שתף קטע נבחר

שבלולי קינמון בחמש דקות בלבד

כשצריך משהו מתוק ופריך ליד הקפה, שבלולי קינמון הם אופציה מובחרת ביותר. נסו אותם, ולא תוכלו להפסיק

 

 

שבלולי קינמון

המרכיבים (כ-30 יחידות)

2 כפות חמאה

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

עלה בצק עלים קר מאוד (כזה שהופשר ונשמר במקרר עד לרגע הרידוד) במשקל כ-300 גרם 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. ממיסים את החמאה בקערית קטנה במיקרוגל, או בסיר קטן על הכיריים.

3. זורים רבע כוס מהסוכר על משטח העבודה ומניחים עליו את עלה בצק העלים. זורים על הבצק עוד כשליש כוס מהסוכר ומרדדים את העלה חמש פעמים מלמעלה למטה ואז 5 פעמים מהכיוון האחר (מהצד). מערבבים את שארית הסוכר עם הקינמון הטחון. הופכים את עלה הבצק, ומרדדים שוב – לפניכם אמור להיות עכשיו עלה בצק בגודל 20 על 30 ס"מ. אם לא, מרדדים עוד קצת.

4. מושחים את הבצק בחמאה המומסת ומפזרים את הסוכר המעורבב בקינמון. מגלגלים את הבצק לגלילה הדוקה(אם בשלב הזה הבצק התחמם מדי, אפשר להחזיר אותו למקרר לכמה דקות, ולהמשיך לעבוד איתו רק כאשר הוא קר שוב). חותכים את הבצק לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בשכיבה בתבנית. אופים עד הזהבה 10-15 דקות. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים.

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שבלולי קינמון. פריך כמו שצריך
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים