שתף קטע נבחר

 

דמוקרטית לגורם ישראלי: 'אסייע' בפרשת איפא"ק

על פי דיווח במגזין אמריקני, חברת בית הנבחרים הדמוקרטית ג'ין הרמן הוקלטה מבטיחה לגורם ישראלי לפעול להקל על האשמות הריגול נגד אנשי איפא"ק. זאת, בתמורה להבטחתו לפעול למינויה לתפקידים בכירים. הרמן הכחישה את הדיווח

תככים בגבעת הקפיטול: חברת בית הנבחרים האמריקנית, ג'ין הרמן, הוקלטה באקראי כשהיא מבטיחה לגורם ישראלי כי תפעיל את השפעתה כדי להקל על האשמות בריגול נגד שני אנשי שדולת איפא"ק שהועמדו לדין בגין קבלת מידע סודי מעובד הפנטגון. כך דיווח המגזין האמריקני CQ בכתבת תחקיר מיוחדת.

 

על פי הדיווח, הרמן הדמוקרטית - המעורבת שנים רבות בנושאי מודיעין - הוקלטה על ידי הסוכנות הלאומית האחראית על ציתותים לשיחות טלפון והתקשרות אלקטרונית אחרת ברחבי העולם, ה-NSA.

 

המגזין טען כי אותו גורם ישראלי הבטיח להרמן כי בתמורה להפעלת השפעתה על משרד המשפטים, ישתמש בקשריו עם יושבת ראש בית הנבחרים, ננסי פלוסי, כדי למנות את הרמן לראש ועדת המודיעין בבית הנבחרים לקראת הבחירות שנערכו בשנת 2006. על פי ההקלטה, סיימה הרמן את השיחה באומרה לישראלי: "השיחה הזו לא התקיימה".

 

בתגובה לפרסום, טען דוברה של הרמן כי "הטענות הללו הן מבישות וממחזרות סיפורי בדים ואין להם כל בסיס עובדתי". הרמן עצמה הכחישה את הדיווח. "לא הייתי מעורבת בפעילות שכזו. אלה שהזינו את האשמות השווא הללו צריכים להתבייש בעצמם".

 

המגזין טוען כי החשדות נגד הרמן נפוצו בשנת 2006, נחקרו על ידי ה-FBI והופסקו בשל "היעדר ראיות", אולם מי שלמעשה הורה להפסיק את החקירה נגדה היה שר המשפטים לשעבר, אלברטו גונזלס. זאת, בתמורה לעזרתה של הרמן לממשל בוש בפרשת הציתותים הבלתי חוקיים שנחשפה על ידי "ניו יורק טיימס".

 

לפי CQ, הרמן לא זכתה בסופו של דבר לעמוד בראש ועדת המודיעין של בית הנבחרים, ומועמדותה לתפקידי ראש ה-CIA והשר לבטחון המולדת, נפסלה בגלל ההקלטה. בדיווח צויין כי זהותו של הגורם הישראלי המעורב בפרשה לא נחשפה,  כדי למנוע חשיפה של ציתות של ה-NSA אחר סוכנים ישראלים.

 

סטיב רוזן ועמיתו קית' וייסמן, פרשן לענייני איראן באיפא"ק, הואשמו בקבלת מידע סודי מפקיד הפנטגון לארי פרנקלין, שהורשע במסירת

 מידע סודי ונידון ל-12 שנות מאסר. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה האמריקנית בה נעשה שימוש בחוק האוסר על אזרחים לקבל מידע סודי.

 

הפרשה נחשפה באוגוסט 2004 בעקבות חיפוש של סוכני FBI במשרדי איפא"ק. השדולה עמדה מאחורי שני עובדיה במשך כמה חודשים, עד שהחליטה לפטר אותם באפריל 2005. התביעה נגד וייסמן ורוזן, שהוגשה באוגוסט 2005, נתקלת בקשיים רבים ושר המשפטים החדש אריק הולדר אף התבקש לבטל אותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר בית הנבחרים פלוסי. קשרים עם ישראלים?
צילום: איי פי
מומלצים