שתף קטע נבחר

סוף סוף: ב-GM יכולים (קצת) לחייך

בית המשפט לפשיטות רגל בניו-יורק אישר לג'נרל מוטורס פושט הרגל, למכור חלק מנכסיו. כך ניתן יהיה לקדם את העידן החדש בקונצרן הרכב הגדול בעולם לשעבר

קלוש אמנם, אבל בכל זאת - אור ראשון בקצה המנהרה עבור ג'נרל מוטורס. שופט אמריקני אישר אתמול (א') את מכירת נכסי הקונצרן פושט הרגל, במהלך שיאפשר למעשה מכירה והכנסה מסוימת. השופט רוברט גרבר מבית המשפט לפשיטות רגל בניו-יורק, אמר כי המכירה "תמנע את מותו של החולה על שולחן הניתוחים". גרבר השהה את ביצוע פסק הדין בארבעה ימים, מה שיאפשר לבצעו רק מיום חמישי. מטרת השיהוי, שנחשב לשגרתי בהליכים מסוג זה, היא לאפשר הגשת ערעור על-ידי מתנגדים למהלך.

 

 

תחת העסקה, תפעיל "GM החדשה" את נכסיה הטובים ביותר של "GM הישנה", בהם מותגי שברולט, קאדילק, ביואיק ו-GMC. זאת, עם כוח אדם מצומצם, רשת סוכנים צנועה יותר ופחות חובות. שאר הנכסים יישארו בפשיטת רגל עד שיפורקו.


מנכ"ל ג'נרל מוטורס, פריץ הנדרסון, בדרכו לבית המשפט לפשיטות רגל

בניו-יורק (צילום: AFP)

 

אישור מכירת הנכסים מסמנת את הנצחון הגדול השני של הצוות המיוחד לנושא רכב של הממשל האמריקני. בהמהלך הקודם, שהסתיים לפני שבועות אחדים, הועברו נכסיה הטובים של קרייזלר מבית המשפט לפשיטות רגל, לידיה של פיאט.

 

ג'נרל מוטורס, שהגישה בקשה להגנה מפני נושים בהליך פשיטת רגל (Chapter 11) ב-1 ביוני, טענה כי היא תחוסל אם מכירת נכסיה לא תאושר. הממשל האמריקני הודיע בעבר כי יבטל את חבילת הסיוע ל-GM, אם הדיונים בעניינה לא יסתיימו עד ה-10 ביולי.

 

במסגרת תוכנית החילוץ של תעשיית הרכב האמריקנית, תזכה ג'נרל מוטורס למענקים בגובה 60 מיליארד דולר. 50 מיליארד מהם בתמורה לנתח של 60% מהחברה שיועבר לידי הממשל. איגוד עובדי תעשיית הרכב (ה-UAW) יקבל 17.5%, ממשלת קנדה 12% ואת היתרה יקבלו מחזיקי אגרות החוב של החברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנכ"ל GM, פריץ הנדרסון
צילום: רויטרס
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים