחר

אושר: עמותות יוכלו לשלם לחברי ועד על ישיבות

ועדת חוקה חוק ומשפט אישרה תקנות המאפשרות לחברות לתועלת הציבור ולעמותות לשלם גמול השתתפות בישיבות לחברי הדירקטוריונים; התשלום אינו חובה. יו"ר דירקטוריון או ועד מנהל יקבל בין 555 ל-1,435 שקל, לישיבה ודירקטור או חבר ועד יקבל מ-505 עד 1,200 ש

ועדת חוקה חוק ומשפט אישרה אתמול (ג') תקנות המאפשרות לחברות לתועלת הציבור ולעמותות לשלם גמול השתתפות בישיבות לחברי הדירקטוריונים או הוועד המנהל. התשלום איננו חובה אלא ייקבע בהחלטה של האסיפה הכללית בכל גוף. התקנות קובעות רק תקרות תשלומים מדורגות לפי המחזור הכספי השנתי של החברה או העמותה.

 

יו"ר הוועדה ח"כ מנחם בן-ששון (קדימה) מחק את אחת התקנות שהציע שר המשפטים, לפיה חברה או עמותה שמחזורה הכספי השנתי עולה על 500 מיליון שקל תוכל לשלם ליו"ר הדירקטוריון או הוועד המנהל גמול שנתי מיוחד עד 300 אלף שקל – יותר מפי 3 של תקרת הגמול הגבוהה ביותר.

 

לעת עתה - לא באגודות סטודנטים

הקמת חברות לתועלת הציבור הוסדרה בחוק החברות החדש לגופים חברתיים הפועלים לטובת הציבור וללא כוונות רווח. תחולת התקנות לגבי אגודות הסטודנטים הפועלות כעמותות נדחתה בשנה כדי להתאים את מוסדותיהן למסגרת החוק. ראשי האגודה נבחרים בבחירות פתוחות בכל אוניברסיטה. לאגודות אין אסיפות כלליות ולא ועד מנהל.

 

התקנות מאפשרות לשלם ליו"ר ולחברי דירקטוריון החברה והוועד המנהל של העמותה גמול השתתפות בישיבות לרבות של הוועדות, כולל ועדות הביקורת (בתעריף מיוחד). בגוף שמקיים את ישיבותיו בחו"ל אם היו"ר ושליש עד מחצית חברי הדירקטוריון או הוועד המנהל אינם תושבי ישראל – ישולמו לחברים הישראליים גם הוצאות נסיעה ושהייה עבור 1-2 ישיבות בשנה.

 

לתקנות צורפו לוחות תעריפים מרביים של הגמול המגיע לפי היקף. התעריפים מבוססים על 5 דרגות לפי המחזור הכספי השנתי של החברה או העמותה, החל מדרגה 1 אם המחזור עד 10 מיליון שקל, עד דרגה 5 למחזור שמעל 100 מיליון שקל בשנה. התעריפים הם למסגרת של 12 ישיבות דירקטוריון או ועד מנהל שנתיות, 8 ישיבות של ועדות רגילות

ו-12 ישיבות של ועדת הביקורת.

 

או דין לעמותות ולחברות לתועלת הציבור

תקרת הגמול זהה בחברות לתועלת הציבור ובעמותות. הגמול לישיבה ליו"ר דירקטוריון או ועד מנהל ינוע בין 555 ל-1,435 שקל, ולדירקטורים או לחברי הוועד, מ-505 עד 1,200 שקל, לפי הדירוג של הגוף. בחברות ובעמותות ללא מנכ"ל שבהן היו"ר ממלא גם חלק מתפקידיו, זכאי היו"ר לגמול שנתי שינוע בין 15 אלף ל-90,616 שקל, במקום כל גמול נוסף. תעריף גבוה במקצת נקבע למומחים בוועדות לביקורת.

 

התעריפים הם ללא מע"מ, צמודים למדד, והם יעודכנו אחת לשנה. ירון סוקולוב, מנכ"ל מנהיגות אזרחית (ארגון הגג של מגזר המלכ"רים וההתנדבות), טען כי מתן הגמול יפגע בארגוני המתנדבים שבעבר לא הנהיגו תשלום זה ובעיקר התנגד לגמול המיוחד הגבוה (שנמחק מהצעת הממשלה).

 

סוקולוב הציע לדחות את אישור התקנות לכנסת הבאה נוכח המשבר והביקורת הציבורית על הוצאות הניהול במלכ"רים. הוא נענה שהתקנות שאינן מחייבות את תשלומי הגמול אלא רק מאפשרות אותם ובעיקר מגבילות את התשלומים.


פורסם לראשונה 27/01/2009 21:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ablestock
תגמול על ישיבות
צילום: ablestock
מומלצים