שתף קטע נבחר

חולמת על עצמאות? כך תקימי את העסק שלך

זוכרת את הנשים שכתבנו עליהן השנה במדור? כולן מוכשרות ובעלות מעוף. אבל בינינו, אף אחת לא יותר טובה או חכמה ממך. ובעצם כתבנו עליהן, בעיקר כדי לתת לך השראה. לכבוד השנה החדשה ענת מרדכי מייעצת לך כיצד להגשים את החלום

בחודשים האחרונים כתבנו פה, מדי שבוע, על יזמיות מרוצות. כולן סיפרו, שכאשר את מקימה עסק משלך תמיד תצטרכי לעבוד קשה ולהשקיע זמן ומאמץ, שיש לפעמים גם הפתעות פחות נעימות ושהמשבר הכלכלי בעולם לא תמיד עוזר לגדול ולהתפתח בקצב המצופה. ועדיין, כששאלנו אותן: האם היית רוצה לחזור להיות שכירה? כולן ענו, ממש פה אחד: בשום פנים ואופן לא! כי הכי כיף להשקיע בעסק שלך ולהיות "הבוס" של עצמך.

 

לכבוד השנה החדשה וההתחלות החדשות שהיא מביאה עימה, החלטנו להקדיש את המדור "עושות עסק" לאלה שהנושא "מתבשל אצלן" גם והן חולמות להקים לעצמן עסק משלהן. כמתנת חג, אספנו את הטיפים הכי חשובים למי שמעוניינת להתחיל מחדש ולצאת לעצמאות, ממש עכשיו. וכן, יש גם כתובות של ארגונים ועמותות שיכולים לעזור, בהדרכה, יעוץ, הכשרה, חניכה וליווי מקצועי ואפילו בכסף.

 

העצות הכי טובות ליזמיות שבדרך

1. לאסוף כמה שיותר מידע על מגמות עתידיות ביזמות, על שלבי פתיחת עסק וצורות ניהול תקציב, על שיטות שיווק, וכמובן כל מה שאפשר על התחום המקצועי שבו בוחרים להתמחות. כי בלי לדעת לפחות חלק מהתיאוריה, קשה הרבה יותר להצליח בפרקטיקה. לא כדאי להתייאש כשבהמשך מתגלים עוד דברים חדשים. זו דווקא סיבה לשמוח, כי את ממשיכה ללמוד ולהתפתח.

 

2. להתייעץ עם חברים, אנשי מקצוע, בעלי ניסיון, חברים בפורומים רלוונטיים באינטרנט, בעלי תפקיד בגופים עירוניים וממשלתיים שמסייעים ליזמים. נכון, לפעמים זה עולה כסף, אבל התייעצות תמורת שכר תמיד שווה זהב. ולמה זה כל כך חשוב? כי לעצמאות נלווית גם אחריות אישית, ובעזרת יעוץ מתאים, אפשר למזער נזקים שעשויים להיגרם בגלל חוסר ידע, היעדר כישורים, תמימות, או ניסיון מועט בתחום.

 

3. לחשוב כלכלית. נכון שעסק צריך לרגש ולשמח, לעורר ולאתגר את מקימיו, אבל לפני הכל הוא חייב להיות כלכלי. בענייני העסק כדאי להישאר ביקורתיים ולבחון כל החלטה או פעולה במונחים של שקלים, הכנסות והוצאות. לא רק במושגים רגשיים כמו אהבות, העדפות ושנאות.

 

4. לשאול את עצמך שאלות כדי לבדוק מה הפוטנציאל של המוצר/השירות שאיתו חולמים להקים עסק. צריך לחפש תשובות מפורטות לשאלות הבאות: על איזה צורך בשוק עונה המוצר שלי? האם מדובר במוצר אמיתי או משהו שיכול להיחשב כמיותר או כ"עבודה בעיניים"? מה קיים כבר בשוק שדומה למה שאני רוצה לעשות?

 

5. לפנות זמן ואנרגיות. הקמת עסק דורשת השקעת מחשבה, זמן ואנרגיות, ולכן צריך למצוא מראש את מי שימלא את מקומך, בבית למשל. לא חייבים לעזוב מקום עבודה כדי להקים עסק, אבל מוכרחים לפנות לזה מספיק משאבים.

 

6. להיזהר עם ההשקעה הכספית. בשלב הראשון צריך להשקיע מעט ובזהירות, להתעקש עם הספקים על מחיר נמוך ויצור מוגבל ולא לצבור מלאי גדול מדי. כמה להשקיע? סכום שאם מפסידים אותו זה כואב ועצוב, אבל לא ממוטט כלכלית.

 

7. לשמור על הניירת. לרשום בקפדנות כל תוכנית וכל הוצאה והכנסה, לתייק כל קבלה, לשמור כל קובץ וכל תכתובת. זה חוסך זמן, מסייע להסיק מסקנות ולייצר דוחות, ואם חס וחלילה משהו משתבש, במחשב למשל, תמיד אפשר לשקם ולבנות הכל מחדש.

 

8. להאמין בעצמך. רבים מהעסקים הכי גדולים ומשגשגים הוקמו על ידי יזמים צעירים, חסרי ניסיון או בעלי מעט מאוד ידע מקצועי וגם חסרי משאבים כלכליים. אז איך הם הגיעו לאן שהגיעו? בזכות אמונה ביכולת האישית. אמונה כזו כל יזם צריך וכמה שיותר.

 

9. לפעול באופן מיידי. לא ממחר, מיום ראשון או מהחודש הבא, אלא ממש עכשיו, כי מסתבר שרוב היזמויות נכשלות, לא בגלל המשבר הכלכלי העולמי, נטל המיסים, הפקידים במס הכנסה או החובות שכבר אין כוח לשלם, אלא רק בגלל המילים "אני כל כך רוצה להתחיל, אבל לא עכשיו...".

 

כך תכיני תכנית עסקית  

כדאי להתחיל לכתוב תוכנית עסקית. כי ברגע שמתחילים להעלות את הרעיונות והכוונות, החזון והמטרות על הכתב – הרבה יותר קל להתקדם. דוגמה להכנת תוכנית עסקית תוכלו למצוא באתר של מט"י  או באתר עסקים פלוס

 

יעוץ וסיוע מקצועי וכספי

הרבה מידע אפשר למצוא למשל במרכזים לטיפוח יזמות. ברחבי הארץ יש 25 סניפי מט"י וברבים מהם גם נערכים קורסי הכנה והדרכה שונים ליזמים.

 

נשים מעוטות יכולת מאזור הצפון יכולות לקבל הדרכה, תמיכה וליווי עסקי בעמותה להעצמה כלכלית לנשים, הפועלת מחיפה ומגיעה גם לישובים נוספים בארץ.

 

גם בעמותת סביבה תומכת אפשר לקבל הדרכה, סיוע ותמיכה, מיועצות מקצועיות ומנשות עסקים מנוסות, העושות זאת בהתנדבות.

 

נשים מאזור רמת השרון יכולות להיעזר בהדרכות ובהכשרות השונות שמארגנת עמותת אישית.

 

הלוואות להקמת עסק

אפשר לקבל בעזרת מט"י (מרכז טיפוח יזמות) שפועל באזור מגוריך. 

 

הקרן לסיוע לעסקים קטנים נותנת סיוע בערבות מדינה.

 

ליזמיות ויזמים עד גיל 35 כדאי לפנות ל"קרן שמש" שמעוניינת לסייע לצעירים. קרן שמש גם מספקת למקבלי ההלוואה שירותי יעוץ והנחייה מקצועית של אנשי עסקים מתנדבים.

 

ליזמים מבוגרים יותר שאין להם יכולת כספית אפילו לערוב להלוואה, כדאי לפנות ל"קרן נתן". מנהלי הקרן מדגישים שהם מאוד מעוניינים לסייע לנשים יזמיות, גם מבוגרות מאוד. תנאי ההלוואות נוחים מאוד ואפשר גם לקבל יעוץ מאנשי עסקים מתנדבים. 

 

גם האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית מעוניינת מאוד לסייע ליזמים הזקוקים להלוואה בתנאים נוחים.

 

עוד גוף גדול וחזק שמציע מימון לעסקים קטנים וחדשים הוא קרן קורת לפיתוח כלכלי.

 

ועוד שלוש המלצות קטנות

באתר ניהול יש שאלון ארוך וממצה, שעוזר לדעת האם אורח החיים היזמי מתאים לכם. וגם באתר הדרך תוכלו למצוא שאלון דומה.

 

לא להיתקע רק מפני שאין לכן רעיון יזמי מבריק. אפשר למצוא רעיונות יזמיים מעניינים באתרים כמו יזמנט או בפורומים שונים כמו הפורום של אינוונטקס למשל.

 

לא לפחד. אם לא מתקדמים במימוש החלום רק כי מפחדים לקחת הלוואה להקמת עסק, ורק בגלל שלא יודעים איך מחשבים את ההחזרים, כדאי להכיר את המחשבון להחזר הלוואות וגם כאן באתר.


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אספי כמה שיותר מידע
צילום: ablestock
צילום: Able Stock
התייעצי עם כל מי שאת יכולה, גם אם זה עולה לך כסף
צילום: Able Stock
לאשה בפייסבוק
מומלצים