שתף קטע נבחר

קושנר: הסכם עם איראן - כדי שישראל לא תתקוף

בראיון ל"דיילי טלגרף" אמר שר החוץ הצרפתי כי "כולם יודעים שהישראלים לא יאפשרו את קיומה של הפצצה האיראנית". הוא הוסיף: "ישנו פרק זמן שישראל תאפשר לנו, אך היא תגיב מיידית לאחר שיוודע שישנו איום"

הסכם עם איראן יימנע פעולה צבאית של ישראל? שר החוץ הצרפתי, ברנאר קושנר, הדגיש את הנחיצות והדחיפות שבהגעה להסכם עם איראן באשר לתוכניתה הגרעינית ובהסרת הסיכון של מתקפת מנע ישראלית.

 

 

בראיון ל"דיילי טלגרף" הבריטי, שהתפרסם הבוקר (יום ב'), אמר קושנר כי הזמן הולך ואוזל. "כולם יודעים שהישראלים לא יאפשרו את קיומה של הפצצה האיראנית. עלינו להפחית את המתח ולפתור את הבעיה, בתקווה

לעצור את המירוץ הזה בין ישראל לאיראן לקראת עימות", הוא אמר. "ישנו פרק זמן שישראל תאפשר לנו, אך היא תגיב מיידית לאחר שיוודע שישנו איום".

 

זמן קצר לאחר פרסום הראיון הביעה איראן את תמיכתה בהסכם שגובש בשבוע שעבר בווינה בחסות הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. שר החוץ, מנושהר מותקי, אמר כי ארצו תסכים להעביר לידי המעצמות חלק מהאורניום המועשר שברשותה בתמורה לדלק גרעיני. מותקי ניצל את ההזדמנות כדי לגנות את ישראל ואמר כי היא "חלשה מדי" מכדי לתקוף את מתקני הגרעין האיראניים.

 

שר החוץ הצרפתי, המבקר בלבנון, התייחס לסנקציות נגד איראן והביע חשש כי הידוקן מחליש דווקא את האנשים הפשוטים, בהם המתנגדים לנשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד: "הבכירים בממשל האיראני - הם לא יסבלו מהסנקציות. אך האנשים בשוק וברחוב, הנשים והצעירים - הם יסבלו מכך".

 

על הסנקציות אמר עוד: "זו בעיה, לא גילוי מרעיש. חזיתי בסנקציות בכל העולם והן תמיד פוגעות בעניים, לא בחזקים". קושנר אמר שהדיאלוג עודנו בעדיפות ראשונה, אך עשוי לעלות הצורך בסנקציות נוספות בחודשים הקרובים. "אנחנו לא מחפשים אחר סנקציות, ומתוך החוויה האישית שלי הכוונה אינה להטיל סנקציות על אנשים. ישנה אופוזיציה, אנשים מפגינים באומץ רב ברחובות. מדוע אנו מתבייתים עליהם? אני לא יודע. אנחנו לא מחפשים סנקציות נוספות לעת עתה".

 

בשבוע שעבר הכריז ראש סבא"א, אל-בראדעי, כי הושגה טיוטה להסכם, וכי שלוש המעצמות - צרפת, רוסיה וארצות הברית - אף חתמו עליה. "הפצתי לצדדים טיוטה, שלדעתי

משקפת גישה מאוזנת לאופן שבו עלינו להתקדם", הוא אמר, והוסיף כי כל הסכם שייחתם יועבר למועצת הסוכנות לאנרגיה אטומית שתתכנס בסוף החודש הבא.

 

בישראל ניסו תחילה לשמור על שתיקה עד שיובהר האם איראן חותמת על המסמך, והיחיד שהתייחס לנושא בהרחבה היה שר הביטחון, אהוד ברק. הוא הזהיר מפני השלכות המהלך, ואמר כי "ההסכם הזה, אם בכלל ייחתם, יחזיר את איראן שנה אחורנית. אבל אליה וקוץ בה - אם לא מפסיקים את ההעשרה - התוצאה היא שאיראן קיבלה לגיטימציה להעשיר אורניום על אדמתה לכוונות אזרחיות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים