שתף קטע נבחר

 

ליברמן: פעולה נגד איראן? לא רוצה לדמיין

תיק החוץ נקבע כמטרה, ובדרך אליה יצא יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, למסע בינלאומי לריכוך תדמיתו. אחרי שפרסם מאמר בשבועון יהודי-אמריקני, ובו צידד במדינה פלסטינית, אמר בסוף השבוע בראיון ל"וושינגטון פוסט" שיש לטפל באיראן בדרך של סנקציות

מסעו של יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, לתפקיד שר החוץ נמשך במלוא המרץ. לאחר שפרסם מאמר בשבועון יהודי אמריקני ובו צידד בכינון מדינה פלסטינית, משמיע ליברמן מסרים מרוככים גם בראיון שהעניק ל"וושינגטון פוסט" ול"ניוזוויק". האמירה הידועה שלו "להפציץ את טהרן ואת סכר אסואן", התחלפה באמירה שהפתרון לבעיית הגרעין האיראני נעוץ בסנקציות: "פעילות צבאית - אני חושב שאני לא רוצה אפילו לדמיין את התוצאות של מהלך כזה".

 

 

ליברמן רוצה להיות שר החוץ, ואומר זאת בגלוי בראיון לעיתונים האמריקנים. "אני חושב שאני יכול להחזיק כל תיק, בטחון, אוצר ומשרד החוץ. באופן אישי הייתי רוצה את משרד החוץ". הוא שב

על הצעתו לחילופי שטחים ואוכלוסיות לפי המודל של קפריסין. "הנה הצילום מאחוריי של ההתנחלות שלי נוקדים במדבר יהודה. אני אפילו מוכן להתפנות מההתנחלות שלי אם יהיה באמת פתרון של שתי מדינות", אמר.

 

"מה המנהיגים של הערבים הישראלים אומרים? הם לא מעוניינים במדינה פלסטינית. אפילו הפלסטינים אינם מעוניינים במדינה פלסטינית. הם רוצים מדינה אחת מהים עד לירדן".

 

"ערפאת סירב להצעה מטורפת של ברק" 

הוא הזכיר בראיון שראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, הציע לפלסטינים בשנת 2000 "הצעה מטורפת מאוד לחזור לגבולות 1967. ערפאת אמר לא. שרון ויתר על כל רצועת עזה ובאנאפוליס - ממשלה שמאלנית הגישה הצעות מאוד מוזרות וגם את זה הפלסטינים לא קיבלו". לדבריו, ראש הממשלה אולמרט ניסה לקפוץ מהשלב הראשון של מפת הדרכים לשלב הסופי אבל "זה לא עבד. זה בלתי אפשרי".

 

הוא טוען שממשלת נתניהו תמשיך בתהליך השלום, אבל בדרך הנכונה. "לא להתחיל בהסכם הסופי, אלא צעד אחר צעד. אתה לא יכול להתחיל בירושלים ובפינוי התנחלויות. אתה חייב להתחיל בביטחון וכלכלה. חובה לחזק את הרשות הפלסטינית. חמאס הוא באמת בעיה קודם כל לפלסטינים ולמצרים יותר מאשר לישראל. צריך להיות ברור שהבעיה באזורנו היא איראן באמצעות שליחיה - חמאס, הג'יהאד האיסלמי וחיזבאללה. בלי הסיוע האיראני הם לא יכולים להתקיים. זה כסף איראני, אידיאולוגיה איראנית וטכנולוגיה איראנית".

 

בהקשר האיראני, הבהיר שישראל וארה"ב חולקות את אותם ערכים ו"הבעיה הגדולה באזור שלנו אינה שטחים ולא העימות הפלסטיני. אנחנו חייבים ליצור סדר עדיפויות חדש במזרח התיכון. כל מי שחי כאן מבין שהבעיה הגדולה שלנו היא איראן, אפגניסטן, פקיסטן ועיראק ורק אחרי זה העימות הישראלי-פלסטיני. השכנים שלנו אינם מפחדים מישראל. הם מפחדים מאיראן". הוא נזהר שלא לדבר על פעולה צבאית נגד איראן. "אנחנו זקוקים לסנקציות מאוד נוקשות. סנקציות מדיניות וכלכליות מאוד חזקות כמו במקרה של צפון קוריאה ולוב".  

  

במאמץ לרכך את תדמיתו, שיגר באחרונה את ח"כ דני איילון, לשעבר שגריר ישראל בארה"ב, להתראיין ב"וושינגטון טיימס" כדי להציג אותו באור מתון יותר. בראיון הנוכחי, נשאל ליברמן האם אינו רואה בעיה מול הקהילה הבינלאומית בהיותו בעל עמדות נוקשות. "נפגשתי עם כולם, קונדוליזה רייס, טוני בלייר, חוויאר סולנה. הם מכירים אותי. אני לא רואה שזה יהווה בעיה".

    

האם יהיה מוכן לוותר על רמת הגולן תמורת שלום עם הסורים? "אני לא רואה מדוע אנחנו חייבים לוותר על רמת הגולן. דמשק היא מרכז של טרור עולמי. המטות של חמאס והג'יהאד האיסלאמי שוכנות בדמשק. סוריה תומכת בחיזבאללה". הוא סבור שאי אפשר לנתק את סוריה מאיראן: "בשאר אסד עצמו אמר שגם אם הוא יקבל את הגולן הוא ימשיך בקשריו עם איראן. אנשים לא רוצים לשמוע את האמת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אביגדור ליברמן
צילום: גיל יוחנן
נשיא איראן במתקן המים הכבדים
צילום: איי פי
נתניהו. "ימשיך בתהליך השלום בדרך הנכונה"
צילום: AFP
מומלצים