שתף קטע נבחר

מחריף המשבר בסינמטק ירושלים

עובדי הסינמטק משבשים את הפעילות במוסד במחאה על תנאי העסקתם וחוסר מוכנות ההנהלה להבטיח הסכם קיבוצי. הנהלת הסינמטק פנתה לבית המשפט בבקשה לסעד זמני

הנהלת סינמטק ירושלים פנתה היום (ה') לבית הדין האזורי לעבודה בבקשה לקבל צו ארעי דחוף למניעת שיבוש העבודה בסינמטק ובהכנות לפסטיבל הקולנוע הבינלאומי ירושלים, שייערך ביולי. הבקשה הוגשה בעקבות סכסוך שהולך ומסלים בין ההנהלה לעובדים לאחר שורת פיטורים במוסד לצד קיצוצי שכר מסיביים במשכורות העובדים.

 

העובדים, שמאיימים בהשבתת פעילות הסינמטק שמארח את הפסטיבל הבינלאומי הוותיק, טוענים כי ההנהלה מסרבת לדון עמם על עיגון זכויותיהם בהסכם קיבוצי. אילן דה פריס, העומד בראש הסינמטק ופסטיבל הקולנוע, אמר היום ל-ynet: "נאלצנו לפנות לבית הדין האזורי בלית ברירה לאחר שכל הניסיונות להגיע להסכמות עם נציגות העובדים נדחו. קיבלנו את דרישת העובדים להקפיא חלק ניכר מהקיצוצים שנעשו בשכר העובדים לאחרונה למשך תקופת המשא ומתן, ואף הענקנו הגנה מפני פיטורין לזמן זה.

 

"צריך להבין שהמשבר הכלכלי השפיע גם על הסינמטק. נאלצנו לממש תוכנית צמצומים כוללת שבמסגרתה הופחת, בין היתר, תקציב הפסטיבל בשיעור של כ-25 אחוז. הקיצוץ בשכר העובדים מינימלי וזמני. הצענו הרבה הצעות אבל אי אפשר להמשיך לעבוד תחת איומים בהשבתה ובעיצומים. לפני שעה קלה הודיעו לנו העובדים שבכוונתם להשבית הערב את הפעילות בסינמטק. זה קשה. עשינו מאמצים עליונים בשבועות האחרונים לדבר אל ליבם. אי אפשר להגיע להבנה רציונלית ולא הותירו לנו ברירה".

 

העובדים טוענים שאתם לא מותירים להם ברירה. שכל מה שהם מבקשים זה לעגן את הסיכומים באשר יהיו בהסכם קיבוצי.

 

"לא נכון ולא מקובל לקבוע את סוף המשא ומתן עוד לפני שהתחילו הדיונים על תוכנו. אין לנו התנגדות עקרונית שבסופו של תהליך נגיע למצב שבו הכל יהיה מעוגן בהסכם קיבוצי. המונח והקונספט הזה אינם מילות גנאי מבחינתנו בשום צורה, אבל אי אפשר לבוא ולדרוש אחרי 30 שנה שמוסד מתקיים בהסכמים אישיים, להפוך את היוצרות על פי החלטה מסגרתית שלא כוללת בתוכה את כל פרטי התוכן של ההסכם החדש.

 

"צריך למצוא מתווה שיהיה הכי נכון למוסד ולעובדיו ויאפשר את ניהולו בצורה תקינה לטובת השנים שיבואו. מנסים לעשות פה הפיכה ולהחזיק את הפסטיבל כבן ערובה. הדברים נאמרו על ידי העובדים בצורה מפורשת. זה לא מקובל עלינו. אנחנו מבקשים מתינות, סובלנות ודיאלוג שייעשה בתום לב ובצורה שפויה.

 

"אין לנו כוונה לברוח מהמשא ומתן או מרעיון ההסכם הקיבוצי. יש לנו פסטיבל לפתוח ולמרות שהוא יהיה השנה במתכונת מצומצמת, מדובר בפרזנטציה חזקה של המיטב עם אורחים בעלי שם עולמי בתחום הקולנוע. אז מאיפה המיליטנטיות הזו פתאום?"

 

לא מקיימים פסטיבל בכוח

עובדי הסינמטק מצידם מביעים עצב רב על ההחלטה לערב בסכסוך את בית המשפט. "צר לנו שהם פנו לבית המשפט. אנו חושבים שזו טעות נוראית. לקיים אירוע תרבות כמו פסטיבל קולנוע בינלאומי מכוח צו בית משפט, הוא בהחלט רגע עצוב, בעיקר כשבפסטיבל מתקיימת מסגרת מרכזית בשם 'רוח החופש'.

 

"דרישות העובדים מינימליות אבל אפילו לא מקשיבים לנו. ביקשנו לקיים משא ומתן תכליתי שיסוכם עד הפסטיבל. ויתרנו על זה כדי ללכת לקראת ההנהלה ערב פתיחת הפסטיבל. הסכמנו גם לא לנהל משא ומתן עד הפסטיבל וכל מה שביקשנו זה הבטחה להגדיר את ההסכמות שיתקבלו בעתיד בהסכם קיבוצי.

 

"ההנהלה טוענת שהיא הולכת לקראתנו, שהם החזירו לנו את מה שנלקח בקיצוצים. זה לא נכון. הכספים הוחזרו לעובדים שעתיים שמרוויחים בין 1,500-2,000 שקל בחודש ומזה קוצצו להם מאות שקלים. ההנהלה לא מוכנה להגיע איתנו לשום הסכמה.

 

"הסינמטק הוא קודם כל הקהל שלו ואחר כך האנשים שעושים אותו. זה בטח לא שני אנשים שמנהלים אותו. הגדרת היחסים בין ההנהלה לעובדים במוסד שפועל עשרות שנים היא עניין מתבקש". העובדים מדגישים כי סעד זמני במעמד צד אחד שביקשה הנהלת הסינמטק לקבל מבית המשפט נדחה על הסף. מועד הדיון הבא במעמד שני הצדדים נקבע ליום ד', 10 ביוני.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים