שתף קטע נבחר

פיצוץ במו"מ בקופ"ח כללית, והשביתה נמשכת

עובדי המינהל בכללית ממשיכים לשבות. הנהלת הקופה הבטיחה לעובדים תוספת שכר של 9%, אבל אין לה כסף לממן אותה. האוצר: "השכר הממוצע של עובדי המינהל והמשק בשירותי בריאות כללית לא נשחק אלא דווקא עלה בשנים 2000-2008 ב-5%".

שביתת עובדי המינהל בקופת חולים כללית נכנסה היום (ד') ליומה הרביעי. זאת, לאחר שהמשא ומתן בין משרדי האוצר והבריאות על מציאת פיתרון למימון תוספות השכר לעובדים עלה על שרטון.

 

העובדים דורשים להעלות את שכרם, והגיעו לסיכום עם הנהלת קופת החולים לפיו יקבלו תוספות שכר משמעותיות של כ-9%. אלא שלקופת חולים, השקועה בגירעון אין אמצעים כספיים לממן את תוספות השכר שהובטחו לעובדים. כדי למצוא פתרון לסוגייה, ביקש סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, להיפגש הבוקר עם הממונה על התקציבים, אודי ניסן.

 

 

עם זאת, הפגישה, שבאוצר מעולם לא אישרו את הכוונה לקיימה, לא יצאה לפועל, וגורם המעורה בפרטי המו"מ טוען כי המגעים בין משרדי האוצר והבריאות בניסיון למצוא פתרון לבעיית המימון התפוצצו.  גורם בהסתדרות אומר כי אם הממשלה תמצא פתרון לשאלת המימון שיבטיח את מימוש ההסכם עם הנהלת הקופה, הוא יהיה מקובל גם על ההסתדרות.

 

אתמול החליט בית הדין לעבודה כי השביתה תימשך, לאחר שדחה עתירה של הנהלת הקופה נגד המשך השביתה. שופטת בית הדין לעבודה בת"א, חנה טרכטינגוט, קיבלה את עמדת הוועד, לפיה השביתה לצורך העלאת שכר היא לגטימית, ולפיכך יכולה להימשך. טענת ההנהלה שהשביתה פוגעת קשות בתפקוד בתי החולים ולפיכך מסכנת את בריאות הציבור לא שכנעה את השופטת. טרכטינגוט קבעה שהשביתה היא מידתית וזהירה.

 

העובדים שובתים בדרישה להעלאת שכרם, בטענה כי רבע מהם משתכרים מתחת לשכר מינימום. השובתים הם כמחצית מכלל עובדי קופת חולים כללית, כ-15 אלף מתוך 30 אלף, יחד עם עובדי הקבלן של הקופה פתחו ביום ראשון בשביתה. העובדים השובתים הם עובדי המנהל והמשק, כולל פקידות, סניטרים, צוותים פרא-רפואיים ועוד. עם זאת, הצוות הרפואי, הכולל את האחיות והרופאים, עובד כרגיל. השביתה מקיפה את כל מוסדות הכללית, למעט מחלקת יולדות, הפריה חוץ-גופית, אונקולוגיה, דיאליזה וטיפול נמרץ הפועל בתנאי נוהל שביתה.  

 

 

האוצר: הצענו ששכרם הממוצע יעמוד על 9,900 ש'

מהאוצר נמסר ש"הוצאות השכר של עובדי שירותי בריאות כללית, כמו גם עובדי קופות החולים האחרות, משולמות על-ידי הקופות, שמקבלות את תשלום מס הבריאות של הציבור, ולא מתקציב המדינה. עוד מוסיפים באוצר שהוצאות השכר של שירותי בריאות כללית עלו בהתמדה במהלך השנים האחרונות. כמו כן, השכר הממוצע של עובדי המינהל והמשק בשירותי בריאות כללית לא נשחק אלא עלה בשנים 2000-2008 ב-5%".

 

לדבריהם השכר הממוצע (ברוטו) של עובדי המינהל והמשק בשירותי בריאות כללית לשנת 2008 עומד על 8,956 שקלים, וזאת בהשוואה לשכר הממוצע של כל עובדי המגזר הציבורי ב-2008 העומד על 7,556 שקלים והשכר הממוצע במשק העומד בשנה זו על 7,921 שקלים.

 

כמו כן, נמסר מהאוצר שבחודש הקרוב יעלה השכר הממוצע של עובדי המינהל והמשק בשירותי בריאות כללית ל-9,400 שקלים במסגרת ההסכם עם ההסתדרות על תוספת 5% לשכר. "במסגרת מו"מ עם עובדי שירותי בריאות כללית, הוצעה לעובדים העלאה נוספת של 5%, כך ששכרם הממוצע יעמוד על 9,900 שקלים. יישום הצעה זו כפוף להסכמת העובדים לשינויים מבניים וצעדי התייעלות כמו: החתמת שעון נוכחות, הפסקת תשלום שעות נוספות גלובליות, איחוד מוסדות, צמצום יחידות ועוד. נכון לעכשיו, ועד העובדים מתנגד לצעדי התייעלות אלו. יודגש כי תוספת ה-5% לשכר העובדים, אם אכן תיושם, תמומן מהתייעלות פנימית של הקופה, ולא מתקציב המדינה".

  

בתגובה לפרסום נתוני השכר של עובדי המינהל והמשק בשירותי בריאות כללית, נמסר מארגון העובדים של קופת חולים כללית שיותר מ-50% מעובדי המינהל והמשק מקבלים השלמת הכנסה לשכר מינימום. פרוספר בן חמו, יו"ר ארגון העובדים, אמר ש"לצערנו, משרד האוצר מעדיף לפרסם נתנים חלקיים, מסולפים ומגמתיים וזאת במקום לשבת עם הצדדים למשא ומתן במטרה לפתור את המשבר".

 

בוועד טוענים כי משרד האוצר פועל לפי שיטת ממוצעים הכוללת בתוכה את כלל העובדים: החל ממנהלי בתי החולים ועד לעובדות הניקיון. כמו כן, בתוך חישוב זה, משרד האוצר הכניס גם עבודה בשבתות, בחגים, תשלום עבור שעות נוספות, שעות לילה ועוד. "שיבדקו את השכר הממוצע של הסניטרים, עובדות הניקיון ושל כוח העזר. נתונים כאלה יראו את גודל הבושה", מסרו בארגון העובדים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים