שתף קטע נבחר

בכירים באיפא"ק נאשמים בפרשת ה"חפרפרת"

סטיב רוזן, לשעבר ראש המחלקה המדינית בשדולה למען ישראל בארה"ב, וקית' וסרמן, עובד מחקר בנושא האיראני, נאשמים בקבלת מידע מסווג על אל קאעידה והמדיניות האמריקנית כלפי איראן. כתב אישום מתוקן הוגש גם נגד ה"חפרפרת", איש הפנטגון לארי פרנקלין

לבית המשפט המחוזי באלכסנדריה שבווירג'יניה הוגשו אמש (יום ה') כתבי אישום נגד שני בכירים לשעבר בשדולה למען ישראל בארה"ב, איפא"ק, בפרשת "החפרפרת מהפנטגון". השניים, סטיב רוזן וקית' וסרמן, נאשמים שקשרו קשר להשיג במשך יותר מחמש שנים מידע מסווג בתחום ההגנה.

 

כמו כן, הוגש כתב אישום מתוקן נגד הנאשם במסירת המידע לנציגים ישראלים, לארי פרנקלין, שעבד במשרד תת שר ההגנה למדיניות בפנטגון בשנת 2003, וזכה לכינוי "החפרפרת".

 

חמישה סעיפי אישום הוגשו נגד רוזן, שהיה עד לפיטוריו בחודש אפריל ראש המחלקה המדינית של איפא"ק והאיש החזק בארגון מאז שנת 1982, ונגד וסרמן, שהיה עובד מחקר בנושא האיראני.

 

על-פי כתב האישום, אנשי איפא"ק פעלו לגלות מידע סודי של ארה"ב מאז שנת 1999, לגבי אל קאעידה ולגבי מדיניותה כלפי איראן. פרנקלין מאושם בהעברת מידע מסווג בצורה בלתי חוקית לאנשי איפא"ק, ואילו רוזן ווסרמן נאשמים בקבלה בלתי חוקית של המידע המסווג ממנו.

 

כתב האישום טוען שאנשי הקשר של וסרמן ורוזן היו נציגיה של ממשלה זרה ועיתונאים. הממשלה הזרה ששמה אינו מוזכר היא ישראל, שלפי פרסומים שונים, נציגיה הדיפלומטים קיבלו מידע מאנשי איפא"ק. בעבר הוזכר שמו של נאור גילאון, שעזב השבוע את תפקידו בשגרירות בוושינגטון ושב לישראל, כמעורב בפרשה.

 

"פרנקלין ניצל את תפקידו במשרד ההגנה"

 

כתב האישום מציין "מדינה זרה A", אבל ישראל אינה מוזכרת בשמה. שלושה דיפלומטים זרים שאינם מוזכרים בשמם מצויינים באישומים על פגישות שקיימו עם לארי פרנקלין מאז שנת 1999. הדיפלומטים מוזכרים בכתבי האישום כ-FO-1 (נציג זר-1), FO-2 ו-FO-3. גם כאן ישראל אינה מוזכרת.

 

לפי פרסומים שונים, הדיפלומט הישראלי נאור גילאון, שעזב ביום שני את ארה"ב לאחר סיום שליחות של שלוש שנים, הוא הדיפלומט שקיים את לארי פרנקלין סדרת פגישות. הפגישות של השניים התקיימו על-פי האישום בין 15 באוגוסט 2002 ועד 30 ביוני 2004.

 

"זה היה חלק מהקשר שפרנקלין ניצל את תפקידו במשרד ההגנה, לאסוף אינפורמציה מסווגת ולהשפיע על בטחון ארה"ב, על-ידי סדרה של התקשרויות בלתי חוקיות עם FO-3 ממדינה זרה A. זה היה חלק מהקשר שפרנקלין יתקשר בטלפון עם FO-3, יסדיר פגישות, יחלוק מידע, יקבע סדר יום לפגישות ויפעל על-פי בקשה להעביר מידע נוסף. זה היה חלק מהקשר לפתח יחסי אמון בין הקושרים, וליצור את האווירה שבה הנאשם הרגיש חופשי לגלות מידע מסווג", נאמר בכתב האישום.

 

ישראל ממשיכה להכחיש כל מעשה בלתי חוקי ועומדת מאחורי הדיפלומטים שלה. באחרונה, אף הודיעה ישראל ל-FBI שהיא מוכנה לאפשר לאנשיה להיחקר על ידי סוכני הבולשת, למרות חסינותם הדיפלומטית. זאת בתנאי שהראיונות יבוצעו באמצעות שאלות בכתב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ה"חפרפרת". פרנקלין
צילום: איי פי
מומלצים