שתף קטע נבחר

מטיילים בוונצואלה? כדאי שתדעו

מבצע "עופרת יצוקה" הביא בין היתר לניתוק היחסים הדיפלומטיים בין ונצואלה וישראל. לאן ישראלים הנקלעים למצוקה בוונצואלה צריכים לפנות והאם לוותר על ביקור מתוכנן במדינה? משרד החוץ עונה

נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס התנגד מאוד למבצע "עופרת יצוקה" ותקיפות צה"ל בעזה. עד כדי כך התרגז, עד שכינה את המבצע "שואה" - וגירש מארצו בתחילת ינואר את שגריר ישראל וכל צוות השגרירות. שגריר ישראל בוונצואלה, שלמה כהן,

 

משרד החוץ הישראלי לא נשאר חייב, וגירש מישראל את שגריר ונצואלה. בזאת נותקו למעשה בקשרים הדיפלומטיים בין שתי המדינות.

 

זו לא הפעם הראשונה שצ'אבס מאיים בניתוק קשרים עם ישראל בעקבות פעולות צבאיות שהיא נוקטת. גם ב-2006, במהלך מלחמת לבנון השנייה, איים הנשיא לעשות זאת, אולם בסופו של דבר נמלך בדעתו. יש לציין כי לצ'אבס קשרים קרובים עם נשיא איראן מחמוד אחמדי-נג'אד, שני אישים הידועים בהתנגדותם העזה לארצות הברית ושלטונה.

  

כיצד משפיע מצב העניינים החדש בין שתי המדינות על אזרחי ישראל השוהים בוונצואלה או כאלה שתכננו לבקר בה בתקופה הקרובה?

 

ליאור חייט ממשרד החוץ מפנה אותנו קודם כל לאזהרת הנסיעה שפרסם המשרד, וזו לשונה: "ביום 14.1.09 הודיעה ממשלת ונצואלה על ניתוק יחסיה הדיפלומטיים עם ישראל. כתוצאה מכך לא קיימים יחסים דיפלומטיים בין המדינות ולמדינת ישראל אין שגרירות בקראקס. על ישראלים המבקרים בוונצואלה לקחת בחשבון כי במקום לא יימצאו נציגים ישראלים שיוכלו להושיט סיוע קונסולרי בעת הצורך. הודעה נוספת לגבי סידרי הטיפול בנושאים הקונסולרים תימסר בהמשך. יצויין, כי על רקע הארועים באזורנו קיימת בוונצואלה אווירה עויינת ביותר כלפי ישראל".

 

משרד החוץ מבקש להדגיש כי "ההחלטה באם לבקר באזורים הנזכרים לעיל ו/או לשהות בהם נתונה לשיקול דעתו של כל אדם ואדם והיא על אחריותו הבלעדית. משרד החוץ מבקש להבהיר בהקשר זה כי מבחינת הדין הישראלי, לא קיים איסור לבקר באזורים המצוינים לעיל ו/או לשהות בהם".

 

נכון להיום, לאן אמורים לפנות ישראלים הנזקקים לשירות קונסולרי בוונצואלה?  

"על פי סיכום בין משרד החוץ הישראלי למשרד החוץ הקנדי, שגרירות קנדה בקראקס תשמש ככתובת הפניה לישראלים הנתקלים בבעיות קונסולריות בעת שהותם בוונצואלה מאחר וקנדה משמשת כמדינה המייצגת את ישראל בוונצואלה".

 

האם ישראלים עדיין יכולים לקבל ויזה לוונצואלה. ואם כן, כיצד?

"ישראל אומנם מיוצגת בוונצואלה על ידי קנדה, אך ונצואלה טרם מינתה מדינה המייצגת אותה בישראל. לכאורה אין מניעה לקבל ויזה לוונצואלה על ידי פנייה לאחת משגרירויות ונצואלה בעולם. טרם ידועה לנו מדיניות האשרות החדשה של ונצואלה - אם קיימת כזו - לגבי ישראלים".

 

האם לסגירת השגרירות בוונצואלה ולניתוק היחסים עם המדינה צריכה להיות השפעה על החלטת ישראלים אם לבקר במדינה?

"בוודאי שניתוק היחסים בין המדינות, כמו גם האווירה העוינת כלפי ישראל הקיימת בוונצואלה, צריכים להילקח בחשבון בקביעה האם לנסוע או לא לוונצואלה. שיקול הדעת של המטייל צריך לבוא לידי ביטוי לאחר איסוף כל המידע על המדינה, ולכלול גם את השאלה האם יש למדינת ישראל יחסים דיפלומטים עם מדינת היעד ואם אין, מה היא הסיבה לכך. ההחלטה בסופו של דבר נתונה לשיקול הדעת של המבקר במדינה זו, ומבחינה חוקית אין איסור לבקר בה".

 

מהי ההערכה לגבי המשך היחסים בין המדינות? האם מדובר במשבר זמני בלבד?

"אנו מקווים שהמשבר עם וונצואלה הוא זמני, אך נכון להיום אין עדכון לגבי האפשרות לחידוש היחסים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתנגד לישראל. הוגו צ'אבס
צילום: AP
ונדילזם בבית כנסת בקרקאס
צילום: דניאל בן נעים
מומלצים