שתף קטע נבחר

קריית מלאכי מציגה: תלמידי עירך קודמים

פרנסי העיר לא ממתינים לאף אחד כדי להניע את הכוחות המקומיים: סטודנטים שמסייעים לתלמידים להתכונן כראוי לבחינות הבגרות, יקבלו עדיפות לתפקידי ניהול במפעל "כצט"

ציוני תעודות הבגרות של תלמידי קריית-מלאכי אינם מעודדים בשנים האחרונות, על אף המאמצים הרבים שמשקיעה העירייה וגופים נוספים במערכת החינוך ובתגבור לתלמידים לקראת הבחינות.

 

בשנה הקודמת נרשמה עלייה קלה בלבד בשיעור מקבלי הבגרות, אולם מתברר כי המסלולים בהם נבחנים התלמידים אינם תואמים את ציפיות האקדמיה, שמוסדותיה דורשים מסלולי 4 ו-5 יחידות במקצועות הריאליים.

 

גם במפעל "כצט" לייצור תרופות בעיר התפלאו כיצד מתוך 100 עובדים, 70 הם אמנם תושבי העיר אולם לאף אחד מהם אין תפקיד בהנהלת המפעל, שמורכבת מתושבי חוץ בלבד.

 

אורי כהן, חבר בהנהלה, סיפר: "לפני ארבע שנים המתנ"ס המקומי היה מצוי במשבר וכמעט נסגר. העובדים שלנו שהם תושבי העיר סיפרו שהילדים נותרו חסרי מעש כיוון שרוב החוגים נסגרו. החלטנו להיכנס לעובי הקורה וקיבלנו החלטה להיות מעורבים בנעשה. הכוונה היתה לא רק לתת המחאה, אלא לדאוג לכך שייפתחו חוגי מחשב, שחמט, טיסנאות ומדעים". לדבריו, המפעל העביר לצורך כך 150 אלף שקל שסייעו במימון החוגים.

 

בנוסף, בקריית-מלאכי כמעט שאין "כיתות חכמות" המאפשרות לימוד באינטרנט בכיתה, מול מחשב אישי לכל תלמיד, כשהמורה עוקב אחרי הישגי התלמיד בכל רגע נתון. גם לצורך זה תרמה החברה לקידום תלמידים כבר מגילאי בית הספר היסודי.

 

אולם גולת הכותרת בשנתיים האחרונות היא פרויקט "הכנה לבגרות" במהלכו סטודנטים תושבי העיר שלומדים בפקולטות לביולוגיה, כימיה, הנדסה ומדע מאמצים קבוצות קטנות של תלמידים ומסייעים להם ללמוד לבגרויות עם מקסימום יחידות לימוד. בתמורה הסטודנטים זוכים למלגת לימוד בסך 6,000 שקל, וכן לתמריצים ובונוסים במהלך השנה, במידה שהתלמידים זוכים לציון מעל 75 בבחינות פנימיות של בתי הספר.

 

"בטוח שעם סיוע כזה אוכל לעבור בקלות"

30 אחוז מתושבי העיר הם עולים מאתיופיה שמצבם הסוציו אקונומי מוגדר נמוך, ולכן אינם יכולים לממן שיעורים פרטיים. גם חלק ניכר מהאוכלוסייה הוותיקה לא יכול להרשות לעצמו להשקיע כסף בשיפור הציונים וההישגים. גם לצורך זה הצליחו לגייס סטודנטים שמסייעים במלאכה.


משפרים לנו את הדימוי העצמי ומחזקים אותנו לקראת לימודים אקדמיים

 

שנה שעברה היו רק שניים, אך השנה יש כבר שבעה סטודנטים שלוקחים חלק בפרויקט, ולמעלה מ-20 תלמידים מקבלים מהם סיוע. שתי בנות ממוצא אתיופי סיפרו: "הציונים שלנו במתמטיקה היו נמוכים מאוד ולא היה סיכוי שנגיע ליותר משלוש יחידות בבגרות. הסטודנטית שהוצמדה אלינו עבדה אתנו קשה. ניגשנו לארבע יחידות". אורטל קיבלה ציון 90 וזהבה: 95. לדבריהן, "ציונים כאלו במסלול של ארבע יחידות משפרים לנו את הדימוי העצמי ומחזקים אותנו לקראת לימודים אקדמיים. זה נראה עכשיו קרוב יותר".

 

מור כהן , תלמיד כיתה י' עבר תאונת דרכים קשה בתחילת השנה הקודמת ונאלץ לשהות בבית החולים שלושה חודשים. כשחזר ללימודים, מצא שהפסיד חומר לימודי רב. לדבריו, "הצמידו לי סטודנטית והוצאתי בבגרות ציון 80. אני מרוצה מאוד, זה פרויקט מבורך. עכשיו אני לומד במרץ לפיסיקה ובטוח שעם סיוע כזה אוכל לעבור בקלות".

 

נעמה טללה, תלמידת כיתה י', הסבירה עד כמה הסטודנטים מסייעים נוכח המצב בכיתות הלימוד: "היחס האישי מוסיף לאחריות שלי להשתדל יותר. בכיתה גדולה עם הרעש וחוסר של המורה להסביר לכל תלמיד כמה פעמים את אותה נקודה שלא הבין היא כמעט בלתי אפשרית, ואז תלמידים מרימים ידיים ומזלזלים. פה חשוב לי להבין הכל ואני לא מתביישת לשאול שוב ושוב. אני מקבל יחס נהדר מהסטודנטית שאתה אני נפגשת בכל יום ראשון. ואני מצפה לפחות ציון של 90 במתמטיקה".

 

מנהלי בית הספר מברכים גם הם על התוכנית, שמאפשרת ליותר תלמידים להביע את כישרונות הלימוד שלהם, כאלו שאי אפשר להפגין בכיתה גדולה.

 

האופק מתרחב נוכח הצהרותיהם של בעלי המפעל, לפיהן לתלמידים ולסטודנטים שיחזרו אחרי לימודים אקדמיים תינתן עדיפות לקבל עבודה בתפקידי ניהול. "בכל מקום צריך מנוע שיוביל חלום למציאות", סיכמה מנכ"ל "כצט", סיגל פירסט. "אנחנו גאים לסייע וגאים לראות הצלחות שיחזרו לעיר ולמפעל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במסגרת ההכנה
צילום: נדב ברקוביץ
במעבדות
צילום: נדב ברקוביץ
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים