שתף קטע נבחר

איפה עדיף לקנות ציוד סקי - בארץ או בחו"ל?

ישראל עוד רחוקה מלהפוך למעצמת סקי כמו אוסטריה, איטליה, צרפת וכו', אבל כבר יש פה כמה וכמה חנויות ציוד. אילו סיבות טובות יש לקנות את ביגוד ומגלשיים בארץ הקודש ולמה שווה להתאפק עד לאתר

הדילמה הנצחית - "לקנות בארץ או בחו"ל" - חוצה את כל תחומי חיי המותרות: האם לקנות מצלמה ברשת חשמל ארצית או לחכות לדיוטי פרי; לרכוש חולצה מ"גאפ" בירושלים או אמסטרדם; להתחדש בסנובורד מהניילונים בחנות בארץ או באתר הסקי.

 

אם הגעתם לרמה מספיק גבוהה בגלישה והחלטתם שאתם מוכנים להשקיע כסף כדי ליהנות מציוד ברמה גבוהה שיהיה רק שלכם - ברכות. מכיוון שציוד סקי וסנובורד עולה בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים, אין להקל ראש בתהליך הקנייה. לכל בחירה, בין אם לקנות בארץ ובין אם בחו"ל, יש יתרונות משלה:

 


איפה עדיף לקנות ציוד? (צילום: חנה יגר)

 

קנייה בארץ

1. השפה - אין מה לעשות, שפת הקודש היא השפה הנוחה ביותר לרובנו. בעברית אנחנו יודעים להסביר טוב יותר מה אנחנו מחפשים, וחשוב מזה - להבין מה מסבירים לנו.

 

קנייה של ציוד היא החלטה חשובה ומשמעותית מבחינה כלכלית, ואף אחד לא רוצה להקל בה ראש. רוב האנשים מגיעים לחנות כשהם מתלבטים או לא יודעים מה מתאים להם. תקשורת טובה עם המוכר יכולה להוות את ההבדל בין רכישת ציוד שאפשר להסתדר איתו לבין רכישת ציוד שמתאים בוּל.

 

2. הנוחות - זה נכון שאם אתם גרים באילת אין לכם חנות ציוד סקי ליד הבית, אבל ככל שעוברות השנים נפתחות יותר ויותר חנויות ציוד בארץ והגישה אליהן בכל זאת קלה וזולה יותר מטיסה לחו"ל. רוב החנויות מרוכזות במרכז (תל אביב, פתח תקווה, הרצליה) אך יש גם בחיפה ובחרמון. אפשר לקפוץ אחרי העבודה או בשישבת, וכל הסיפור לא אמור לקחת יותר מכמה שעות.


קרוב יחסית לבית (צילום: חנה יגר)

 

3. אחריות וטיפולים - הדרך של חלק מהחנויות להתמודד עם הקושי שהן אינן ממוקמות באתרי הסקי עצמם, היא הענקת אחריות מורחבת לציוד וטיפולים מוזלים (וקס, השחזת סכינים, מילוי חריצים וכו').

 

נשבר לכם חלק בביינד? יחליפו לכם אותו - חינם אין כסף. המעיל שלכם נקרע? תקבלו שירותי תפירה באפס עלות. שימו לב: לא כל החנויות מציעות את אותה אחריות, וחשוב לבדוק מה בדיוק כלול בעסקה.

 

4. התמדה שווה הנחה - הרבה יותר נוח לחזור לחנות ציוד בארץ מאשר בחו"ל, בין היתר, משום שרוב הגולשים מגוונים בין אתרים ולא חוזרים לאותו אתר שנה אחרי שנה. בתור לקוחות חוזרים לחנות בארץ, יש יותר סיכוי שהמוכרים יזכרו אתכם ואולי אפילו יצ'פרו אתכם בהנחה נוספת או מתנה קטנה.

 

5. כחול-לבן - המוצרים אמנם מיוצרים בחו"ל, אבל חנויות הציוד בארץ מספקות פרנסה ללא מעט אנשים. אז לפחות תוכלו להרגיש שאתם מפרגנים לעסק מקומי.

 


קשה להתחרות בחו"ל (צילום: אורון בן חיים)

 

קנייה בחו"ל

1. אין על המחיר - ישראל אמנם זולה יחסית בדברים מסוימים, אבל בכל מה שקשור לספורט חורף - היא לא. פריטי ציוד מעונות קודמות שהחנויות נתקעו איתם במלאי הם בד"כ המציאות היחידות שתשיגו.

