שתף קטע נבחר

סוף טוב לבז המצוי שהותקף על ידי עורבים

בז מצוי צעיר חולץ על ידי תושבת רמת השרון, לאחר שהבחינה כי צמד עורבים אפורים התקיפו את הדורס שנמצא מוטל על המדרכה, ללא יכולת להגן על עצמו. הבז סבל משבר בחזה והתקשה בנשימה, תעופה ואכילה בכוחות עצמו. לאחר חודשיים של אישפוז בבית החולים לחיות בר הוא החלים והושב בחזרה לטבע

בז מצוי צעיר בן שנה שהותקף על ידי עורבים אפורים ברמת השרון, הובא לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן על ידי תושבת העיר שחלפה במקום וראתה את הבז מוטל על המדרכה.

 

"לבז היה מזל גדול, לאחר שתושבת העיר התקשרה אלינו ודיווחה כי ראתה מעין מריבה וריקוד של ציפורים על המדרכה", מספר שמוליק לנדאו, מטפל בבית החולים. "היא התקרבה למקום וראתה זוג עורבים אפורים שמתקיפים את הבז, כשהוא שוכב על הרצפה ולא מצליח להתגונן מפניהם".

 

 

הבז הגיע לבית החולים כשאינו מסוגל לעמוד על רגליו ובמצב לא מלבב, לדברי לנדאו. "לאחר צילומי רנטגן גילינו כי יש לו שבר בעצם החזה. עצם החזה מגינה על הריאות, על הלב ועל הכבד, כך שמיקום של השבר יכול לגרום לנזקים פנימיים נוספים. זהו שבר מסובך שלוקח לו זמן רב להתאחות", הוא מציין.

 

סובל מקשיים בתעופה ומכאבים

הבז התקשה לעוף כתוצאה מהפציעה, נראה כי הוא מתקשה בנשימה וסובל מכאבים. "יתכן כי בעקבות השבר, כל נשימה ותזוזה מכאיבה לו, לכן גם הענקנו לו משככי כאבים. הוא לא אוכל בכוחות עצמו ולכן אנו מאכילים אותו האכלה ידנית בבשר טרי", מסביר לנדאו. "אנחנו גם משאירים לו מזון טרי בתא האישפוז, כך שאם יהיה רעב, הוא יוכל לנסות ולאכול לבד".

 


שמוליק לנדאו מאכיל את הבז (צילום: רועי גזית)
 
בבית החולים לחיות בר מנסים להתאים את סביבת האישפוז לכל חיה פצועה. במקרה של הבז, הכניסו המטפלים ענף עץ אל תא האישפוז, כדי שהבז יוכל לעמוד עליו. "נוח לו יותר לעמוד על מקל למרות שהוא לא יכול לעוף, והדבר מונע גם פציעות ברגליים", הוא מגלה. "אנחנו שמים בתוך הכלוב משטח מיוחד, שדומה לדשא מלאכותי, כדי להגן עליו גם כשהוא נמצא על הקרקע".
 
בבית החולים מציינים כי יש חשיבות רבה לכך שהבז ישהה לאורך כל תקופת ההחלמה בתא מתוחם, וזאת כדי שלא יוכל לעוף ולגרום לעצמו נזק נוסף. לאחר חודשיים של אישפוז וטיפול מסור מקרב המטפלים בבית החולים בדורס הפצוע, השבר בחזה התאחה, הבז העלה במשקלו וכבר לא הזדקק להאכלה ידנית מצד המטפלים. הדורס הקטן שוחרר לטבע בתקווה כי בעונה הבאה יקים משפחה חדשה.
 


 
רוצים עוד סיפורי חיות? בואו לבקר בבלוג "בית החולים לחיות בר"

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> שמוליק לנדאו: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים