שתף קטע נבחר

ישראל-ארה"ב: צוותים נפרדים לאיראן ולפלסטינים

משלחת ישראלית בראשות השר מרידור סיכמה עם הממשל האמריקני לקיים משא ומתן נפרד בנושא איראן ותהליך השלום

ארצות הברית דורשת לקשור בין נושא האיום האיראני לסוגייה הפלסטינית - אבל לפחות בצוותי העבודה, ישראל השיגה הפרדה. לפי סיכום מסתמן של המשלחת הישראלית ללונדון בראשות השר דן מרידור, ישראל תקים שני צוותי משא ומתן ועבודה מול האמריקנים, אחד בנושא האיראני והשני בעניין הפלסטיני.

 

המשלחת הישראלית - ובה השר מרידור, היועץ לביטחון לאומי עוזי ארד, עו"ד יצחק מולכו וראש המטה של שר הביטחון מייק הרצוג - תשוב לפנות בוקר (יום ד') מלונדון לישראל.

 עוזריו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יעדכנו אותו עם הגיעם בפרטי הסיכומים שהושגו מול וושינגטון. 

 

בין היתר תעדכן המשלחת את נתניהו על האפשרות שארה"ב תקבל את הצעת ישראל לפנות את המאחזים הבלתי חוקיים בתוך שבועות עד חודשים, בתמורה לשמירת הסטטוס קוו המאפשר בנייה בגושי התנחלויות, בעוטף ירושלים וביישובים היהודים הסמוכים לגדר.

 

חברי המשלחת קיימו היום סדרת פגישות במהלכן סוכם על הקמת שני הצוותים: הראשון, בראשות ארד, יעסוק בסוגיית האיום האיראני על רקע כוונת הנשיא ברק אובמה לפתוח בדיאלוג ישיר עם טהרן. צוות זה, שבו ישתתפו נציגים מטעם משרדי הביטחון והחוץ, הוועדה לאנרגיה אטומית והמוסד, יציג את האינטרסים הישראלים לארה"ב ויחלוק מידע מודיעיני עם הממשל בוושינגטון.

 

שר בכיר בממשלה המעורה בנושא אמר ל-ynet כי "ישראל לא נמצאת בעמדה להגיד לאמריקנים כן או לא לנהל דיאלוג עם איראן. אולם ברור שיש לקצוב זמן או תחנות זמן שבהן יש לערוך הערכה מחודשת של משא ומתן זה".

 

ברק נערך לפגישות בוושינגטון

צוות המו"מ השני, שיעסוק בנושא הפלסטיני במקביל ליוזמה הערבית, יובל על ידי עו"ד מולכו. גורם בממשלת נתניהו ציין כי היוזמה האזורית הזו צפויה לעסוק, בין היתר, בהיבטים הכלכליים ובמחויבויות של מדינות ערב לעם הפלסטיני, אם אכן יושג הסכם כולל. בצוות זה ישתתפו נציגים ממשרדי החוץ והביטחון, גורמי כלכלה וגורמים ביטחוניים.

 

במקביל, בישראל נמשכות ההכנות ליציאתו של שר הביטחון לוושינגטון בשבוע הבא. ברק צפוי להיוועד עם מזכירת המדינה, הילרי קלינטון, שר ההגנה,

רוברט גייטס, והיועץ לביטחון לאומי, ג'ים ג'ונס. במערכת הביטחון משלימים תוכנית הידברות מול המתנחלים לקראת פינוי אפשרי של 22 מאחזים בלתי חוקיים וגיבוש הסכם על פינוי מיגרון.

 

"ב-26 מאחזים יושבים 1,200 איש, שהם שלושה עד ארבעה אלפיות מהתושבים הישראלים ביהודה ובשומרון. הפינוי יחל בתחום של שבועות וייגמר תוך חודשים, אך לא יחל בעוד חודשים וייגמר תוך שנים", אמר בכיר המעורב בתוכנית שתוצג לאמריקנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השיג הפרדה. נתניהו
צילום: AFP
הצוות האיראני. ארד
צילום: שאול גולן
פגישות בלונדון. מרידור
צילום: דודי ועקנין
בדרך לארה"ב. ברק
צילום: גיל יוחנן
מומלצים