בכיר שפוטר מאיפא"ק תובע 21 מיליון דולר
סטיב רוזן, שפוטר מתפקיד בכיר בשדולה למען ישראל לאחר שהואשם בקבלת מידע סודי מעובד בפנטגון, טוען כי מעסיקיו מסרו הצהרות כוזבות נגדו כשפיטרו אותו בשנת 2005
מנהל מדיניות החוץ לשעבר בשדולה למען ישראל בארה"ב (איפא"ק), סטיב רוזן, הגיש תביעת נזיקין בסך 21 מיליון דולר נגד הארגון - לאחר שפוטר מפני שהואשם בקבלת מידע סודי מעובד בפנטגון. כך דיווחה סוכנות הידיעות היהודית JTA.
אם התביעה תבשיל לכדי משפט, היא עלולה לגרום לחשיפת שיטות הפעולה של איפא"ק ולגרום מבוכה לארגון. רוזן ועמיתו קית' וייסמן, פרשן לענייני איראן באיפא"ק, הואשמו בקבלת מידע סודי מפקיד הפנטגון לארי פרנקלין, שהורשע במסירת מידע סודי ונידון ל-12 שנות מאסר. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה האמריקנית בה נעשה שימוש בחוק האוסר על אזרחים לקבל מידע סודי.
הפרשה נחשפה באוגוסט 2004 בעקבות חיפוש של סוכני FBI במשרדי איפא"ק. השדולה עמדה מאחורי שני עובדיה במשך כמה חודשים, עד שהחליטה לפטר אותם באפריל 2005.
התביעה נגד וייסמן ורוזן, שהוגשה באוגוסט 2005, נתקלת בקשיים רבים ושר המשפטים החדש אריק הולדר אף התבקש לבטל אותה.
איפא"ק: המתלונן מציג תמונה כוזבת
בכתב התביעה שלו טוען רוזן כי מעסיקים מסרו "הצהרות כוזבות ודיבה" כשהחליטו לפטר אותו מתפקידו הבכיר, שכלל מגעים עם בכירים בממשל האמריקני. רוזן כותב בתביעה
כי היו לו הניסיון הדרוש והמומחיות להתמודד עם תפקידו, כמו גם "סמכותיות להבחין בין מידע שגילויו יזיק לארה"ב לבין גילויים שיסייעו לה".
רוזן טוען עוד כי השדולה עמדה מאחוריו ואף העניקה לו בונוס מיוחד על תפקודו עד שנכנעה ללחץ הממשל ופיטרה אותו. הוא גורס כי תפקידו היה לאסוף מידע מנציגי ממשל ולהעבירו בתדרוכים למעסיקיו באיפא"ק.
"כדי להיות יעילים, צריך להשיג מידע מהר ובפירוט על מדיניות המתגבשת בתוך הממשל ונושאים דיפלומטים עם מדינות אחרות ", נכתב בתביעה. "סוכנויות ממשלה בוחרות לעיתים לספק מידע נוסף על מדיניות הממשלה לבעלי עניין חיצוניים כדי לזכות בתמיכה של גורמים פנימיים".
מאיפא"ק נמסר בתגובה כי "המתלונן מצייר תמונה כוזבת של מה שקרה. איפא"ק מקבל את כל החלטותיו במצב הזה בנחישות לעשות את הדבר הנכון".