שתף קטע נבחר

נתיבה כבר לא מדברת ומקשיבה

אחרי שנים ארוכות מאחורי המיקרופון וקהל מאזינים נאמן, נתיבה בן יהודה פורשת מהרדיו. מנהל רשת ג': "הפצרתי בה להמשיך ולשדר. הבטחתי שבכל רגע שתרצה, הדלת חזרה פתוחה"

אחרי 14 שנים, שבמהלכן שידרה מדי שבוע בתחנות קול ישראל של רשות השידור תוכנית לילה אישית, החליטה נתיבה בן-יהודה שהגיעה שעתה להיפרד מהמיקרופון. בתוכנית, "נתיבה מדברת ומקשיבה", ששודרה לראשונה ב-1995 ברשת ב' של קול ישראל ועברה לפני כשנה וחצי לרשת ג', היא שילבה בין שיחות עם מאזינים לשידור שירים מימי ראשית הציונות ועד לקום המדינה.

 

התוכנית זכתה לקהל מאזינים נרחב ונאמן שהלך איתה כברת דרך, ואף נלחם בעבורה במהלך המשבר הגדול ברשות השידור לפני כחמש שנים, שהוביל לגל פיטורים נרחב וקיצוצי שכר עובדים. הדיון בעניינה והלחץ הציבורי שהגיע עד ללשכת ראש הממשלה, עשה את שלו ובן-יהודה המשיכה לשדר.


הפגנה על המשך שידוריה של בן יהודה ברדיו (צילום: גיל יוחנן) 

 

בן-יהודה, המכונה בין היתר גם "הלוחמת למען הלשון העברית", ידועה במאמציה להחדרת לשון הסלנג לשפה העברית שהיתה ועודנה לה כגן שעשועים אינסופי. היא נחשבת במקביל ללוחמת גדולה על שמירת מורשת הזמר העברי עם דגש על זה שנכתב ובוצע בימי טרום המדינה.

באוקטובר פנתה השדרנית הוותיקה למנהל רשת ג', נועם גיל-אור ולמנהל קול ישראל, אריה שקד, בבקשה לפטור אותה מהמשך השידורים. "קשה לי", אמרה להם, "הגיע הזמן לומר די".

 

הבקשה התקבלה לאחר חודשים בהם נאלצה לא אחת לוותר על שידור עקב בעיות בריאותיות שהתישו אותה. בן-יהודה הפסיקה למעשה לשדר כבר באוקטובר ומאז החליף אותה באולפן בירושלים חתן פרס ישראל, מגדולי המלחינים הישראליים ומייסד העמותה למורשת הזמר העברי, נחום היימן. עם זאת, ההודעה הרשמית על פרישתה של בן-יהודה התקבלה היום.

 

לאחר מספר תוכניות שהוקלטו ושודרו, על פי מיטב המסורת, מן האולפן בירושלים, עבר היימן לשדר לאחרונה מתל אביב. במקביל לפרישתה של בן-יהודה, נפרדות מהשידור גם רעיה אדמוני, שהיתה שותפתה של בן-יהודה לשידור מן האולפן במשך השנתיים האחרונות, וכן המפיקה קלוד בוכבינדר שמלווה אותה גם היא במשך שנים. "ההחלטה על הפסקת השידור היתה יוזמה של נתיבה", מדגיש גיל-אור, "הפצרתי בה להמשיך ולשדר אבל ללא הועיל.

הבטחתי לה שבכל רגע נתון אם תרצה לשוב למיקרופון, דלתנו פתוחה בפניה. פרידה שכזו מאושיה תרבותית כמו נתיבה בן-יהודה, צריכה להיעשות בצורה מכובדת שתכבד את פועלה. אנחנו עושים מאמץ ניכר להוציא סדרת הקלטות של 'נתיב הזמר', סדרה שאותה ערכה ביחד עם אהוד מנור ז"ל, בתחילת שנות התשעים ושודרה במקביל בקול ישראל ובטלוויזיה הישראלית".

 

הפרידה מבן-יהודה עבור מנהל רשת ג' היא במידה רבה אישית. "אני בעצמי ישבתי לילות ארוכים עם נתיבה באולפן כששידרנו ביחד. אני מעריץ את האישה הזו. יש לה כריזמה אדירה ואומץ. היא היתה אחת השדרניות היחידות שהרשו לעצמן לקיים שקט בשידור, מה שנחשב מבחינה רדיופונית לבלתי נסבל. היא היתה לוקחת את הזמן כדי לרשום שם של מאזין או סתם לחלום בהקיץ ואלו היו הרגעים היפים ביותר שלה", הוא אומר, "לעולם לא אשכח איך באחד השידורים ששידרנו היא אמרה לי: 'אני פה הכוכבת!'. אהבתי אותה על זה כי זו האמת, היא כוכבת רדיו אמיתית ואישה מדהימה". את תגובתה של בן-יהודה לא ניתן היה להשיג. ברשות השידור מדגישים: "הקשר של הרדיו עם נתיבה בן-יהודה לא מסתיים. הוא יימשך באופנים שונים מחוץ לשידור".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סטודיו אדי בוי
בן יהודה. הלוחמת למען הלשון העברית
צילום: סטודיו אדי בוי
לאתר ההטבות
מומלצים