שתף קטע נבחר

רוברט באך: "שוק נגני ה-MP3 עומד לדעוך"

בראיון מיוחד ל-ynet חוזה ראש חטיבת הבידור והמכשירים במיקרוסופט, רוברט באך, תחזית שחורה לנגנים ייעודיים, ומבטיח שהמקלדת תשנה את פניה. והחדשות הרעות: ה-Xbox וה-Zune לא יגיעו לכאן בקרוב

במהלך הראיון שלנו עם רוברט באך, הקרנו לו קטע מהסדרה "איש משפחה", בו חבר של ביל גייטס מבקש ממנו עזרה להפעיל את הזון, ואז מקניט אותו ואומר "אה, נכון, יש לי אייפוד, כמו לשאר העולם". באך לא התלהב מהחיקוי, אבל צחק.

 

“עלינו לשפר את הנגן, וגם לספק אפשרויות מעבר לנגינת מוזיקה. את זה אנחנו עושים טוב, האייפוד עושה את זה טוב, וגם נגנים אחרים", הוא מגיב לקטע המצויר. "אנחנו חושבים על Zune חברתי, אנחנו חושבים על איך אנשים מגלים מוזיקה, ואיך אפשר להפוך את זה לקל יותר".

 

“אני חושב שעשינו התמקדות גדולה עם המכשיר ובעיקר עם מערכת ההפעלה שלו והשירותים מסביב. האם הייתי מעדיף לו היינו עושים את ההשקה שנה או שנתיים קודם? אני חושב שבהחלט כן. האם אני חושב ששוק הנגנים ידעך? כן – בגלל נגני הסלולר", הוא חוזה. 

 

לאחר פרישתו של ביל גייטס ממיקרוסופט, עלה שמו של רובי באך (בן 45) כאחד המועמדים להחליפו. בסופו של דבר ריי אוזי הוא זה שנבחר לתפקיד, אך באך נשאר בתפקיד מאוד בכיר ומשמעותי: נשיא חטיבת הבידור והמכשירים.

 

החטיבה שבראשה עומד באך, אחראית למעשה על חמישה תחומי פעילות גדולים של מיקרוסופט: הבידור האינטראקטיבי שבמרכזו קונסולת המשחקים Xbox ומשחקים ל-PC, כל עסקי הסלולר של מיקרוסופט לרבות מערכת ההפעלה Windows Mobile, עסקי המוזיקה שבלבם נגן ה-Zune, שירותי טכנולוגיית הטלוויזיה של מיקרוסופט לספקי תוכן ומחלקת החומרה: מקלדות, עכברים וכל הציוד ההיקפי שהחברה מייצרת.

 

התשובה נמצאת בענן

החידושים בתערוכות הסלולר והאלקטרוניקה האחרונות בעולם הראו את הקשר ההולך ומתהדק בין סלולר, מצלמות ונגני מוזיקה שהולכים והופכים למכשיר אחד. באך,

שכנראה לא הסתובב בישראל, אומר כי הוא מופתע לראות אנשים עם שני מכשירים סלולריים.

 

“לחלק העיקרי של השוק תהיה אפשרות ללכת עם מכשיר אחד. מלבד בעיות של סוללה וחווית שימוש – היום המכשירים מסוגלים לעשות הרבה", אומר באך, “אתה לא רוצה לצפות בסרט במטוס, לרדת ממנו - ושלא תוכל לעשות שיחות טלפון". הוא טוען. "אודיפילים עדיין ירצו נגן ייעודי עם יותר שליטה ואיכות צליל גבוה יותר וזה בסדר", הוא מוסיף.

 

האם הדבר אומר שבעתיד נצרוך מדיה מכל מקום? באך מחייך, ומאשר. “אנשים ירצו להיות מחוברים בכל זמן מכל מקום”. לדבריו, תחום הסלולר יתפתח, אבל רק מאחר שכיום הוא עדיין לא מנוצל כמו שצריך ויש עוד הרבה עבודה עליו, אבל גם אמצעי המדיה האחרים יצמחו במקביל.

 

"בסופו של דבר, התשובה היא בענן", אומר באך. “אל תפתור את הבעיה על ידי שמירת המוזיקה ב-20 כוננים שונים. תמצא פתרון לשים את המוזיקה בענן שתהיה לי אליו גישה מכל מקום, אם זה מהטלפון שלי, מהאוטו, או בבית שלי”, הוא מסביר. 

 

המקלדת והעכבר לא מתו

את הראיון שלנו עם באך קיימנו במסגרת  TechFest, אירוע שנתי של מיקרוסופט, בו מציגים חוקרי החברה פיתוחים ומחקרים שונים לשאר החטיבות, ובחלקם, גם לעולם (לא כל מסגרות האירוע פתוחות לאנשים מחוץ לחברה). לא מעט פרויקטים ב-TechFest התמקדו בממשק, ובדרכים להעביר מידע ורצונות בין האדם לבין המחשב - מסכי מגע, זיהוי תנועה באוויר, ניתוח קול ותמונה ואמצעים נוספים. אבל המקלדות והעכברים לא ימותו, טוען ראש החטיבה.