 

ב-99.9% מהמקרים, הציוד שתרכשו בחו"ל יהיה זול יותר. זאת משום שבארצות בהן מייצרים את הציוד ובאתרי הסקי עצמם, החנויות מתמודדות עם אלפי קונים בשבוע ולא עם קומץ קטן. גודל השוק ותחלופת הקונים מאפשרים לחנויות למכור במחירים נמוכים יותר.


שווה להתאפק. חנות ציוד בקנדה (צילום: חנה יגר)

 

2. המבחר - בגלל שבישראל קהילת הגולשים קטנה יחסית (גם מספרית וגם מבחינת האחוז באוכלוסייה), מרבית חנויות הציוד בארץ מציעות בעיקר את המותגים הכי גדולים והדגמים הכי פופולריים. אמנם יש בארץ, אבל קשה למצוא, מבחר רציני של ציוד סקי בעבודת יד או מוצרים של חברות בוטיק.

 

לעומת זאת, חנויות הציוד בחו"ל מחזיקות מותגים רבים, דגמים רבים של כל מותג, בגדלים שונים ובעלי מאפיינים שונים. בכל אתר יש לרוב כמה חנויות ציוד, במרחק מזערי אחת מהשנייה, כך שאופציות לא חסרות.


קשה להתחרות עם המבחר בחו"ל (צילום: תמר גור-אריה)

 

3. סוף עונה - כולנו מכירים את הסייל של חג המולד, סוף הקיץ וסוף החורף, ואיכשהו תמיד מנסים למצוא טיסה שתיפול על התקופה הזו. הרי זה בזבוז לנסוע ללונדון שבוע לפני הסיילים, לא? היופי באתרי הסקי הוא שהחנויות יוצאות לסיילים כבר בתחילת ינואר, וככל שהחורף מתקדם אחוזי ההנחה רק עולים.

 

נוסף לכך, בארץ רוב החנויות עושות שני סיילים בלבד בשנה (טרום העונה ובסופה), שכוללים בעיקר פריטים מעונות קודמות. להבדיל, בחו"ל ההנחות תקפות לרוב גם על המוצרים הכי חדשים.


אחוזי ההנחה רק עולים (צילום: Gettyimages Imagebank)

 

4. החזר מס - בכל מדינה בה תרכשו מוצר שאינו מתכלה - מגלשיים/נעליים/סנובורד וכו' - שערכו עולה על סכום מסוים (בד"כ 50 יורו באירופה), תוכלו לבקש החזר מע"מ ותקבלו את הכסף ישר לחשבון שלכם. נשמע לכם תהליך בירוקרטי מסובך? זה לא.

 

פשוט בקשו שהמוכר בחנות ימלא טופס החזר מס, אותו תצטרכו להגיש בשדה התעופה בדרך חזרה. שימו לב, לעתים יבקשו מכם בשדה להראות את המוצר שקניתם, כדי לוודא שלא רכשתם אותו עבור מישהו שנשאר במדינה ואתם מנסים לרמות את המערכת.

 

5. ניסיון בזמן אמת - אלא אם כן קניתם בחרמון ומיד עליתם לגלוש, בארץ אתם קונים ציוד מבלי לדעת כיצד הוא יתפקד על השלג. בחו"ל לעומת זאת, מרבית החנויות מפעילות טסט-סנטר או פשוט מאפשרות לכם לנסות את הדגמים שמעניינים אתכם. המגלשיים ארוכים לכם מדי? חזרו לחנות ותקבלו קצרים יותר. הבורד רך מדי? יחליפו לכם אותו לדגם קשיח יותר. אבל אם קניתם בארץ ציוד וגיליתם על ההר בחו"ל שהוא לא מתאים - אין לכם יותר מדי מה לעשות חוץ מלהתאכזב.

 

החלטתם שאתם קונים ציוד סקי בניכר אבל אין לכם מושג איפה כדאי? בגדול, יש לכם שתי אפשרויות: לרכוש בחנות פרטית או ברשת. קצרה היריעה מלפרט על החנויות הפרטיות באתרים השונים, אך אל תפסחו עליהן במהלך החופשה כי בד"כ אפשר למצוא בהן ציוד מיוחד.

 

הרשתות הגדולות של הציוד מציעות מבחר גדול, המון אופציות ביגוד ואת כל האביזרים הנלווים שתצטרכו. למי שרוצה לראות הכי הרבה אפשרויות בהכי מעט זמן - זה הפתרון המומלץ.

 

עודד לביא, מנהל מדיה בחברת תיירות הסקי SkiDeal

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אם לא תנסו את הבורד בשלג, איך תדעו?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים