שתף קטע נבחר

 

הקמפיין: חבל הצלה לגלעד או חרב פיפיות?

"ברור שיש מחיר לפסטיבל הזה", אומר מומחה לענייני טרור ומחזק את עמדת אולמרט וגורמי הביטחון. יועצת התקשורת של משפחת שליט בטוחה שרק המאבק הציבורי הניע את ראש הממשלה: "אני מציעה לאולמרט להשיב איפה הם היו 997 ימים. אנחנו לא התערבנו בשיקולי הממשלה"

מטה המאבק למען שחרורו של גלעד שליט מתכנס היום (ד') כדי לגבש עמדות להמשך הפעילות, בעקבות כישלון המשא ומתן מול חמאס. האנשים שהובילו את הקמפיין למען שחרור החייל החטוף, מתמודדים עם טענות ראש הממשלה וגורמי ביטחון בכירים - לפיהם המאבק הציבורי המתוקשר רק הביא להקשחת עמדות חמאס במשא ומתן, ופגע בגלעד.  


בני משפחת שליט באוהל המחאה (צילום: גיל יוחנן)

 

"לא צריך להיות מומחה כדי להבין שתמיכה ציבורית רחבה ופומבית, חברה פתוחה שדעת הקהל שלה עושה הפגנות - מחזקת את עמדות הצד השני במשא ומתן",

 אמר ל-ynet יורם שוויצר, ראש הפרויקט לטרור במכון למחקרי ביטחון לאומי. "ברור לגמרי שיש מחיר לכל הפסטיבל הזה מול חמאס".

 

שוויצר מסביר כי "לא רק למאבק בעד העסקה יש מחיר אלא גם הפסטיבל נגד העסקה, שגוי. עכשיו זורקים את זה על משפחת שליט האצילית. לטעמי צריך להתייחס ביותר שיווי משקל נפשי ולהשתדל למתן את זה. התקשורת היא שצריכה לבדוק עצמה".

 

תמי שינקמן, ממנהלי המסע התקשורתי, אמרה ל-ynet כי לולא המאבק, לא הייתה ממשלת ישראל מגיעה לנקודה כה משמעותית במשא ומתן. "אני מציעה לאולמרט להשיב איפה הם היו 997 ימים. אנחנו לא התערבנו בשיקולי הממשלה. משפחת שליט נמנעה חודשים ארוכים בצורה אצילית מלהתראיין ולהעלות את הנושא לדיון ציבורי.


"מה יגידו למשפחת ארד, ששתקה כי ביקשו ממנה?" (צילום: AFP)

 

"היום אנו מבקשים להסתכל בעיניים של משפחת ארד, שביקשו מהם לא לעשות דבר כדי לא להזיק למו"מ החשאי. איך יסתכלו גם בעיניים של נעדרי סולטן יעקב? אני תוהה האם אולמרט לוקח בחשבון את העובדה שרק כאשר הנושא עלה לדיון ציבורי בעמודים הראשונים, זה הביא לניהול משא ומתן אינטנסיבי".

 

שינקמן מודה כי התחושה בקרב מטה המאבק "קשה", אך מבקשת להזכיר כי המאבק לשחרור שליט לא הונע רק על ידי המשפחה ויועצי התקשורת. "דברים רבים נעשים ביוזמות פרטיות בגלל התסכול הרב של הציבור הישראלי. אני רק מנסה למקד את האמירות התקשורתיות למקבלי דעת הקהל בישראל כדי שהנושא לא ירד מהדיון הציבורי ויעבור לעמודים האחרונים", היא אומרת.

 

המאבק הותאם לחלון ההזדמנויות

שמוליק אלגרבלי, מי שהוביל את המאבק התקשורתי למען שחרור אודי גולדווסר ואלדד רגב ז"ל, ופעל נמרצות גם בנושא שליט, לא מפנה את האצבע המאשימה בצורה נחרצת לאולמרט. הוא מודה כי "חמאס לא מתנהג כמו שחשבנו".

 

לדבריו, "ממשלת אולמרט שראתה חובה מוסרית גבוהה הייתה מוכנה ללכת כברת דרך עצומה. סברנו שגם חמאס ירצה צריך לעשות כברת דרך כדי לראות את אסיריו בבית. לצערנו הרב הוא לא מתנהג כארגון סביר, לא רק לגלעד אלא גם כלפי אנשיו - האסירים הפלסטינים. מכאן נולד הפער".

 

אלגרבלי מנתח את דרך הפעולה: "את עוצמת המאבק וסוגו חייבים להתאים לנסיבות ולמידע שנמצא ברשותנו - עד כמה המאבק הציבורי אפקטיבי.  המידע שהיה בידינו לאחרונה היה שאם גלעד לא ישוחרר בתקופת ממשלת אולמרט, העניין יתארך מעבר לזמן סביר. לכן הנחת המוצא הייתה שזהו חלון הזדמנויות שצריך לעשות בו כל מאמץ. לאכזבתנו, חמאס לא מתנהג כמו ממשלת ישראל".

 

באשר להמשך פעילות מטה המאבק אמר: "אין לנו את הצ'אנס להתייאש. גלעד יחזור. נמשיך להאבק עד שיחזור בריא ושלם. התנהלות חמאס לא אמורה לרפות את ידינו. אני מעריך שייקח לנו כמה ימים להתאושש - ונמשיך".

 

גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 997 ימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוזרים לגלעד?
צילום: AP
אולמרט. כברת דרך או יקיצה מאוחרת?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים