שתף קטע נבחר

הנהלת ביהמ"ש: לחקור השתלחות האח של בניזרי

אחרי שבית המשפט העליון שלח את שלמה בניזרי ל-4 שנות מאסר - יצא אחיו, דוד, בהתקפה חריפה על השופט אדמונד לוי. מנהל בתי המשפט פנה למזוז: "יש לראות בחומרה ניסיון ליצור דה לגיטימציה של המערכת המשפטית ושופטיה". עונש המאסר על העבירה שאותה התבקש מזוז לחקור - עד 3 שנים

הנהלת בתי המשפט יוצאת להגנת השופט העליון שעומד תחת מתקפה, מכיוון ששלח את שלמה בניזרי למאסר ממושך. מנהל בתי המשפט, משה גל, שלח בצהריים (יום ד') מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, וביקש לבדוק אם דוד בניזרי, אחיו של השר לשעבר, עבר עבירה של זילות בית המשפט, כאשר מתח ביקורת על שופט העליון אדמונד לוי.

 

בניזרי האח הטיח בימים האחרונים ביקורת נוקבת בשופט לוי. בין היתר, אמר בראיון

רדיופוני כי השופט לוי הוא "רשע וגס רוח" וכי על השופט חלה ההלכה שאומרת שכל מי ששופט לפי ערכאות ולא לפי ההלכה היהודית - "הוא רשע, גס רוח ומרים יד בתורת משה". בניזרי הוסיף וטען כי אחיו שלמה סומן ונרדף על ידי קליקה מצומצמת, בשם מלחמת תרבות. הוא טען כי אחיו לא הורשע בדין תורה.

 

אחרי גזר הדין, טען בניזרי כי אחיו הורשע "בגלל שהפריע להומואים" וציין כי "יש הרבה הומואים בבית המשפט, בכנסת, במשטרה ובפרקליטות וכנראה שהאמת לא נעמה לאוזנם של הרבה יהודים במערכת אכיפת החוק".

 

במכתבו של גל, שהעתקים ממנו אף נשלחו לנשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש ולשר המשפטים יעקב נאמן, נכתב כי במסגרת התבטאויותיו של הרב דוד בניזרי - הוטחו דברים חריפים ומתלהמים כלפי בית המשפט העליון וכלפי השופט שישב בדין.

 

גל כתב במכתבו כי מדובר בדברים "העולים עד כדי זילות של ממש תוך שימוש בסגנון משתלח, גס וברוטאלי".

לדבריו, "יש לראות בחומרה ניסיון ליצור דה לגיטימציה של המערכת המשפטית ושופטיה ולייחס כוונות בלתי ענייניות תוך הכפשת שופט בשל החלטה שנתן, הנסמכת על שיקול דעתו המקצועי".

 

"הטחת דברי בלע כאלה ושיסוי נגד בית המשפט העליון, המוסד עצמו והשופטים - מקוממת ובלתי נסבלת, עד כדי עבירה של זילות בית המשפט" כתב גל. העבירה שאותה מבקש גל ממזוז לחקור היא עבירה על פי סעיף 255 בחוק העונשין שאומרת: "האומר או כותב דבר על שופט או דיין לעניין כהונתו בכוונה לפגוע במעמדו, או מפרסם דברי גידוף נגד שופט או דיין כדי להחשיד או לבזות את דרכי השפיטה - דינו מאסר שלוש שנים".

 

לפני שלושה ימים נחלץ לעזרתו של בניזרי גם שר הפנים ויו"ר ש"ס, אלי ישי. במכתב שהעביר לנשיא המדינה, שמעון פרס, ביקש ישי להעניק חנינה לבניזרי.

 "כאיש ציבור, כבן עדות המזרח וכסגן ראש הממשלה, אני סבור שזו בקשת חנינה שאין מוצדקת ממנה. איני חפץ להזכיר את רגשות האיפה ואיפה, את ישראל השנייה, את תחושת הרדיפה ואת הפצע החברתי המדמם. העונש הכבד שהוטל על בניזרי הפתיע רבים. הוא איש ציבור מצטיין ואהוד שתרם לרבים. אם יש הצדקה למוסד החנינה - הרי זה במקרה הזה".

 

מכתבו של בניזרי עורר סערה ציבורית ותקשורתית. בעקבותיה ניסו מקורביו של ישי להסביר את הדברים וטענו כי הפנייה באה "ממקום של הרגשת עוול ואי צדק". לדבריהם, אין זו הפעם הראשונה שהשר נרתם למטרה כזו, ובעבר פעל ללא לאות גם למען חנינתה של ח"כ לשעבר, נעמי בלומנטל, שנשלחה לשמונה חודשי מאסר בעקבות הרשעתה בשוחד, הדחת עדים ושיבוש הליכי משפט בפרשת "סיטי טאוור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוד בניזרי. בשם האח?
צילום: יואל רייזנר, "אתר חרדים"
שלמה בניזרי. בדרך למאסר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים