שתף קטע נבחר

בניחוח ויסקי: מקפא תפוזים עם מוס קפה

אין צורך במכונת גלידה או בכלים מיוחדים, מלבד מערבל. כך תכינו קינוח מרשים שמורכב ממקפא תפוזים שעליו מוס קפה ושוקולד לבן, שניהם בניחוח ויסקי

הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין

 

מקפא תפוזים עם מוס קפה ושוקולד לבן

מתכון באדיבות השוקולטייה אלי טראב, "קרדינל"

 

המרכיבים (ל-10 מנות אישיות):

למקפא תפוזים:

600 גרם תפוזים מקולפים

גרד מקליפה של תפוז אחד

3/4 כוס סוכר

1 מקל וניל

1/2 שוט ויסקי

למוס:

200 גרם שוקולד לבן

שוט וחצי ויסקי

1 ו-1/4 כוסות שמנת מתוקה

2 כפיות קפה נמס, מהול במעט מים

לקישוט:

קליפות תפוזים מסוכרים (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

  1. המקפא: "מפלטים" את התפוזים הקלופים ומניחים בסיר. סוחטים את שאריות המיץ לתוך הסיר.
  2. מוסיפים את הסוכר, גרד התפוז והווניל, ומבשלים על אש בינונית במשך 7-10 דקות.
  3. מצננים ומוסיפים את הוויסקי. מוציאים את מקל הווניל ויוצקים את התערובת לכוסות הגשה, כך שיגיעו עד לשליש מגובה הכוס.
  4. מעבירים למקפיא לכשעה.
  5. המוס: ממיסים את השוקולד בזהירות על ידי חימום במיקרוגל, בפולסים של 15 שניות וערבוב לסירוגין.
  6. מוסיפים פנימה את הוויסקי, ומערבבים היטב.
  7. מקציפים את השמנת עד להכפלת הנפח, אך מפסיקים כאשר היא עדיין נוזלית. מוודאים שקרם הוויסקי עדיין חמים מעט (חום גוף) ומאחדים את השמנת עם הקרם. מוסיפים את הקפה הנמס ומערבבים. יוצקים על שכבת התפוזים ומקפיאים.
  8. לפני ההגשה מפזרים תפוזים מסוכרים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים