שתף קטע נבחר

הציבור מתעניין בבריאות - המועמדים דווקא לא

הציבור הישראלי מתעניין בעמדות המפלגות בנושאים בריאותיים, למרות זאת, המפלגות אינן מבליטות נושאים אלו – כך עולה מסקר שנערך בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה

הסקר שבדק את חשיבות נושא הבריאות במערכת הבחירות הקיף 800 משתתפים. נמצא כי 44 אחוזים ציינו כי נושא הבריאות הוא אחד משלושת הנושאים המשפיעים ביותר על הצבעתם, כאשר במגזר הערבי נושא הבריאות משמעותי אף יותר מאשר במגזר היהודי.

 

שני שליש מהציבור חושבים כי הממשלה הנוכחית משקיעה מעט מידי בנושא הבריאות ו-74 אחוזים חושבים שחברי הכנסת הנוכחית מעניקים עדיפות נמוכה או בינונית לנושא. לשאלה איזו מהמפלגות השונות מתאימה לטפל בנושאי בריאות השיבו שני שלישים מהנשאלים כי אין הבדל. 70 אחוזים מצאו שוני קטן בין המועמדים בנוגע למערכת הבריאות. מבין אלו שמצאו הבדלים ציינו 8 אחוזים כי מפלגת העבודה היא המתאימה ביותר לטפל בנושאי בריאות, אחריה הליכוד (7 אחוז) וקדימה (4 אחוז).

 

פרופ' מנפרד גרין מעורכי הסקר ציין כי "נושא הבריאות נמצא במרבית מדינות המערב בראש סדר היום במערכת הבחירות, אבל לצערנו בישראל הנושא נעלם כמעט לחלוטין מסדר היום וזה צריך להדאיג אותנו כציבור. אני עדיין לא שמעתי התייחסות אחת של המפלגות הגדולות לנושא הבריאות בקמפיינים הנוכחים, למרות שיש לא מעט נושאים שצריכים להפריע לכל אזרח ואזרח".

 

החוקרים ציינו עוד כי הממצא העיקרי העולה מהסקר הוא שקיים פער בין חשיבות נושא הבריאות בקרב הציבור, לבין הידע שיש לו לגבי עמדות המפלגות השונות בנושא. החוקרים ציינו כי בכוונתם לערוך סקר דומה מדי מערכת בחירות, בדוגמה לסקרים דומים הנערכים בעולם.

 

ארגוני הבריאות בישראל, בהם האגודה למלחמה בסרטן והאגודה לזכויות האזרח הצביעו על מספר בעיות מרכזיות במערכת הבריאות, לקראת מערכת הבחירות. בין הנושאים המרכזיים:

 

קביעת עידכון קבוע לסל התרופות, העברת תחום בריאות הנפש לאחריות מלאה של קופות החולים, הוספת מיטות אשפוז, על מנת להתגבר על המחסור הקיים, ביטול ההשתתפות העצמית באגרת ביקור אצל רופא, הקטנת ההשתתפות העצמית ברכישת תרופות ועוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
בריאות. הפוליטיקאים לא מתעניינים
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים