שתף קטע נבחר

המדינה תגדיל ההשתתפות בעיקור וסירוס כלבים

המבצע הארצי לעידוד עיקור וסירוס כלבים יוצא לדרך זו השנה השלישית. השנה, דווקא בצל המיתון, הוחלט להגדיל את סכום ההשתתפות של המדינה בהוצאות הניתוח כדי לעודד את הציבור להביא את הכלבים למרפאות, ולמנוע המלטות בלתי רצויות ולהפחית את מספר הכלבים הנטושים המומתים מדי שנה

המבצע הארצי לסירוס ועיקור כלבים יצא היום (ב') לדרך זו השנה השלישית ברציפות. על רקע המיתון והמשבר הכלכלי, הודיעו משרד החקלאות והמשרד להגנת הסביבה כי יגדילו את סכום ההשתתפות של המדינה, כדי לעודד את בעלי הכלבים לסרס ולעקר את חיות המחמד שלהם, ולהפחית את מספר הכלבים הנטושים המומתים מדי שנה בישראל.

 

כמה זה יעלה לכם?

בתחשיב שערך משרד החקלאות, מחירו הממוצע של ניתוח עיקור עומד על כ-750 ש"ח ועלות ניתוח סירוס היא כ-550 ש"ח. במסגרת המבצע, הווטרינר המנתח יעניק הנחה ללקוח בהתאם למין, גיל ומצבו הבריאותי של הכלב:

 

  • כלבה מעל גיל שנה וחצי - המדינה תשתתף בעלות של 300 ש"ח והווטרינר בעלות של 100 ש"ח. בעל הכלב ישלם עד 350 ש"ח (לעומת 450 ש"ח בשנה שעברה).
  • כלבה עד גיל שנה וחצי - המדינה תשתתף בעלות של 200 ש"ח והווטרינר בעלות של 100 ש"ח. בעל הכלב ישלם עד 450 ש"ח (לעומת 550 ש"ח בשנה שעברה).
  • כלבים זכרים - המדינה תשתתף בעלות של 50 ש"ח והווטרינר בעלות של 50 ש"ח. בעל הכלב ישלם עד 450 ש"ח.

 

יצויין כי הווטרינרים מורשים לגבות סכום נוסף של עד 200 ש"ח במקרה שמדובר בבעל חיים ששוקל מעל ל-25 קילוגרם, אם הוא מעל גיל שבע או אם הכלבה בהיריון. באתר משרד החקלאות ניתן לבחור את הווטרינר הקרוב למקום מגוריכם מתוך רשימת הרופאים, ולתאם עימו מועד מתאים לניתוח במחיר המוזל.

 

למה מסרסים?

עשרות אלפי כלבים ננטשים מדי שנה בישראל בידי בעליהם. בהיעדר משפחות מאמצות, 50 עד 100 אלף כלבים מוצאים את מותם: הם גוססים ברחובות מרעב ומחלות, נדרסים על ידי מכוניות, חשופים להתעללות או מורדמים למוות במתקני ההסגר על ידי השירותים הווטרינריים העירוניים.

 

מבצע עידוד הסירוס והעיקור נועד להפחית את מספר ההמלטות הלא רצויות של גורים בכל שנה, כדי להפחית את מספר הכלבים הנטושים, שהעמותות לא יכולות לסייע להם. מאז תחילתו נרשמת הצלחה גדולה למבצע. 4,437 כלבים עוקרו וסורסו בשנה שעברה במסגרת המבצע, לעומת 9,589 בשנת 2007.  

 


בעד הכלבים: השרים ארדן ושמחון (צילום: מאיר פרטוש)

 

אשתקד הובטח כי תקציב המבצע יגדל בשנים הבאות, אך הגזירות הכלכליות פגעו גם בהולכים על ארבע. למבצע השנה הוקצו שני מליון ש"ח בלבד. ובכל זאת, משרד החקלאות והמשרד להגנת הסביבה החליטו להגדיל את השתתפות המדינה בהוצאות הסירוס והעיקור.

 

"המיתון הוא אחד מהגורמים שהביאו להחלטה להעלות את סכום ההשתפות של המדינה", אמרה ל-ynet דגנית בן-דב, הממונה על יישום חוק צער בעלי-חיים במשרד החקלאות. "ראינו שבשנת 2007 היתה השתתפות רבה וב-2008 התקציב היה נמוך יותר וגם סכום ההשתתפות - ולכן נרשמה ירידה משמעותית בהיענות הציבור". 

 


מחכה לאימוץ

גם הכלבים יחייכו בתום השנה?

 

"בשיחות שקיימנו עם מרפאות וטרינריות עולה שבעלי כלבים רבים דוחים טיפולים לחיות המחמד בעקבות המצב הכלכלי, וביניהם גם ניתוחי עיקור וסירוס. אנו מקווים כי סכום ההשתתפות השנה יעניק רוח גבית לבעלי חיות המחמד".

 

מי שלא יכלל במבצע הם חתולי הרחוב. האוכלוסיה המתרבה של החתולים נותרת ללא מענה מוסדר זו השנה השלישית, אך במשרד החקלאות עדיין מאמינים שניתן יהיה להכלילם במבצעים הבאים. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שני מיליון שקלים למימון המבצע
גם השנה חתולי הרחוב נותרו ללא מענה
מומלצים