 

"יהיו מקרים בהם אלו הדרכים המהירות והמדוייקות להכניס מידע. אנשים נוטים לראות במקלדת טכנולוגיה ישנה, אבל אני מבטיח לך שהיא לא, והרבה דברים מרגשים קורים בתחום". הוא מבטיח שהמקלדת תשתנה ותשתכלל, אך במקביל גם גם טכנולוגיות מגע, זיהוי קולי וזיהוי תנועה יתפתחו. המטרה היא, בסופו של יום, שהממשק יהיה כמה שיותר טבעי.

   

Halo חשוב לעסקים

"המשחקים שאוהבים אצלנו בבית”, מספר באך בגילוי לב, "הם Guitar Hero ו-Rock Band שהבנות שלי משחקות, ו-Splinter Cell. ובגלל שזה חשוב לעסקים אני הכי אוהב

את Halo”, הוא אומר, וצוחק.

 

אך על אף החשיבות שהעניק לפני כשנתיים מנכ"ל החברה, סטיב באלמר, לתחום הבידור האינטראקטיבי, דווקא לאחרונה סגרה מיקרוסופט את Ensemble Studios, אחד מאולפני פיתוח המשחקים הוותיקים ביותר של החברה, ואת הצוות שאחראי למותג הטיסה ארוך השנים והמצליח Flight Simulator. הפיטורים היו במסגרת קיצוצים נרחבים יותר בחברה, שבמהלכם פוטרו מעל ל-1,000 עובדים.

 

"יש לנו עוד הרבה עבודה על המותג הזה", אומר באך, ומבטיח כי יהיו למשחק גירסאות עתידיות, אולם לא בקצב שהן פותחו בעבר. כך או אחרת, באך מדגיש כי אין החברה מפסיקה את פיתוח המשחק ל-PC בגלל בעיות של פיראטיות.

 

שני השווקים בהם שוק ה-PC צומח, לדברי באך, הם משחקי הקז'ואל הפשוטים, ומשחקים מקוונים. מיקרוסופט תיקח חלק גדל והולך בשווקים האלה. עוד אומר באך כי הוא לא חוזה את מותה של המדיה האופטית, התקליטורים, בזמן הקרוב, למרות הצמיחה המהירה של שירותי הורדה ישירה. החיבור, לדבריו, מהווה חוויה משלימה למשחק שקונים על גבי תקליטור. "אנשים אוהבים להגיע לחנות ולקנות, וזה ימשיך", הוא פוסק.

 

ה-Xbox: לא בישראל בקרוב

לפני כמה חודשים, כאשר ביקר בישראל מנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר, השיב הלה לשאלת ynet מדוע מיקרוסופט מזניחה את התחום הצרכני בישראל, ואינה מייבאת מוצרים

כמו קונסולת ה-Xbox ונגן ה-Zune שמשווקים זה זמן מה בארצות הברית,  תשובה פסקנית: "אין לכך תירוץ". מיד לאחר מכן שלף עט ונייר ורשם לעצמו לטפל בכך.

 

הפתק כנראה נשאר בכיסו של באלמר, אבל באך, דווקא מספק תירוץ. “ב-Xbox אנחנו מעריכים שווקים רבים", הוא אומר, וישראל נמצאת ברשימה של שווקים בהם נבחן מה הזמן הנכון לכך".

 

הזון, הוא אומר, משווק בארה"ב ובקנדה בלבד. באלמר אמר באמצע 2007, כי אין כוונה להיכנס לשווקים חדשים. באך אומר כי בעקבות התפחות נגני המוזיקה בסלולר וב-Windows Mobile ככל הנראה המדיניות הזו תימשך - ולא נראה את הנגן בישראל, אלא סביר להניח שנראה פה נגנים המבוססים על טלפונים סלולרים.

 

השיווק הרשמי של מיקרוסופט לא מונע ממי שרוצה את הגאדג'טים הללו להביא אותם בייבוא אישי, או פשוט לרכוש אותם מיבואנים לא רשמיים. "אני לא יכול לעצור את זה", אומר באך, “אבל זו לא החוויה שאני רוצה למוצר הזה – שאין לי גישה ללקוחות וחנויות מקומיות". ב-XBOX, הוא אומר, מדובר ב"מערכת אקולוגית עשירה”, הכוללת שירותים מקוונים נלווים, למשל, “ואנחנו לא רוצים להביא את הקונסולה באופן חלקי".

 

הכותב היה אורח מרכז המו"פ של מיקרוסופט

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנשים אוהבים להגיע לחנות. באך
באדיבות מיקרוסופט
לא בקרוב בישראל. נגני Zune
מומלצים