שתף קטע נבחר

מצילים את אלי טובבין: 13,000 תרומות עד כה

כ-13 אלף איש כבר נתנו דגימות דם, אולם עדיין - 20 אלף מבחנות מחכות לדגימות נוספות למען הצלתו של אלי טובבין בן ה-33, חולה לוקמיה, שמחפש תורם מוח-עצם. תחנות ההתרמה פתוחות עד השעה 20:00

פותחים את הלב: אלפי נבדקים כבר הגיעו היום (ג') לתחנות עזר מציון הפזורות ברחבי הארץ ונתנו דגימת דם בתקווה להציל את אלי טובבין, חולה לוקמיה בן 33 שזקוק בדחיפות להשתלה. הדגימות יצטרפו למאגר מוח העצם הלאומי של עזר מציון. מאות תחנות התרמה פזורות ברחבי הארץ, ויישארו פתוחות עד 20:00.

 

 

אלי טובבין, יליד מוסקבה בן 33, הוא איש מחשבים, נשוי לאירה ואב לנטלי, בתם היחידה הלומדת בכיתה א'. מחלתו של טובבין התחילה במחלה דמויית שפעת שהלכה והחמירה. הוא הופנה לבית החולים, ובדיקת דם העלתה חשד ללוקמיה.

 

בדיקת מוח העצם שבוצעה למחרת בתל השומר כבר אימתה את החשדות: מוח העצם, אותו בית חרושת המייצר את תאי הדם, היה מלא בתאים סרטניים. הרופאים היו חד משמעיים: רק השתלת מוח עצם תביא להבראתו.

 

"כל יום שעובר פועל לרעתי"

בינתיים החל טובבין לקבל סבבי כימותרפיה. "היו לי כאבי ראש, הקאות, דלקות בוורידים", סיפר טובבין. "שכבתי במיטה עם חום של 40 מעלות ולא יכולתי לזוז. ירדתי 15 ק"ג במשקל, ואסור היה לי לחבק את הבת שלי נטלי, משום שמערכת החיסון

 היתה כל כך חלשה".

 

במקביל החלו החיפושים אחר תרומת מוח עצם. טובבין וחבריו ארגנו מבצע התרמה בקרב יוצאי ברית המועצות, אולם גם שם לא נמצא תורם מתאים. הפתרון היחיד שהסתמן: מבצע לבדיקת מוח עצם ארצית בחסות עזר מציון, עמותה המפעילה את מאגר מוח העצם הלאומי.

 

"אני מלא התרגשות" אמר היום טובבין ל-ynet מתחנת ההתרמה במודיעין, שם הוא מתגורר. "לא ציפיתי שתהיה היענות כל כך גדולה למבצע בכל הארץ. עד הצהריים הגיעו כבר 13 אלפי איש לתת דגימה, ואני מקווה שנצליח להגיע למספר המיוחל - 30 אלף איש".

 

בימים הקרובים יישלחו הדגימות מהנבדקים למעבדה בארצות הברית לבדיקת תיאום הרקמות. במידה שיימצא תורם מתאים, הוא יזומן לתת את דגימת מוח העצם.

 

"כל יום שעובר פועל לרעתי", מסביר טובבין. "אני חי כל יום עם המחשבה שאולי זה לא ייגמר בטוב, אבל מלא תקווה. אני מעודד מהרוח הטובה של הישראלים שמגיעים ורוצים לעזור ולתרום, ואני מקווה שהיום יימצא סופסוף תורם מתאים, כי הוא התקווה האחרונה שלי".

 

 

מי יכול לתרום, ולמי אסור? 

כדי לתרום, עליכם לענות על הקריטריונים הבאים, לבטיחותכם ובטיחות מקבל התרומה:

  

  • אנשים בריאים בגילאי 18 עד 50 בלבד.
  • אנשים ממשקל 45 ק"ג ומעלה.
  • מי שלא נבדק בעבר לדגימת מוח עצם.
  • נשים בהריון רשאיות להיבדק ואם תימצאנה מתאימות, תוכלנה לתרום מוח עצם לאחר הלידה.
  • חולי סוכרת המטופלים באינסולין אינם יכולים לתרום מוח עצם, בשל תופעות לוואי מהתרופה נאופוגן הניתנת בתרומת מח העצם. עם זאת, חולי סוכרת מבוגרים המטופלים בכדורים יכולים להיבדק ולתרום במידה שיימצאו מתאימים.
  • חולי סרטן או חולים במחלות דם אינם יכולים לתרום מוח עצם.
  • אנשים מצוננים, עם שפעת קלה, חום או מחלה חולפת זמנית אחרת, יכולים לבוא ולהיבדק.
  • מי שסובל ממחלה כרונית יכול לברר אם יוכל להיבדק בטלפון 03-9277777.


"מקווה שנגיע ל-30 אלף". אלי טובבין ובתו נעה (צילום: אוסנת רום)

 

הבדיקה: הליך פשוט

תאי מוח העצם הם תאי דם ייחודיים בעלי יכולת להתחלק וליצור כמעט כל תא בגוף האדם. תאי מוח העצם שנתרמו מוחדרים לגופו של החולה והם יוצרים תאי דם חדשים ובריאים. כך מנצחים גופו של החולה וגופו של התורם את מחלת הסרטן. עד כה נרפאו 375 חולים בזכות מאגר מוח העצם של עזר מציון, ומאות חולי סרטן נוספים ממתינים לתורם שעדיין לא נמצא.

 

בעבר התבצעה תרומת מוח העצם על ידי שאיבת החומר מעצם בגוף בהליך כירורגי. כיום, תהליך תרומת מוח העצם פשוט ביותר: התורם המתאים מוזמן לקבל טיפול בתרופה נאופוגן, הגורמת לשגשוג תאי הדם. לאחר הטיפול, מוזמן שוב התורם להליך תרומת מוח העצם, הליך הנמשך כחמש שעות.

 

התורם יושב על כורסא, צינורית דקיקה מחוברת לווריד ביד ודרכה נשאב הדם ועובר סינון במכונה הדומה למכונת דיאליזה. תאי מוח העצם נשארים במכונה, שאר מרכיבי הדם של התורם מוחזרים לגופו. בשלב הבא מוצאים התאים הסרטניים מגוף החולה. תאי מוח העצם שנתרמו מוחדרים לגופו והם יוצרים תאי דם חדשים ובריאים.

 

לתרומה של עשרה שקלים שלחו SMS עם המספר 10 ל-2030. לתרומות ובירור מוקד ההתרמה הקרוב לביתכם חייגו: 1-800-236-236

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממתין לתרומת מוח-עצם שתציל את חייו
צילום: אביגיל עוזי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים