שתף קטע נבחר

סלט אטריות, עוף ומלפפונים עם טחינה

מנה חלבונית מצוינת לקיץ, שנשלפת מהמקרר בדיוק כשצריך

 

 

סלט אטריות ועוף קר עם טחינה

המרכיבים (4 מנות)

 400 גרם אטריות אורז דקות

1/2 כוס טחינה גולמית

2 כפות שמן שומשום

2 כפיות סוכר חום

2 כפיות רוטב סויה

1 כף חומץ אורז או חומץ יין לבן

2-1 כפות מים

אפשרות: כמה טיפות טבסקו

2 כוסות עוף צלוי חתוך לקוביות (אם אין עוף צלוי מוכן, ראו איך מכינים חזה עוף לסלט, בסוף המתכון)

2 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים

4 מלפפונים, חתוכים למקלונים

1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק

1/2 כוס כוסברה קצוצה דק 

ההכנה

1. האטריות: מרתיחים מים בקומקום. שמים את האטריות בקערה ויוצקים עליהן מים רותחים. משהים כמה דקות, עד שהאטריות מתרככות. מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים.

2. הרוטב: שמים בקערה את הטחינה, שמן השומשום, הסוכר, רוטב הסויה, החומץ והמים, וטורפים במזלג עד שמתקבל רוטב סמיך. אם רוצים מטפטפים פנימה גם את הטבסקו וטורפים עוד קצת.

3. שמים בקערה את האטריות הקרות והעוף ומוסיפים את הגזר והמלפפונים. יוצקים את הרוטב ומערבבים בשני מזלגות, בעדינות, עד שהרוטב מכסה את האטריות והירקות. זורים מלמעלה את הבצל ירוק והכוסברה מגישים. אפשר לאחסן עד יומיים במקרר.

 

אם אין עוף מאתמול, איך מבשלים במהירות חזה עוף לסלט?

שמים בסיר בינוני 1 גבעול בצל ירוק וחצי צרור פטרוזיליה או כוסברה, ואם רוצים, אפשר גם פיסת שורש ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ. מוסיפים חצי כוס יין לבן (כמו ריזלינג או סוביניון בלאן) ו-5 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1 חזה עוף, חצוי לשניים. מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים 2 דקות נוספות בלבד. מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשהים בסיר סגור עשר דקות. מוציאים את העוף, שהפך בינתיים ללבן אבל נשאר עסיסי. מצננים קצת וחותכים עם כיוון הסיבים לקוביות או קורעים פיסות בידיים. עכשיו אפשר להוסיף לסלט או למרקים. 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קריר וטעים. סלט אטריות ועוף קר עם טחינה, גזר ומלפפונים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין שף מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים